🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eixample

Het moderne Barcelona werd in Eixample geboren, dat letterlijk ‘uitbreiding’ betekent. De Eixample was het resultaat van één van de mooiste en meest voorspoedige periodes in de geschiedenis van Barcelona, toen in het midden van de 19e eeuw de stadsmuren gesloopt werden en de stad brak met zijn middeleeuwse verleden. Het vierkante stratenpatroon van Ildefons Cerdà en de fraaie Jugendstil gebouwen (hier bekend als ‘Modernisme Català’) zijn de belangrijkste kernmerken van de Eixample.

Wil je dit district leren kennen, lees dan verder in deze gids over de Eixample, met allerlei handige informatie, interessante bezienswaardigheden en de beste local tips.

Waarom moet je naar Eixample gaan?

Om de meeste gebouwen in Modernista-stijl per vierkante meter te zien, om lekker te wandelen op één van zijn vele promenades en te genieten van het winkelen en het eten bij sommige van de beste adressen in de stad. En uiteraard om het icoon van Barcelona te bewonderen; de Sagrada Família.

Waar ligt de Eixample?

Het district Eixample grenst aan Ciutat Vella (het oude centrum) en verspreidt zich over de centrale vlakte van Barcelona. Grofweg is Eixample in twee delen verdeeld: links (richting de rivier Llobregat) en rechts (richting de rivier Besòs), met Passeig de Gràcia middenin.

Andere belangrijke verkeersaders in de wijk zijn de Avinguda Diagonal, de Gran Via de les Corts Catalanes en Passeig de Sant Joan.

Vanwege de centrale ligging, is Eixample goed verbonden met de rest van de stad via de bus en metronetwerk, maar ook op de fiets is Eixample goed te doen: hier liggen naar ratio best wel veel fietspaden en het is er voornamelijk plat.

De beste metrohaltes om de wijk verder te leren kennen zijn Passeig de Gràcia (L2, L3 en L4) en Sagrada Família (L2 en L5).

Kom je vanaf de luchthaven van Barcelona, dan is het het meest eenvoudig om gebruik te maken van de shuttlebussen Aerobús die je van het vliegveld naar Plaça Catalunya brengen en vanaf daar de metro te nemen naar je eindbestemming. Je kunt ook met de metro van het vliegveld naar Eixample reizen met enkele overstappen, maar dan ben je waarschijnlijk langer onderweg.

Eixample - Symbolen van Barcelona
Eixample

Eixample wijk per wijk

Eixample wordt gevormd door de volgende barris (wijken): L’Antiga Esquerra De L’Eixample | La Nova Esquerra De L’Eixample | Dreta De L’Eixample | El Fort Pienc | Sagrada Família | Sant Antoni. Het is een bruisende wijk met tal van bezienswaardigheden, met name op het gebied van architectuur. Eixample kent ook een uitgebreid horeca- en winkelaanbod, met sommige van de chicste adressen van de stad.

L’Antiga Esquerra de l’Eixample: het Universiteitsgebouw en de Gayxample

L’Antiga Esquerra de l’Eixample omvat het eerste gebouwde deel van de wijk, die al goed bevolkt in de late 19e eeuw was. De oorspronkelijke kern bestaat uit de kerk van Sant Josep Oriol, tussen de straten Diputació en Urgell, en het Universiteitsgebouw aan het Plaça de la Universitat.

Van daaruit werd de wijk over de spoorlijn van de ferrocarrils ontwikkeld, rond het plaatsje Ninot, die ontstond in de beschutting van een populaire taverne waar een pop te zien was (vandaar de naam ‘ninot’, Catalaans voor pop).

De oprichting van het ziekenhuis Hospital Clínic, de Facultat de Medicina (Medische School) en de Mercat del Ninot, dienden om het gebied verder te verbeteren en vastgoedontwikkelaars aan te trekken in de jaren 1930 van de 20ste eeuw.

Op dit moment is de wijk uitgegroeid tot de belangrijkste entertainment- en residentiële centrum van de homoseksuele gemeenschap van de stad en een referentie voor de hele wereld. Het stukje van de Eixample tussen tussen de straten Balmes, Calabria, Gran Via de les Corts Catalanes en Provença wordt ook in het volksmond Gayxample genoemd vanwege het groot aanbod aan homovriendelijke bars, clubs, winkels en hotels. Ze zijn makkelijk te herkennen van buitenaf aan de regenboog vlaggetjes.

Het autoluwe Carrer d’Enric Granados is daarnaast een van de lievelingsplekken van de locals om doorheen te wandelen en op het terras te zitten.

L'Antiga Esquerra de l'Eixample - Eixample Barcelona
Het Universiteitsgebouw

La Nova Esquerra de l’Eixample: het nieuwe gedeelte

Voordat de Nova Esquerra de l’Eixample überhaupt bestond, stonden al in dit gebied de fabriek van Can Batlló (tegenwoordig het schoolgebouw van Escola Industrial), de gevangenis La Model (inmiddels gesloten) en het slachthuis L’Escorxador (tegenwoordig het park van Joan Miró). De wijk groeide vervolgens met de komst van arbeiders voor de Wereldtentoonstelling van 1929 en kreeg de naam La Nova Esquerra de l’Eixample, het nieuwe gedeelte van de Eixample.

La Nova Esquerra de l’Eixample heeft ook opmerkelijke gebouwen zoals het Casa Golferichs van Rubió i Bellver, gebouwd als religieuze school en tegenwoordig een buurthuis, het oude Casa de la Lactància van Pere Falqués, bedoeld als institutie voor de borstvoeding, en het Casa Fajol (of Casa Papallona) van Josep Graner i Prat, dat bekroond wordt door een prachtige vlinder (vandaar zijn bijnaam ‘papallona’, Catalaans voor vlinder).

Maar de grootste blikvanger is zonder twijfel het oude stierenvechtarena Las Arenas, dat inmiddels omgetoverd is tot een moderne winkelcentrum met een prachtig 360 graden uitkijkplatform bovenop.

La Nova Esquerra de l'Eixample - Eixample Barcelona
Escola Industrial

El Fort Pienc: oude stationswijk

Sinds zijn geboorte was Fort Pienc een wijk met vele industriële arbeiders. De komst van het treinstation naar Lleida, op het huidige Estació del Nord, betekende dat vele treinarbeiders zich hier gingen vestigen.

Het oude treinstation heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een busstation, maar zijn neoklassieke façade is gelukkig niet verloren gegaan.

De brede en zonnige promenade Passeig de Sant Joan is het belangrijkste ontmoetingspunt voor de bewoners. In de wijk vind je daarnaast twee belangrijke cultuurtempels: het Teatre Nacional de Catalunya (TNC) en de muziekzaal L’Auditori.

Andere highlights zijn de oude stierenvecht-arena La Monumental, de oude elektriciteitscentrale Central Catalana d’Electricitat, het Casa Enric Laplana en de kerken en het kloostergebouw van Saleses.

Fort Pienc wordt daarnaast tegenwoordig beschouwt als de Chinatown van Barcelona, vanwege de grote Chinese gemeenschap die zich hier heeft bevestigd, met zijn Chinese winkels en Chinese restaurants. Zo vieren ze elk jaar in februari het traditionele Chinese nieuwjaarsfeest in het Parc de l’Estació Nord.

Fort Pienc - Eixample Barcelona
Passeig de Sant Joan

La Sagrada Família: de magie van Gaudí

De hoge torens en kranen van de Sagrada Família, de onvoltooide basiliek van Antoni Gaudí, geven een unieke gezicht aan deze wijk, dat voorheen bekendstond als El Poblet.

El Poblet was jarenlang een landbouwgebied met een kleine groep lage huizen rondom de huidige Carrer València.

Pas in begin 20ste eeuw groeide het gebied als gevolg van de arbeiders die kwamen werken op de industrieën in de buurt, zoals die van de biermerk Damm.

Maar de Sagrada Família is zonder twijfel de ster van de wijk. Jaarlijks komen er miljoenen mensen op de Sagrada Família af, om deze te bezoeken, fotograferen en bewonderen.

De laan Avinguda de Gaudí verenigt de Sagrada Família met een ander meesterwerk van de Catalaanse modernistische architectuur, het Hospital de Sant Pau, van Lluís Domènech i Montaner. Beide gebouwen zijn uitgeroepen tot Werelderfgoed door de UNESCO.

La Sagrada Família - Eixample Barcelona
La Sagrada Família

La Dreta de l’Eixample: Catalaans Modernisme

La Dreta De L’Eixample staat bekend om zijn modernistische gebouwen dat vanaf de late 19e eeuw door de Catalaanse bourgeoisie gebouwd werden. Dit is ook het gebied waar het project van Ildefons Cerdà om de stad uit te breidden buiten de stadsmuren begon.

De zogenoemde “Quadrat d’Or” (‘gouden kwadrant’), tussen Carrer Aribau en Passeig de Sant Joan, herbergt sommige van de mooiste gebouwen in Modernista-stijl van Barcelona zoals Casa Amatller, Casa Batlló, Casa Calvet, Casa Comalat, Casa Lleó Morera en Casa Terradas (Casa de les Punxes).

Het Passeig de Gràcia, samen met de Rambla de Catalunya en het Mercat de la Concepció, is tegenwoordig het centrum van de commerciële activiteiten van de wijk. Het epicentrum van de stad, Plaça Catalunya, is hier ook te vinden.

Opmerkelijk is dat het plein Plaça Catalunya was niet voorzien in het Cerdà plan. Deze omissie is in de loop van de tijd gecorrigeerd: de positie van scharnier tussen l’Eixample en de oude stad positioneerde Plaça Catalunya snel als natuurlijke centrum van de stad, iets wat versterkt is door de jaren heen.

👉 Lees hier meer over het Modernisme en welke pareltjes je niet mag missen.

La Dreta de l'Eixample - Eixample Barcelona
Passeig de Gràcia

Sant Antoni: tussen de hipsters

Sant Antoni, gelegen tussen de Avinguda Paral.lel en de Gran Via de les Corts Catalanes, groeide snel als een spinnenweb rondom zijn markt, de Mercat de Sant Antoni, waar de arbeiders van El Raval hun boodschappen gingen doen.

De wijk heeft zijn naam te danken aan de klooster dat in de oude ommuurde Barcelona naast de entree van El Raval stond.

Zijn verleden als route voor handelaars en veevoerders is nog steeds zichtbaar in de vele commerciële activiteiten en tijdens het feest van de Tres Tombs, wanneer de dieren in de kerk van de Escolapis op de Ronda de Sant Pere gezegend worden.

De Avinguda Mistral is nu het epicentrum van het leven in de barri, dat hard op weg is om een van de hipste gedeeltes van Barcelona te worden. Straten zoals Carrer del Parlament en Avinguda Paral.lel verzamelen tegenwoordig enkele van de beste en hipste restaurants van de stad en zijn een ware must-see voor foodies, terwijl de Ronda de Sant Antoni de meeste commerciële activiteiten bevat.

Aan de Ronda de Sant Antoni ligt tevens de oude fabriek van het Catalaans biermerk Moritz, waar je nu terecht kunt gaan voor proeverijen en rondleidingen.

Sant Antoni - Eixample Barcelona
Sant Antoni

Gids over de Eixample

De Eixample is als een mooie openlucht museum waar je urenlang kunt vermaken. Van de mooiste architectonische pareltjes tot aan de leukste winkels en de hipste eetadressen. Wil je de wijk als een echte local leren kennen, volg dan mijn tips! Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, ga eten bij de hipste eettentjes, shop in de mooiste winkelstraten en geniet van het Catalaans Modernisme al wandelend.

Check ook mijn video over de Eixample

Onmisbare bezienswaardigheden in de Eixample

Omdat de Eixample in de late 19e eeuw pas ontwikkeld werd, herbergt deze de meeste gebouwen uit de Catalaanse Modernisme, de kunststroming van toentertijd, en is een mooi voorbeeld van een planmatig stedelijke ontwikkeling, met een schaakpatroon van rechte en brede straten. De onderstaande bezienswaardigheden dien je vooral niet te missen.

 • Sagrada Família: het icoon van Barcelona en het meesterwerk van Gaudí dien je sowieso van buiten als van binnen te bezoeken.
 • Passeig de Gràcia: de Champs-Élysées van Barcelona zijn een walhalla voor de shopliefhebbers. Van luxe merken zoals Chanel en Dior tot aan betaalbare winkelketen zoals Zara, Mango en H&M. En daartussen, sommige van de mooiste modernistische gebouwen zoals Casa Milà, Casa Lleó i Morera, Casa Batlló en Casa Amatller, in de zogenoemde ‘illa de la discòrdia’.
 • Universitat de Barcelona (UB): het oorspronkelijke gebouw van de Universiteit in Barcelona, uitgevoerd in neo-romaanse stijl in 1882 door de architect Elies Rogent, is een van mijn lievelingsplekken om aan de drukte van de Eixample te ontsnappen.
 • La Carboneria: het eerste en dus het oudste gebouw van l’Eixample!
 • Mercat de Sant Antoni: dit prachtige markthal werd in 1882 door Antoni Rovira i Trias ontworpen. Gedurende de week vind je buiten de markt stalletjes waar allerlei goederen, van kleding en schoenen tot huiswaren verkocht worden, terwijl er binnen de markthal de verste groenten, fruit, vis en vlees te vinden zijn. Op zondag opent de emblematische tweedehands markt voor boeken en postzegels. Zonder twijfel een van de meest geliefde plekken voor verzamelaars.
 • Jardins de Palau Robert: deze mooi aangelegde stadstuinen zijn een goed voorbeeld van het leven van de Catalaanse bourgeoisie in de late 19e eeuw. Het naastliggende Palau Robert was het huis van de markies en zakenman Robert Robert i Surís, dat inmiddels als de toeristische kantoor voor Catalonië dienst maakt.
 • Casa Terrades (Casa de les Punxes): dit kasteel-achtig gebouw, in het volksmond bekend als de Huis van de Punten, van de Catalaanse architect Josep Puig i Cadafalch, is nu als museum geopend. In de buurt van het Casa Terrades ligt het net zo indrukwekkend Palau Baró de Quadras en Palau Macaya, van dezelfde architect.
 • La Monumental: het oude stierenvechtarena is een prachtig gebouw in 1914 gebouwd in Neo-Mudéjarstijl door Manuel Raspall i Mallol.
 • Parc de Joan Miró: dit rustige park aan de voeten van het winkelcentrum Las Arenas herbergt het iconische beeldhouwwerk van Miró ‘Vrouw en Vogel’.
 • Las Arenas: ondanks dat er in dit oude stierenvechtarena nu een winkelcentrum zit, zijn de originele details van zijn gevel intakt gebleven. Onmisbaar is het uitzicht vanuit het uitkijkplatform bovenop de arena.
Casa Terrades - Wandelroute in Eixample Barcelona
Casa Terrades (Casa de les Punxes)

Leuk om te doen in de Eixample

In de Eixample kom je heel gauw in contact met de locals. Behalve op de toeristische trekpleisters zoals de Sagrada Família, Casa Milà en Casa Batlló, is de rest van de wijk vrij onaangetast door het toerisme. Ik geef je een aantal suggesties om de Eixample te verkennen en het als een local te beleven.

 • Volg de Ruta del Modernisme: een speciale parcours langs de belangrijkste gebouwen in Modernist-stijl en het Museu del Modernisme, met als kers op de taart, de wereldberoemde Sagrada Família. Bekijk hier bijvoorbeeld een lijst met de meest essentiële modernistische gebouwen in Barcelona en een lijst met minder maar net zo mooie gebouwen uit het Modernisme. En ter afsluiting van alle mooie sightseeing, ga eten bij het Café de la Pedrera, dat onderaan het Casa Milà is gevestigd en net zo indrukwekkend als de rest van het huis is.
 • Mooie wandelpromenades: l’Eixample beschikt van vele mooie wandelpromenades, van de chique Passeig de Gràcia tot aan de rustige en autoluwe Carrer Enric Granados. Andere favorieten van mij zijn de Rambla de Catalunya, het Passeig de Sant Joan, Ronda de Sant Antoni, Avinguda Gaudí en Avinguda Diagonal.
 • Ga shoppen tussen de locals: bezoek onder andere het Mercat de Sant Antoni op een zondag, wanneer de Mercat Dominical plaatsvindt, of ga naar de Encants Nous om leuke spulletjes voor al niet te veel geld te scoren. Ook de Rambla de Catalunya is een aangename promenade met tal van winkels waar je een stuk minder toeristen vindt dan in de nabijgelegen Passeig de Gràcia.
 • Lekker eten: op dé foodiestraten van Barcelona, Carrer del Parlament en Passeig de Sant Joan, kun je heerlijk eten bij een van zijn vele hippe eettentjes. Maar ook andere plekken in de wijk verdienen zeker je aandacht. Zo vind je bij het Passatge de la Concepció en het Carrer Enric Granados hele goede restaurants om uit eten te gaan. In de Eixample liggen daarnaast de meeste Michelin sterren restaurants, zoals Disfrutar (van Eduard Xatruch, Oriol Castro en Mateu Casañas), Tickets (van Ferran Adrià), Moments (van Carme Ruscalleda en Raül Balam), Gaig (van Carles Gaig) en Celéri (van Xavier Pellicer). En bij Fort Pienc kun je genieten van de echte Chinese keuken, bij restaurants als Da Zhong en Chen Ji.
 • Vermut drinken in Sant Antoni: neem zoals de locals het graag doen een aperitiefje aan een van de vele bars en bodegas in de hippe wijk Sant Antoni zoals Bodega Els Sortidors del Parlament. De barri Sant Antoni was een van de pioniers om het vermut weer helemaal hip te maken en hier vind je dus enkele van de beste bars om het te proeven! Lees hier meer over de traditie van de vermut in Barcelona.
 • Ambachtelijke bier proeven: in de Eixample vind je een hoge concentratie van cervecerías waar hoge kwaliteit ambachtelijke bier geschonken wordt, zoals BierCab, NaparBCN en Garage Beer Co. Twee befaamde bierbrouwerijen uit Barcelona, Damm en Moritz, hadden daarnaast hun fabrieken oorspronkelijk in de Eixample wijk. Deze oude fabrieken dienen tegenwoordig als museum en ruimte om bierproeverijen te doen. Ontdek hier de tips van een bierfanaat uit Barcelona.
 • Binnenplaatsen van l’Eixample verkennen: in de wat drukke Eixample, waar weinig parken te vinden zijn, zitten er wel verborgen stadstuinen en pleintjes aan de binnenplaatsen van sommige gebouwen die open zijn voor het publiek. Een oase van rust voor de buurtbewoners. Een van de leukste binnenplaatsen is die van de Jardins de la Torre de les Aigües, waar van de zomer een stadsstrand opent.
 • Waan je even in luxe: van de luxe boetieks en internationale modemerken aan het Passeig de Gràcia, tot aan de emblematische vijf-sterren hotels Majestic en Palace en de chefwaardige restaurants Tickets, Disfrutar en Moments. En vergeet niet om je goed te laten pamperen bij een van de vele spa’s en beautyadressen bij de Rambla de Catalunya en Passeig de Gràcia.
 • Ontdek de Gayxample: het gebied tussen de straten Balmes, Gran Via de les Corts Catalanes, Comte d’Urgell en Aragó staat bekend als de ‘roze wijk’. Hier vind je de meeste winkels, bars en clubs dat gericht zijn op de homopubliek. Bekende namen zoals het gayvriendelijke hotel Axel en nachtclub Sala Arena zijn hier te vinden.

Met de kids in l’Eixample

L’Eixample is een heel kindvriendelijk district. Het biedt dan ook veel opties voor gezinnen om lekker naar buiten te gaan: van speeltuinen en kindvriendelijke restaurants tot talloze winkels en hele interessante musea.

Ga bijvoorbeeld naar het Egypte museum met je kids of laat ze verrassen door de werken van Gaudí aan de Passeig de Gràcia.

Een mooie wandeling doe je bij de Passeig de Sant Joan, waar vele speeltuinen zijn geplaatst en hele leuke restaurants met terras te vinden zijn.

Andere leuke speeltuinen vind je bij Jardins d’Emma, Jardins de Laura Albéniz en het Parc de Joan Miró. Of neem ze mee naar de indoor speeltuin El Cau bij slecht weer.

Wil je wat eten, ga dan naar Lilo Brunch, dat bekend staat om de grote knuffelberen. Een lekkere traktatie voor de kids haal je bij Boldú, een populaire bakkerij in Barcelona die bekend staat om de donuts in de vorm van een mannetje. Ook lekker zijn de ijsjes van DelaCrem.

Leuk winkelen met de kinderen doe je onder andere bij de grote Lego-winkel aan de Passeig de Gràcia en de boeken- en speelgoedwinkel van Llibreria Alemanya Fabre.

Parc de Joan Miró in Barcelona
Parc de Joan Miró in Barcelona

Evenementen in de Eixample

De Eixample is ook de locatie van verschillende leuke evenementen het hele jaar rond. Hieronder heb ik een aantal van de belangrijkste en leukste evenementen samengevat.

 • Tres Tombs de Sant Antoni: iedere januari wordt het feest van de ‘drie rondgangen’ in Sant Antoni gehouden, waarbij dieren gezegend worden.
 • Passejada amb barret: eind april wordt de jaarlijkse hoedjesparade van Barcelona in de Rambla de Catalunya gehouden.
 • Tapantoni: in de lente wordt de tapastour ‘Tapantoni’ in de bars van Sant Antoni gehouden.
 • La Pedrera ‘Nits d’Estiu’: tussen juni en september worden verschillende jazzconcerten op het dak van Gaudí’s Casa Milà (La Pedrera) gehouden.
 • Casa Batlló ‘Nis Màgiques’: tussen juni en oktober worden op het dak van Gaudí’s Casa Batlló verschillende concerten gehouden voor een onvergetelijke avond.
 • Casa de les Punxes ‘Nits amb ritme’: de muzikale zomeravonden met jazz muziek op het dak van het Casa de les Punxes vinden plaats tussen juni en september.
 • Barcelona Shopping Night: net voor de kerstgekte aanbreekt wordt er een shopavond in de meest luxe straat van Barcelona, het Passeig de Gràcia, georganiseerd.

Slapen in de Eixample

De Eixample is de perfecte uitvalbasis tijdens een stedentrip, al helemaal wanneer je de wat toeristische(r) oude centrum wilt vermijden.

Boek je hotel in l’Eixample

Booking.com

Eten in de Eixample

De Eixample heeft zoals hierboven eerdergenoemd, sommige van de beste restaurants van Barcelona. Van hippe cafeetjes tot aan Michelinsterrestaurants. Enkele van mijn favoriete eetadressen in de Eixample vind je hieronder.

Koffie en bakkerijen in l’Eixample

 • La Donutería (Carrer del Parlament, 20): voor authentieke en lekkere donuts.
 • Sirvent (Ronda de Sant Pau, 67): een populaire adres onder de locals voor een lekkere horchata (amandelmelk) en andere zoetigheden.
 • Boldú (Carrer de Provença, 233): bakkerijtje waar je brood en andere zoetigheden kunt kopen. Probeer vooral hun beroemde bolduman!

Lunchadressen in l’Eixample

 • Green & Berry (Carrer d’Enric Granados, 153): vegan en healthy hotspot aan de mooie Carrer d’Enric Granados.
 • Brunch & Cake (Carrer d’Enric Granados, 19): populaire brunchadres waar je ook heerlijke taarten en cupcakes kunt eten.
 • Hammock Juice Station (Carrer de Mallorca, 308): voor een instawaardige lunch of brunch met heerlijke sapjes.
Lunch Hammock Juice Station Barcelona
Lunch bij Hammock Juice Station

Restaurants in l’Eixample

 • La Cuina d’en Garriga (Carrer del Consell de Cent, 308): heerlijke restaurant met lokale producten. Ze beschikken ook van een winkel waar je hun producten kunt kopen.
 • El Nacional (Passeig de Gràcia, 24 Bis): de grootste horecacomplex van Spanje en een perfecte plek om kennis te maken met de Spaanse gastronomie.
 • Parking Pizza (Carrer de Londres, 98): hippe adres voor een van de lekkerste pizza’s in de stad.

Tapasbars in l’Eixample

 • Bar El Velódromo (Carrer de Muntaner, 213): een van mijn favoriete bars voor tapas. Super mooie ambiance en retro decor.
 • La Flauta (Carrer d’Aribau, 23): een klassieker onder de locals waar altijd bomvol staat!
 • Paco Meralgo (Carrer de Muntaner, 17): voor meer geraffineerde tapas in een moderne jasje.

Drinken en uitgaan in de Eixample

De Eixample telt sommige van de chiqueste adressen in de stad om uit te gaan, maar ook tal van leuke cocktaibars en bierbrouwerijen! In het stukje van de Gayxample zitten uiteraard ook vele bars en clubs voor het gay publiek. Deze zijn van buitenaf te herkennen aan de regenboog vlaggetjes. Enkele uitgaantips in de Eixample zijn:

 • Ideal Cocktail Bar (Carrer d’Aribau, 89): een cocktailbar voor connoisseurs met een lange geschiedenis (geopend sinds 1931).
 • Speakeasy (Carrer d’Aribau, 162): Barcelona’s eerste geheime restaurant heeft ook een hele goede en chique coktailbar.
 • Biercab (Carrer de Muntaner, 55): indrukwekkende bar met allerlei soorten bieren. Voor de bierliefhebber een ware must!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.