🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Events 2 reacties
Home » Blog » Feria de Abril in Barcelona

Feria de Abril in Barcelona

Barcelona’s eigen Feria de Abril vindt altijd eind april plaats. Dit op en top Spaanse fiësta zorgt ieder jaar voor mooie muziekshows, flamenco-optredens, typisch Andalusische gerechten en kleurrijke outfits.

Laatste update: 24/03/2023

Wat is de Feria de Abril

De Feria de Abril komt oorspronkelijk uit Andalusië, waar ferias een grote culturele gebeurtenis zijn. Dan gaan de mensen op straat met zijn traditionele kleding om de Maagd te verafgoden en feest vieren.

Omdat er veel Andalusische mensen in de jaren 1950 en 1960 naar Barcelona zijn geëmigreerd, is deze traditie ook hier ontstaan.

Door middel van zijn deelname aan de Feria de Abril, proberen de rocieras (Andalusische gemeenschappen) de kosten van hun reis naar het Virgen del Rocío in Andalusië te betalen.

Een typisch Andalusische feest

Elk jaar in april wordt er een heuse feest georganiseerd in El Fòrum van Barcelona. Net als de oorspronkelijke Feria de Abril in Andalusië, staat de Feria de Abril in Barcelona in het teken van muziek, dans en lekker eten. Bovendien is er geen toegangsprijs en de shows bijwonen is gratis; super leuk!

Het publiek komt naar de Feria de Abril in Barcelona voornamelijk om de specialiteiten te proeven en te genieten van de sfeer in de casetas (kraampjes) en de shows.

De Feria de Abril is ook een zeer kindvriendelijke feest, met talloze kraampjes en speelgoed voor kinderen. Buiten de Feria staat er tevens een heuse kermis met tal van spectaculaire attracties geschikt voor jong en oud.

Lees ook: flamenco shows in Barcelona.

 • Praktische informatie:
  Wat: Feria de Abril in Barcelona
  Waar: Parc del Fòrum
  Metro: El Maresme | Fòrum (L4)
  Wanneer: van 21 april t/m 1 mei 2023
  Prijs: gratis entree

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

2 gedachten over “Feria de Abril in Barcelona”

  • Hola Ankie,

   De Feria de Abril verandert elk jaar van datum; ik weet dus niet of de andere sites deze al veranderd hebben. Dit jaar vindt de Feria de Abril van Barcelona plaats tussen 27 april en 6 mei zoals hierboven vermeld. De data heb ik uit de site van de gemeente van Barcelona gehaald dus die klopt. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. Veel plezier alvast!

   Saludos, Marta

   Beantwoorden

Plaats een reactie