De beste tips van een local!

IJssalon DelaCrem review

Toegevoegd op in Eten
Inhoudsopgave

Waar eet je het allerlekkerste ijs in Barcelona? Voor vele inwoners is dat bij ijssalon DelaCrem in de Eixample-wijk. Met deze erkenning kon het niet anders zijn dat ik en mijn vriendinnen als authentieke ijsverslaafden de ijsjes van DelaCrem gingen uitproberen. En ja, ik snap nu wel wáár de lange wachtrijen bij DelaCrem vandaan komen!

Over DelaCrem

Ijssalon DelaCrem in Barcelona
Ijssalon DelaCrem in Barcelona

IJssalon DelaCrem opende haar deuren in 2010 aan de autoluwe Carrer de Granados in de Eixample. Al snel werden de ambachtelijke ijsjes van Massimo Pignata beroemd in de wijk, wat zich vertaalde in nieuwe klanten. Inmiddels is deze kleine zaak zo beroemd geworden, dat er dagelijks lange rijen zijn van locals die hier speciaal hun ijsje komen halen.

Maar waarom zó populair? Dat is onder andere te danken aan de zorg waarmee Massimo zijn ijsjes produceert. Met ambachtelijke recepten uit Italië en alleen de verste en meest pure ingrediënten (zoals hazelnoten en pistache uit Italië, nougat uit Jijón en dulce de leche uit Argentinië) kun je natuurlijk nooit mis gaan. Niks van conserveringsmiddelen of toevoegingen. Hier is alles 100% natuurlijk en wordt op dezelfde dag gemaakt achter in de keuken van de winkel.

De winkel van DelaCrem ligt op een hoek van de straat en ziet er vrij klein uit, met slechts enkele stoelen en tafeltjes binnen waar je kunt zitten. Gelukkig beschikken ze ook over een terras, dat met mooi weer altijd bomvol is, en je kunt uiteraard je ijsjes bestellen om mee te nemen (wat de meeste mensen doen). Bij DelaCrem bieden ze naast Italiaans ijs ook hele lekkere koekjes en gebakjes, en uiteraard goede koffie en thee, wat vooral in de wintermaanden meer in trek is bij de klanten. In zijn knusse zithoek kun je uren naar buiten kijken en mensen zien komen en gaan.

Mijn tips voor DelaCrem

Ijssalon DelaCrem Barcelona - Ambachtelijk ijs
Ambachtelijk ijs!

De lange wachtrijen verraden het al... bij DelaCrem kun je een van de lekkerste ijsjes van Barcelona proeven! Bij ons bezoek aan DelaCrem op een doordeweekse avond stond er al een aardige rij met wachtende klanten buiten de winkel. Omdat we met een groep gingen, konden we ons makkelijk opsplitsen en terwijl er een aantal op de rij gingen staan, kon de rest een plek op het terras reserveren.

Eenmaal bij de toonbank van DelaCrem was het even stressen om een smaakcombinatie uit te kiezen. Het was immers zo druk dat je niet 'helemaal' op je gemak kon kijken en erover na denken. Bovendien staan de ijsjes met metalen deksels bedekt op de ouderwetse manier, waardoor je niet altijd weet wat er achter een smaak schuilt. Ik ging dus voor het gemak en koos voor mijn gouden combinatie aardbei en chocola (wat met stukjes echte chocola geserveerd werd, nomnomnom!) en een cafè solo (een espresso). Kosten waren slechts €3,60 en ja, het was verrukkelijk!

Afhankelijk van het seizoen en de producten die er beschikbaar zijn, zal je ijs van fruitsmaken zoals grapefruit, passievrucht, kokos en meloen vinden. Of de klassieke noten (hazelnoten, amandelen en pistache). Bijzondere smaaksensaties kun je hier ook proberen: van matcha tot aan zwarte chocolade met bier en gebakken appel met kaneel. Voor lactose intolerantie bieden ze sommige soorten van "sorbetto" aan. Verder zijn deze ijsjes ook geschikt voor mensen die geen gluten eten.


Let wel op dat ze geen terrasservice aanbieden dus je bent genoodzaakt om in de rij aan te sluiten als je iets wilt bestellen. In de winter kun je voor de ambachtelijke koeken en gebakjes kiezen, maar zodra het mooi weer is, raad ik je aan om voor een van zijn verrukkelijke ijsjes te kiezen, met of zonder hoorntje. Wat je ook kiest, zal je vast niet teleurgesteld worden!

Beoordeling DelaCrem

Eten: ★★★★★
Service: ★★★★☆
Decor: ★★★★☆
Totaal: ★★★★☆

 • Praktische informatie:
  Wat: isjes eten bij DelaCrem
  Waar: Carrer Enric Granados, 15
  Metro: Universitat (L1 en L2) en Passeig Gràcia (L2, L3 en L4)
  Wanneer: iedere dag van 09:30 tot 21:30 uur
  Prijs: €

Tip: bekijk deze pagina voor nog met heerlijke ijssalons in Barcelona. Bon profit! (eet smakelijk!)

2 reacties

 1. Hippe Evenementen
  5 jaren geleden

  Hoi Marta, leuk blog heb je! Ik ga binnenkort naar Barcelona, dus ik zal dan zeker een stop maken bij DelaCrem. Bedankt voor de tip!
  Groetjes,
  Saskia

  1. Marta
   5 jaren geleden

   Graag gedaan! Veel plezier alvast in Barcelona en geniet van je ijsje!

   Saludos, Marta

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave