🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Hotel Eixample Barcelona

Hotel Eixample Barcelona

Overnachten in een hotel in de Eixample wijk is zeer aan te raden wanneer je op zoek bent naar een centrale en toch rustige uitvalsbasis voor je stedentrip. De wijk Eixample is overzichtelijk, ruim opgezet en gezinsvriendelijk. Makkelijk te herkennen aan zijn rechthoekige en geordende straten. De meeste modernistische bouwwerken, ook die van Gaudí, zijn in de Eixample te vinden. Denk aan het Casa Milà, Casa Batlló en de Sagrada Família. De Eixample is daarnaast zeer geliefd bij de jet-set en modebewuste mensen van Barcelona, zo vind je middenin de Eixample het Passeig de Gràcia, de PC Hooftstraat van Barcelona, met tal van dure winkels, chique restaurants en luxe hotels. In mijn ogen is de Eixample wijk zeer geschikt wanneer je centraal wilt zitten, maar liever niet in het oude centrum. Hier vind je een selectie van de beste hotels in de Eixample van Barcelona en mijn tips om een geschikt hotel in de Eixample te vinden.

Mijn tips voor een hotel in de wijk Eixample in Barcelona

[su_divider top=”no” divider_color=”#D1D0CE” link_color=”#000000″ size=”1″ margin=”10″]

[su_row][su_column size=”1/3″]Hotel Praktik Rambla ***

Hotel Praktik Rambla - Hotel Eixample Barcelona

[/su_column] [su_column size=”2/3″]
Prachtig historisch gebouw in het centrum
Het chique hotel Praktik Rambla is een fantastische plek om te verblijven. Het hotel ligt in een prachtig modernistisch gebouw op de mooie Rambla de Catalunya, op loopafstand van het centrum en het Passeig de Gràcia. De kamers zijn mooi en minimalistisch ingericht. In de directe omgeving kun je goed eten en winkelen.

Metro
Passeig de Gràcia (L2, L3 en L4)

[button size=”medium” url=”http://www.booking.com/hotel/es/praktik-rambla.nl.html?aid=339088″ onClick=”ga(‘send’, ‘event’, ‘Hotel Eixample Barcelona’, ‘Click – Link 1’, ‘Booking’);” text=”Check nu” target=”_blank” color=”orange” ]
[/su_column][/su_row]

[su_divider top=”no” divider_color=”#D1D0CE” link_color=”#000000″ size=”1″ margin=”10″]

[su_row][su_column size=”1/3″]Hotel Praktik Bakery ***

Hotel Praktik Bakery - Hotel Eixample Barcelona

[/su_column] [su_column size=”2/3″]
Wakker worden met de geur van vers brood
Dit chique ingerichte hotel stelt zijn bakkerij centraal en is hiermee een ware hotspot in Barcelona geworden. Als gast geniet je dus niet alleen van een van de populairste bakkers in de stad, maar geniet je ook van alle faciliteiten van het hotel. De ligging van het hotel vlakbij de Passeig de Gràcia is ook super!

Metro
Diagonal (L3, L5, L6 en L7)

[button size=”medium” url=”http://www.booking.com/hotel/es/praktik-bakery.nl.html?aid=339088″ onClick=”ga(‘send’, ‘event’, ‘Hotel Eixample Barcelona’, ‘Click – Link 2’, ‘Booking’);” text=”Check nu” target=”_blank” color=”orange” ]
[/su_column][/su_row]

[su_divider top=”no” divider_color=”#D1D0CE” link_color=”#000000″ size=”1″ margin=”10″]

[su_row][su_column size=”1/3″]Hotel Boutique Hostemplo ***

Hotel Boutique Hostemplo - Hotel Eixample Barcelona[/su_column] [su_column size=”2/3″]
Rustig slapen in de buurt van de Sagrada Família
De ligging van dit hotel is werkelijk perfect voor wie in een rustig hotel wilt zitten. Hotel Boutique Hostemplo ligt namelijk aan een verkeersvrije straat, op slechts 100 meter van de Sagrada Família. In de comfortabele kamers van het hotel kom je tot rust na een lange dag sightseeing.

Metro
Verdaguer (L4 en L5)

[button size=”medium” url=”http://www.booking.com/hotel/es/boutique-hostemplo-barcelona.nl.html?aid=339088″ onClick=”ga(‘send’, ‘event’, ‘Hotel Eixample Barcelona’, ‘Click – Link 3’, ‘Booking’);” text=”Check nu” target=”_blank” color=”orange” ]
[/su_column][/su_row]

[su_divider top=”no” divider_color=”#D1D0CE” link_color=”#000000″ size=”1″ margin=”10″]

[button size=”medium” url=”http://www.booking.com/searchresults.nl.html?aid=339088;sid=97317d488bdc924dcbeba34903b5a068;dcid=1;city=-372490;class_interval=1;csflt=%7B%7D;dtdisc=0;inac=0;interval_of_time=undef;or_radius=0;redirected_from_city=0;redirected_from_landmark=0;review_score_group=empty;score_min=0;ss_all=0;ssb=empty;radius=0;;nflt=district%3D167%3B;track_ajax_filters=1″ onClick=”ga(‘send’, ‘event’, ‘Hotel Eixample Barcelona’, ‘Click – Link 4’, ‘Booking’);” text=”Bekijk alle hotels in Eixample Barcelona” target=”_blank” color=”orange” ]

Boek je hotel in de Eixample van Barcelona bij

Zoek je een hotel in de Eixample? Kijk dan eens naar het mooie aanbod van de volgende aanbieders.

Hoe vind je een geschikt hotel in de Eixample van Barcelona?

Bij het zoeken van een hotel in de Eixample wijk dien je je zoekopdrachten te richten op de Passeig de Gràcia (de duurste winkelstraat van Barcelona), de Rambla de Catalunya of de gebieden rondom het Universiteitsgebouw en de Sagrada Família:

  • Passeig de Gràcia: de Passeig de Gràcia splitst de Eixample wijk in tweeën, de Eixample Dreta (rechts) en Eixample Esquerra (links). Hoewel de meeste hotels aan de Passeig de Gràcia in het luxe segment vallen, kun je hier in de buurt nog prima betaalbare opties vinden. Voor de shopliefhebber, dé plek om te zijn.
  • Rambla de Catalunya: een stuk rustiger qua verkeer dan zijn buren, de Passeig de Gràcia, maar net zo charmant en ook vol met leuke winkels en restaurants om uit eten te gaan. De Rambla de Catalunya zou mijn persoonlijke voorkeur hebben; je zit hier nog steeds zeer centraal en voor de kinderen is dit een veilige en aangename buurt.
  • Universitat: rondom het Universiteitsgebouw (bij het Plaça Universitat) vind je wat budgetvriendelijker hotels en je bent alsnog op slechts enkele minuten lopen van het epicentrum van Barcelona, het Plaça Catalunya, El Raval en de Gotische wijk.
  • Sagrada Família: je kunt kiezen voor een hotel in de buurt van de Sagrada Família als je er van droomt om ’s ochtends wakker te worden met uitzicht op deze kerk. Let wel op dat het in de buurt van de Sagrada Família voortdurend druk kan zijn met toeristen en dat er verder weinig interessante dingen om te doen  zijn in de buurt. Je zit dan natuurlijk wel tussen de locals. In de straten achter de Sagrada Família valt het met de drukte echter nog wel mee.

Aan de hand van je reisperiode en je budget zal je worden beperkt tot een aantal opties. Let bij het kiezen van je hotel op de prijs-kwaliteit, dat het hotel niet aan een te drukke weg ligt (zoals de Gran Via of de Avinguda Diagonal) en dat het goede reviews van andere reizigers heeft.

Let op: de Eixample is de grootste en daarmee ook een van de drukste wijken van Barcelona. Je voelt hier echt dat je in een stad bent. Sommige straten, zoals Rambla de Catalunya en Carrer d’Enric Granados, kunnen wat rustiger ogen dan andere, maar over het algemeen is het hier overdag altijd gezellig druk met verkeer en mensen. Zorg dus dat je hotel geluiddichte kamers aanbiedt of dat je een kamer aan de achterzijde hebt.

Lees ook mijn wijkgids over de Eixample.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.