🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Kinderen Reageer
Home » Blog » Stripbeurs in Barcelona: Còmic Barcelona

Stripbeurs in Barcelona: Còmic Barcelona

Jaarlijks komen stripboekliefhebbers samen tijdens Barcelona’s Comic Con, de bekende comicbeurs “Còmic Barcelona“, voorheen bekend als “Saló Internacional del Còmic de Barcelona” en “Saló del Còmic de Barcelona”. Dit evenement is een jaarlijkse hoogtepunt voor stripfanaten van over de hele wereld, met een boeiende mix van tentoonstellingen, presentaties, signeersessies en diverse andere activiteiten die verband houden met de wereld van strips en grafische kunst.

Laatste update: 30/04/2024

Barcelona’s stripbeurs

35 Salón Internacional del Cómic de Barcelona

Còmic Barcelona is een jaarlijkse beurs die volledig gewijd is aan de wereld van comics en stripboeken. De stripbeurs trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers en maar liefst 197 exposanten en uitgeverijen, waardoor het een van de grootste evenementen binnen de stripwereld is.

Het succes van Barcelona’s stripbeurs kan worden toegeschreven aan meerdere factoren. Allereerst genieten stripboeken en manga hier in Barcelona van veel populariteit.

Ten tweede biedt de beurs stripfanaten de kans om hun favoriete stripauteurs en illustratoren persoonlijk te ontmoeten tijdens signeersessies.

Daarnaast zijn er vaak tentoonstellingen gewijd aan verschillende aspecten van de stripkunst, van historische stukken tot de nieuwste trends in het genre.

Bovendien zijn er panels en lezingen waar experts en professionals uit de stripwereld hun kennis delen over onderwerpen variërend van het maken van strips tot het belang ervan in de samenleving.

Tijdens de beurs wordt er ook aandacht besteed aan de nieuwste videogames van Nintendo en Playstation, en is er een speciale ruimte voor kinderen om zich te vermaken.

Ook aan de kleintjes is gedacht: Comic Kids! Een leuke educatieve ruimte vol activiteiten, bedoeld om de nieuwe generaties hun passie voor strips te laten ontdekken. Ze leren op een didactische en originele manier de wereld om hen heen te observeren via strips. Met kinderconcerten, stripverhalen, bordspellen… allerlei activiteiten om een bezoek aan de stripbeurs tot een gezellig gezinsuitje te maken.

De Saló Internacional del Còmic de Barcelona vindt elk jaar plaats in april of mei op het beursterrein van Montjuïc.

De entreeprijs voor een dag bedraagt €10,- en tickets kunnen online worden gekocht.

Tip: sommige mensen komen hier ook verkleed, dus wees voorbereid om de gekste personages in de meest bizarre kostuums te zien rondlopen!

 • Praktische informatie:
  Wat: stripbeurs Comic Barcelona (voorheen Saló del Còmic de Barcelona)
  Waar: Fira Barcelona Montjuïc (Avinguda Reina Maria Cristina)
  Metro: Espanya (L1, L3 en L8)
  Wanneer: van 3 t/m 5 mei 2024. Van 10:00 ’s ochtends tot 20:00 uur.
  Prijs: €10 p.p. (gratis voor kinderen tot 4 jaar oud)

Lees meer: Wat te doen in Barcelona met de kinderen?

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie