🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Kinderen Reageer
Home » Blog » De leukste speeltuinen in Barcelona

De leukste speeltuinen in Barcelona

Je hoeft in Barcelona nooit lang te zoeken naar een leuke speeltuin. Op bijna elk plein en stadspark in Barcelona is er namelijk een speeltuin te vinden. Maar waar vind je nou de leukste speeltuinen met de gaafste glijbanen en speeltoestellen in Barcelona? Precies dat heb ik voor jou uitgezocht en allemaal in deze post verzameld.

Onze favoriete speeltuinen in Barcelona

Als mama van een jongetje van 6 ben ik regelmatig in de speeltuin in Barcelona te vinden. Ondertussen hebben we al heel wat speeltuinen gezien en getest en onze eigen favorieten gevonden. Hieronder laat ik je de allerleukste speeltuinen in Barcelona zien, zodat je deze straks ook weet te vinden!

Jardins de la Indústria: de boerenzwaluw speeltuin

Deze speeltuin ligt verborgen achter een blokkenhuis in de Eixample-wijk en is ideaal voor wie nog met kleine kinderen reist, want het park is kleinschalig en overzichtelijk.

Het park Jardins de la Indústria heeft tal van speeltoestellen waar zowel de jonge als de wat oudere kinderen zich prima kunnen vermaken. Helemaal leuk is bijvoorbeeld de boomhut die er tussen de bomen is geplaatst. Ook klassiekers als schommels, glijbanen, een wipwap en een zandbak ontbreken er niet.

Maar de ster van het park is zonder twijfel de gigantische boerenzwaluw van hout, genaamd L’Oreneta, die als klimtoestel en glijbaan dient, en waar de meeste kinderen dol op zijn.

Voor de ouders is er zelfs een barretje met terras. Dit maakt van de Jardins de la Indústria en top plek om met de kinderen te gaan, ook als je met een kinderwagen bent. Het ligt daarnaast zeer vlakbij de Sagrada Família.

 • Praktische informatie:
  Adres: Carrer de la Marina, 358
  Metro: Sagrada Família (L2, L5) en Alfons X (L4)
  Openingstijden: 24 uur open
Jardins de la Industria - Leuke speeltuinen in Barcelona
Jardins de la Indústria

Parc de la Pegaso: de octopus speeltuin en verkeerspark

Een ander park dat sinds kort een totale make-over heeft ondergegaan is het Parc de la Pegaso in het district van Sant Andreu. Hier vind je nu de structuur van een gigantische octopus (El Pop) waarop kinderen kunnen klimmen en klauteren en uit verschillende glijbanen naar beneden glijden.

Het park beschikt tevens over meerdere speeltuinen waar kinderen van alle leeftijden in kunnen spelen met onder meer schommels, glijbanen, klimtoestellen, speelkastelen en zelfs een gigantische zip-line.

In het park zit tevens een kleine verkeerspark met echte straten en stoplichten waar lokale kinderen leren om te fietsen.

Ook is er een romantische tuin in Japanse stijl met een groot vijver en een wandelpad, waar je heerlijk kunt wandelen en ontspannen.

Dit park is tevens goed te doen met een kinderwagen.

 • Praktische informatie:
  Adres: Carrer Sagrera, 179
  Metro: Fabra i Puig (L1), Onze de Setembre (L9N, L10N)
  Openingstijden: van 10:00 tot 19:00 uur (winter) en van 10:00 tot 21:00 uur (zomer)
  Lees hier meer over het Parc de la Pegaso.
Parc de la Pegaso - Leukste speeltuinen in Barcelona
Parc de la Pegaso

Parc Central de Nou Barris: de walvis speeltuin en fonteinen

Het Parc Central de Nou Barris is een wijd gestrekt stadspark met meerdere fonteinen, twee grote meren, allerlei groene gebieden en speeltuinen.

Het park ligt in het district van Nou Barris en staat vooral bekend om de grote structuur van een walvis (La Balena) die er is geplaatst en waar kinderen kunnen klimmen en glijden en zich urenlang vermaken.

Rondom de walvis zijn er nog tal van leuke speeltoestellen als trampolines en een zip-line.

Grappig om te weten is dat de kinderen van de wijk bij het ontwerp van dit speeltuin mee hielpen.

Verspreid over het park vind je daarnaast een paar speeltuinen met houten omheinde voor de jongere kinderen. Daar vind je onder meer glijbanen, schommels, speelkastelen en een wip-wap.

Het park beschikt tevens over meerdere fonteinen, een schaduwrijke picknickplaats waar locals elkaar ontmoeten en allerlei interessante gebouwen, zoals de restanten van een Romeins aquaduct, een oude boerderij en de voormalige gesticht voor krankzinnigen.

Mede door zijn mooie ligging, landschapsverschillen en de rust die er heerst, is dit park een aangename plek voor een wandelingetje, ook als je met een kinderwagen bent.

 • Praktische informatie:
  Adres: Plaça Major de Nou Barris, 1
  Metro: Llucmajor (L4)
  Openingstijden: altijd open
Parc Central de Nou Barris - Leuke speeltuinen in Barcelona
Parc Central de Nou Barris

Parc del Castell de l’Oreneta: natuurspeeltuin met treintje

Voor een dagje spelen in de natuur is het Parc del Castell de l’Oreneta de beste keuze. Dit park, dat bovenop een heuvel aan de rand van de stad in het district van Sarrià-Sant Gervasi ligt, is een mooie plek voor een daguitje met het gezin.

In dit bosrijke gebied vind je namelijk allerlei speeltuinen, sommige meer uitdagenden dan de anderen, waardoor er wel iets leuks voor iedereen te vinden is. Terwijl de kleine kinderen genieten in de thema speeltuin van ridders en kastelen, kunnen de wat oudere kinderen op hoge houten kastelen klimmen, in de tokkelbaan glijden, of springen van de springplaten. En dat allemaal in de natuur!

Maar de ster van het park is zonder twijfel de oude miniatuur stoomtrein die iedere zondag door het park rijdt en waar kleine kinderen dol op zijn!

In het park is er ook een grote esplanade waar je kan picknicken en op veel plekken geniet je tevens van een mooi uitzicht over de stad.

Het Parc del Castell de l’Oreneta is wegens zijn ligging op een berg wel minder geschikt om met de kinderwagen te gaan. Daarvoor dien je met z’n tweeën te gaan of gebruik te maken van een draagzak als je met een baby gaat.

Speeltuinen bij Parc de l'Oreneta in Barcelona
Speeltuinen bij Parc de l’Oreneta

Parc de les Rieres d’Horta: zand speeltuin en fontein

Dit mooie en rustige stadspark ligt in de wijk Horta en heeft onder andere een super gave zand speeltuin waar kinderen zich uren lang kunnen vermaken.

Deze speeltuin doet me altijd denken aan de speeltuinen die je in Nederland kunt vinden, met veel hout, zand en allerlei toestellen om te klimmen en klauteren en om lekker op ontdekkingsreis te gaan. Zo heeft deze speeltuin verschillende springkussens die muziek maken, klimwanden, een brede glijbaan, schommels, evenwichtsbalken een veel meer leuks!

Kleine kinderen vermaken ze hier zich vooral met het zand: zand schepen, zandkoekjes maken, zandkastelen bouwen… Breng dus een schep en emmer mee en bereid je voor wat viezigheid!

Deze speeltuin beschikt tevens over een houten omheinde en meerdere bankjes voor de ouderen om te zitten en zodoende toezicht houden.

In de zomer kunnen kinderen daarnaast zich gaan afkoelen bij de fontein aan het begin van het park. Deze fontein spuugt water vanaf de grond, wat kinderen super leuk vinden om doorheen te wandelen. En als het ’s avonds is, wordt de fontein dan heel mooi verlicht.

Het Parc de les Rieres d’Horta is verder een fraai aangelegde stadspark dat van boven naar beneden (of andersom) loopt. Hierdoor ontstaan er verschillende pleintjes waar naast een kinderspeeltuin ook ruimte is voor fitness aparaten, jeu de boules, en veel meer. Ook kunnen kinderen hier op een veilige manier leren fietsen.

 • Praktische informatie:
  Adres: Avinguda Estatut de Catalunya, 21
  Metro: Horta (L5)
  Openingstijden: altijd open
Parc de les Rieres d'Horta - Leuke speeltuinen in Barcelona
Parc de les Rieres d’Horta

Gran Clariana: groene esplanade met gigantische glijbanen

Een andere razend populaire speeltuin in Barcelona is de Gran Clariana van het Plaça de les Glòries Catalanes. Op dit plein is nu een grote groene esplanade geplaatst waar onder meer een speeltuin met meerdere gigantische glijbanen te vinden is.

De glijbanen liggen op een soort berg van zacht materiaal dat vol zit met uitdagende activiteiten, zoals een klimwand, een tunnel om te klauteren, een draaistoel en veel meer leuks!

De groene esplanade is daarnaast een mooie plek voor een gezinswandeling of om de kids te laten fietsen en steppen. Dit park is tevens zeer geschikt voor als je met de kinderwagen bent.

 • Praktische informatie:
  Adres: Plaça de les Glòries Catalanes
  Metro: Glòries (L1)
  Openingstijden: van 10:00 tot 19:00 uur (winter) en van 10:00 tot 21:00 uur (zomer)

Parc de la Diagonal Mar: magische berg met glijbanen

De twee grootste stadspark van Barcelona, het Parc de la Diagonal Mar, ontworpen door de befaamde architectenduo Enric Miralles en Benedetta Tagliabue, ligt in het district van Sant Martí en heeft ook veel te bieden aan kinderen.

Hier ligt bijvoorbeeld de zogenoemde “magische berg” (Muntanya màgica) met allerlei grote glijbanen waar kinderen er van kunnen glijden. Deze ligt, in tegenstelling tot de glijbanen van de Gran Clariana, meer onder de schaduw, waardoor het ook geschikt is in de zomermaanden. Zorg wel voor een extra vest of handdoek of een stuk karton zodat kinderen beter kunnen glijden.

Aan de andere kan van het park, richting de kust, ligt daarnaast een grote speeltuin met allerlei speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden om te schommelen, klimmen en klauteren en veel meer leuks.

Voor de wat ouderen zijn er daarnaast voetbal- en basketbalvelden en ping pong tafels.

Wat dit park nog eens extra bijzonder maakt is zijn ligging, vlakbij de zee, met een grote meer in het midden, de wolkenkrabbers om zich heen en de prachtige vegetatie eromheen.

 • Praktische informatie:
  Adres: Carrer de Llull, 356 – 360
  Metro: Selva de Mar (L4)
  Openingstijden: van 10:00 tot 19:00 uur (winter) en van 10:00 tot 21:00 uur (zomer)
Parc de la Diagonal Mar - Leuke speeltuinen in Barcelona
Parc de la Diagonal Mar

Dit waren voor nu onze favoriete speeltuinen in Barcelona. Zodra we een nieuwe speeltuin tegenkomen die de moeite waard is om hier genoemd te worden, zal deze uiteraard toegevoegd worden aan de lijst. Heb jij nog aanvullende tips, laat dan vooral een reactie in de comments hieronder zodat iedereen het kan zien!

Lees ook:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie