🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten 2 reacties
Home » Blog » Review: bakkerij Boldú

Review: bakkerij Boldú

Barcelona kent vele goede bakkerijen. Men koopt hier niet alleen brood, maar ook allerlei lekkers voor bij de koffie. Een van de bakkerijen die enorm in opmars is in Barcelona en waar je zeker moet zijn geweest is Boldú. In deze post vertel ik je waarom en geef ik je mijn mening over de bakkerij Boldú.

Over Boldú

Boldú is een emblematisch bakkerij dat sinds 1939 ambachtelijk brood maakt. Zijn oorspong ligt in een familie van bakkers uit de wijk Gràcia in Barcelona. Het familiebedrijf is sinds de komst van zijn meest populaire product, de Bolduman, sterk in opmars en heeft tegenwoordig maar liefst 11 bakkerijen in Barcelona, in het centrum maar ook in de luchthaven van de stad.

De Bolduman is verreweg het meest bekende product van de bakkerij Boldú en de reden waarom er veel mensen naartoe gaan. Het is in feite een donut dat de vorm van een mannetje neemt en door zijn vrolijke en kleurrijke looks erg leuk uitziet.

Bij Boldú verkopen ze Boldumans met allerlei smaken en vullingen, waardoor er altijd wel iets lekkers voor iedereen is. De prijs per Bolduman ligt rond de € 3,- en je kunt ze ook in dozen bestellen om bijvoorbeeld te trakteren of iemand ermee te verrassen.

Boldú bakkerij in Barcelona
Boldú bakkerij in Barcelona

Mijn ervaring bij Boldú

Wie mij al langer kent weet dat ik een zwak heb voor al het lekkers dat aangeboden wordt bij de Spaanse bakker, zo ook de Bolduman van Boldú. Deze vrolijke donut komt in alle vormen, kleuren en smaken en is een heerlijke caloriebom.

Als ik in Barcelona ben, zorg ik altijd dat ik minstens één keer een Bolduman heb gegeten. Dat is de reden waarom ik ondertussen al meerdere vestigingen van de bakkerij Boldú in Barcelona heb bezocht, zoals die op Carrer de Provença, Carrer del Rosselló en Carrer Gran de Gràcia.

De bakkerijen van Boldú zijn goed te onderscheiden door zijn vitrines vol met vrolijke Boldumans. Binnen kun je vaak zitten om je bestelling te nuttigen of deze laten inpakken om mee te nemen. Ze bieden tevens drankjes aan en een uitgebreide kaart aan zoetige lekkernijen of juist wat hartigs en zelfs broodjes.

Wat ik ook leuk vind is om te zien hoe creatief ze zijn met de Bolduman, die op speciale gelegenheden als kerst of Sant Jordi, altijd een bijpassende jasje krijgt.

De Bolduman van Boldú Barcelona
De Bolduman van Boldú

Dus ben je in Barcelona, vergeet vooral niet om de Bolduman te proberen. Dat kan tegenwoordig zelfs op de luchthaven in Barcelona (Terminal 1)!

Heb jij de Bolduman van Boldú al weleens gehad en wat vind je ervan? Ik hoor het graag in de comments!

Beoordeling bakkerij Boldú

Eten: ★★★★☆
Service: ★★★★☆
Decor: ★★★★☆
Totaal: ★★★★☆

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

2 gedachten over “Review: bakkerij Boldú”

 1. Ik heb vorig jaar mijn eerste boldumannetje gehad. Ik ga regelmatig op bezoek bij mijn oom die al ruim 20 jaar in Barcelona woont. Voor zo’n bezoek volg ik altijd met meer belangstelling de sites met tips over de stad en las zo over het Boldumannetje. Dit moest natuurlijk geproefd worden. Het grappige was dat ik als buiterlander mijn oom zo kon verrassen met deze lekkernij uit Barcelona waarvan hij het bestaan nog niet kende. Eén tip; niet doen vlak voor eten (hij vult behoorlijk).

  Beantwoorden
  • Hola Sandra,

   Bedankt voor je reactie en wat leuk om te horen dat jij (en je oom) ook van de Bolduman hebben genoten. Het is inderdaad een zeer vullend donut :p

   Saludos,
   Marta

   Beantwoorden

Plaats een reactie