De beste tips van een local!

Feria de Abril in Barcelona

Toegevoegd op in Events
Feria de Abril in Barcelona
Inhoudsopgave

Barcelona’s eigen Feria de Abril vindt altijd eind april plaats. Dit op en top Spaanse fiësta zorgt ieder jaar voor mooie muziekshows, flamenco-optredens, typisch Andalusische gerechten en kleurrijke outfits.

Laatste update: 24/03/2020

Let op: door het coronavirus en de lockdown in Spanje worden veel evenementen momenteel afgelast of van datum verandert, zo ook de Feria de Abril die in 2020 plaats zal vinden in september. Lees hier meer over het coronavirus in Barcelona.

Wat is de Feria de Abril

De Feria de Abril komt oorspronkelijk uit Andalusië, waar ferias een grote culturele gebeurtenis zijn. Dan gaan de mensen op straat met zijn traditionele kleding om de Maagd te verafgoden en feest vieren. Omdat er veel Andalusische mensen in de jaren '50 en '60 naar Barcelona zijn geëmigreerd, is deze traditie ook hier ontstaan. Door middel van zijn deelname aan de Feria de Abril, proberen de rocieras (Andalusische gemeenschappen) de kosten van hun reis naar het Virgen del Rocío in Andalusië te betalen.


Een typisch Andalusische feest

Elk jaar in april wordt er een heuse feest georganiseerd in El Fòrum van Barcelona. Net als de oorspronkelijke Feria de Abril in Andalusië, staat de Feria de Abril in Barcelona in het teken van muziek, dans en lekker eten. Bovendien is er geen toegangsprijs en de shows bijwonen is gratis; super leuk!

Het publiek komt naar de Feria de Abril in Barcelona voornamelijk om de specialiteiten te proeven en te genieten van de sfeer in de casetas (kraampjes) en de shows. De Feria de Abril is ook een zeer kindvriendelijke feest, met talloze kraampjes en speelgoed voor kinderen. Buiten de Feria staat er tevens een heuse kermis met tal van spectaculaire attracties geschikt voor jong en oud.

 • Praktische informatie:
  Wat: Feria de Abril in Barcelona
  Waar: Parc del Fòrum
  Metro: El Maresme | Fòrum (L4)
  Wanneer: van 18 t/m 27 september 2020
  Prijs: gratis entree

Lees meer: ontdek welke flamenco shows je in Barcelona kunt bezoeken.

2 reacties

 1. Ankie
  2 jaren geleden

  Hoi, ik vind op andere sites dat de Feria de Abril een week eerder plaats vindt. Klopt het wel dat het pas 27 april begint?

  1. Marta
   2 jaren geleden

   Hola Ankie,

   De Feria de Abril verandert elk jaar van datum; ik weet dus niet of de andere sites deze al veranderd hebben. Dit jaar vindt de Feria de Abril van Barcelona plaats tussen 27 april en 6 mei zoals hierboven vermeld. De data heb ik uit de site van de gemeente van Barcelona gehaald dus die klopt. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. Veel plezier alvast!

   Saludos, Marta

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave