🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Shoppen 2 reacties
Home » Blog » Nieuw winkelcentrum Las Arenas

Nieuw winkelcentrum Las Arenas

Na acht jaar bouwen, is de stierenvechtarena Las Arenas in Barcelona omgetoverd tot een winkelcentrum en geopend voor het publiek.

Het winkelcentrum Arenas bevind zich op een geweldige locatie naast Plaça Espanya, een van de toeristische kernpunten van de stad Barcelona. Het winkelcentrum is gebouwd in de stierenvechtarena van Las Arenas, met behoud van de originele façade.

Deze opening was al lang verwacht sinds men in 2003 was begonnen met de verbouwing van het winkelcentrum. Sindsdien heeft het project verschillende problemen gehad en was het ook een tijdje onderbroken geweest vanwege financiële problemen en de verandering van bouwbedrijf. De geschatte kosten van het project is ongeveer 200 miljoen euro. De verwachting is dat in het eerste jaar meer dan 10 miljoen bezoekers naar Las Arenas zullen komen.

Het nieuwe winkelcentrum Las Arenas

Arenas heeft meer dan 40.000 vierkante meters voor winkels, recreatie en kantoren, waarvan 16.300 vierkante meter voor winkeliers en 14.700 voor recreatie activiteiten. Drie verdiepingen bieden ruimte aan modewinkels, supermarkten en overige services. De andere drie verdiepingen bieden cultuur, sports en andere vrijetijdsbesteding. De zes verdiepingen zijn overkoepeld door een ongelofelijk koepel van 27 meter hoog, een van de grootste in Europa. Op de bovenste verdieping is er een uitkijkpunt waar de bezoeker de stad kunt bekijken.

Uitkijkplatform Las Arenas Barcelona
Uitkijkplatform Las Arenas Barcelona

Een bijzonder nieuwtje is het metrostation binnen in het winkelcentrum Arenas, dat zal over drie weken geopend worden. Ook de bios en het Museum voor Rock muziek die in Arenas bevinden zullen binnenkort geopend worden.

Ook bijzonder is de spa en de ronde hardloopbaan op het uitkijkpunt. Auto’s zullen ook geen probleem zijn aangezien er een grote garage gebouwd is met plaats voor 1.250 auto’s en 500 scooters.

Welke winkels bevinden zich in Las Arenas?

Mode is het meest belangrijke onderdeel van dit winkelcentrum. Desondanks zitten er geen winkels in van Inditex (zoals Zara, Pull&Bear, Bershka, Massimo Dutti, Uterqüe, Oysho…). Er zijn wel veel andere merken zoals Mango, Blanco, Punt Romà, Miss Sixty, Casas, Trucco, +D Conti, Calzedonia, Swarovski, Base, Desigual, Piquadro, Tous of Calvin Klein.

Winkelen in Las Arenas Barcelona
Winkelen in Las Arenas Barcelona

Verder bevind zich in Las Arenas een Mercadona supermarkt van 1.500 vierkante meter en andere winkels zoals Veritas, Nespresso en Fnac. Er komt ook een bioscoop met 12 zalen van de Grup Balañá, een luxe fitness centrum van Metropolitan en het eerste Rock Museum van Europa voor nationaal en internationale rock muziek.

Het nieuwe winkelcentrum zal zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken aangezien het een opvallend gebouw is uit 1900 dat helemaal gemoderniseerd is met leuke winkels en een uitstekend uitzicht over de stad. De laatste stierenvechterswedstrijd dat plaats vond in Las Arenas werd in 1977 gehouden.

 • Praktische informatie:
  Wat: winkelcentrum Las Arenas
  Waar: Gran Via de les Corts Catalanes, 373-385 (op het oude stierenvechtarena Las Arenas)
  Metro: Espanya (L1 en L3)
  Wanneer: winkels zijn open van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur. Restaurants van 10:00 tot 01:00 uur van zondag t/m donderdag en tot 03:00 op vrijdag en zaterdag.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

2 gedachten over “Nieuw winkelcentrum Las Arenas”

 1. Las Arena’s is echt de moeite waard om te bezoeken. Niet alleen voor de winkels, maar ook voor het prachtig uitzicht op de bovenste verdieping! Wauw.

  Beantwoorden

Plaats een reactie