🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Kinderen Reageer
Home » Blog » Op bezoek bij de Zoo de Barcelona

Op bezoek bij de Zoo de Barcelona

Een super leuke dagje uit met de kinderen in Barcelona beleef je in de dierentuin van Barcelona, de Zoo de Barcelona of Parc Zoològic de Barcelona. Als kind bezocht ik deze dierentuin meerdere malen en nu dat we ook een kleintje hebben, kon een bezoek aan Barcelona’s dierentuin uiteraard niet ontbreken. Mijn ervaring en tips deel ik daarom met jullie in deze blogpost!

[su_divider top=”no” divider_color=”#D1D0CE” link_color=”#000000″ size=”1″ margin=”10″]
[su_row][su_column size=”1/3″]Dierentuin Barcelona - Barcelona met kinderen
[/su_column] [su_column size=”2/3″]
Tip: koop nu je tickets online en profiteer van 10% korting
Het loont zeker om de tickets van de dierentuin in Barcelona online te bestellen. Niet alleen omzeil je op deze manier de wachtrij bij de kassa, maar geniet je bovendien van maar liefst 10% korting op de ticketprijzen!

[button size=”medium” url=”https://bcnshop.barcelonaturisme.com/shopv3/en/product/303/barcelona-zoo.html?o=h&w=12891-1805″ text=”Direct bestellen” target=”_blank” rel=”nofollow noreferrer noopener” color=”orange” ] Meer informatie

[/su_column][/su_row]
[su_divider top=”no” divider_color=”#D1D0CE” link_color=”#000000″ size=”1″ margin=”10″]

Een bezoek aan de dierentuin van Barcelona

De Zoo de Barcelona ligt in het Parc de la Ciutadella, Barcelona’s meest geliefde stadspark. Al ’s ochtends vroeg staan er hier lange rijen met gezinnen die graag de dierentuin willen bezoeken. Het is dan ook zeer aan te raden om je tickets voor de Zoo de Barcelona van tevoren online aan te schaffen. Hiermee ontloop je de lange wachtrijen bij de kassa en kun je gelijk naar de ingang toe lopen en je ticket laten scannen. Zo deden wij het ook en ik was heel blij dat we met online tickets kwamen, want de rijen waren op de vroege ochtend al behoorlijk lang!

Eenmaal binnen kun je (met behulp van de plattegrond) je bezoek aan de dierentuin van Barcelona starten. Aan de hand van welke ingang je genomen hebt (je hebt een ingang via het Parc de la Ciutadella en een andere op Carrer Wellington), ziet je route er wellicht wat anders uit. De dierentuin is in verschillende zones verdeeld, die de natuurlijke leefomgevingen van de dieren proberen na te bootsen, hoewel dat niet op een heel grote schaal gebeurt. Overal staan informatieve borden over de dieren die je ziet (in het Catalaans, Spaans en Engels), met duidelijke plattegronden over de oorsprong en andere achtergrond informatie.

Kaart dierentuin Barcelona - Op bezoek bij de Zoo de Barcelona
Kaart van de dierentuin in Barcelona

Tip: download hier de plattegrond van de dierentuin in Barcelona.

Vogels

Wij kwamen via het Parc de la Ciutadella binnen in de dierentuin en bezochten dus als eerste de Palmerar en de Aviari, twee gedeeltes waar allerlei soorten (exotische) vogels te zien zijn, om vervolgens op een rotsformatie te klimmen waar onder andere moeflons, ooievaars en gieren wonen. Van hier bovenaf tref je een geweldig mooi uitzicht over de dierentuin. Dit stukje is alleen iets minder geschikt voor buggy’s en kinderwagens.

Dieren spotten van bovenaf - Op bezoek bij de Zoo de Barcelona
Dieren spotten van bovenaf

Aquarium

Hierna kwamen we op een schaduwrijk plein versierd door een fontein waar het befaamde standbeeld Dama del paraigua (De vrouw met de paraplu) van Josep Fontserè i Mestre staat te pronken. Daar tegenover staan de aquaria met zeeleeuwen, dolfijnen en zeehonden. Het oude dolfinarium waar shows met dolfijnen en zeeleeuwen gehouden werden wordt inmiddels niet meer gebruikt. Echter wordt er af en toe geroepen via de speakers waar en hoe laat een bepaalde diersoort gevoed zal worden zodat men kan gaan kijken.

Aquarium - Op bezoek bij de Zoo de Barcelona
Aquarium in de Zoo de Barcelona

Dieren van de savanne

Hiernaast ligt de Terra de dragons, waar vooral de Komodo draak je aandacht verdient. Hierna bezochten we de savanne, waar onder andere nijlpaarden en olifanten te zien zijn. De giraffen waren destijds verplaatst naar een binnenplaats in verband met werkzaamheden dus die konden we toen niet zien.

Olifanten - Op bezoek bij de Zoo de Barcelona
Olifant in de dierentuin

Speeltuin

Onderweg kwamen we ook nog eens wat leuke speeltuinen tegen. Deze waren nog niet geschikt voor onze kleine baby, maar ik kan me wel voorstellen dat het voor de oudere kinderen helemaal geweldig is om daar te klimmen en te spelen.

Speeltuinen - Op bezoek bij de Zoo de Barcelona
Leuke speeltuinen

Reptielen en amfibieën

We bezochten ook de Terrari, waar allerlei soorten slangen, krokodillen en schildpadden te zien zijn. Aan het einde van het parcours in de Terrari kom je bij een mooie open ruimte waar je de reptielen in hun natuurlijke habitat van boven kunt zien. Hier zaten we even stil te kijken naar wat er allemaal in het water en achter de planten schuilde.

Krokodillen - Op bezoek bij de Zoo de Barcelona
Krokodillen spotten in de Terrari

Apen

We betreden vervolgens het apen gebied, de zogenoemde Galeria de Primats, waar onder andere orang-oetans, gorilla’s, chimpansees en ringstaartmaki’s te zien zijn. Dit is dan ook de plek waar vroeger Sneeuwvlokje, de bekende albino gorilla van Barcelona, verbleef.

Gorilla's - Op bezoek bij de Zoo de Barcelona
Gorilla’s bekijken

Iberische diersoorten

Daarbuiten kom je een heel indrukwekkend skelet van een walvis tegen en daartegenover staan de Iberische wolven. Dit is een plek waar je zeker even bij stil wilt staan: de Iberische wolf is een steeds zeldzamer wordend wild dier die op het Spaanse schiereiland woont. Andere diersoorten die uit Spanje komen en die je in deze dierentuin tegen kunt vinden zijn de Catalaanse ezels of de watersalamander uit de Montseny.

Lunchen

Het werd al gauw lunchtijd dus gingen we wat lekkers halen bij de snackbar. Verspreid over de dierentuin vind je meerdere picknickplaatsen waar je kunt eten en een pauze kunt inlassen. Ook kun je ervoor kiezen om ter plekke wat te eten te halen. Er zitten namelijk meerdere bars waar je allerlei snacks kunt vinden, van burgers tot hotdogs. De glazen die je bij je drank krijgt dien je echter te betalen, maar wanneer je ze terug brengt, dan krijg je het bedrag terug. Doe je dat niet, dan heb je meteen een leuk souvenirtje van jullie bezoek aan de zoo!

Lunchtijd - Op bezoek bij de Zoo de Barcelona
Lunchtijd in de dierentuin! Hier haalden we wat lekkers om te eten

Dieren van de jungle

Hierna komt één van de meest populaire plekken in welke dierentuin dan ook: daar waar je leeuwen en tijgers kunt zien is het altijd druk. Tijdens ons bezoek lagen ze helaas vooral te rusten (het was immers tijd voor een siësta!), maar deze dieren zijn hoe dan ook altijd heel erg indrukwekkend om te zien en trekken veel publiek.

Tijgers - Op bezoek bij de Zoo de Barcelona
Waar zijn de tijgers?

In de Galeria de titis komen we nog veel meer primaten, zoals de Brazzameerkat, de Roodkopmangabey, de Berberaap en de Siamang, die in hun natuurlijke leefomgevingen leven. Daartegenover vinden we de Ocellera de vol, een grote ovale koepel waar verschillende vogelsoorten uit moerasgebieden te zien zijn.

Nog meer soorten vogels volgen totdat we bij het Complex dels felins komen, een gebied waar je cheetah’s kunt zien.

Boerderijdieren

Hierna volgt het allerleukste gebied voor de kleintjes, die van La Granja (de boerderij), waar ze dieren zoals pony’s, schapen, kippen maar ook varkens en koeien kunnen zien. Sommige van deze dieren kun je ook aaien en verzorgen en in het midden van deze boerderij is er ook een leuke speeltuin. Kortom, hier kunnen kleine kinderen urenlang genieten, of wel met de dieren, of juist door in de speeltuin te spelen.

De boerderij - Op bezoek bij de Zoo de Barcelona
De boerderij: ideaal voor de kleintjes!

In de dierentuin van Barcelona kun je nog talloze leuke dieren zien, zoals pingüins, zebra’s, kangaroos, papegaaien, miereneters, beren, kamelen en flamingo’s. Een aantal pauwen lopen lekker vrij rond en verrassen de bezoekers met zijn mooie verenshow. Ook de vegetatie is goed verzorgd. En hoewel het dit een drukbezochte plek is, voelt het helemaal niet druk aan.

Na ons bezoek aan de boerderij liepen we terug naar de uitgang en gingen nog even langs de souvenirwinkel. Eenmaal buiten liepen we nog even door het fraaie Parc de la Ciutadella richting het Arc de Triomf.

 • Praktische informatie:
  Wat: Zoo de Barcelona
  Waar: Parc de la Ciutadella (Passeig dels Til·lers)
  Metro: Ciutadella | Vila Olímpica (L4) en Arc de Triomf (L1)
  Wanneer: dagelijks van 10:00 tot 20:00 uur
  Prijs: €21,40 p.p. voor volwassenen. Kinderen onder 3 jaar oud gratis toegang, €12,95 tussen 3-12 jaar oud, €5,65 voor mindervaliden en €10,05 voor gepensioneerden (65+). Korting voor Barcelona Card-houders en als je de tickets online van tevoren koopt.
  Tip: de dierentuin van Barcelona is vrij groot opgezet en zoals je zojuist hebt kunnen lezen, heeft enorm veel dingen te bieden. Merk je dat je of je kinderen moe beginnen te raken tijdens jullie bezoek aan de dierentuin, dan kunnen jullie altijd nog op het treintje die door de dierenpark toert springen of een autootje huren waarmee je de dierentuin verder op jullie gemak kunnen ontdekken. Op de kaart staat duidelijk aangegeven waar je deze en andere services (zoals bars, picknickplaatsen of toiletten) kunt vinden.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie