🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Kinderen 3 reacties
Home » Blog » Barcelona met een baby

Barcelona met een baby

Reizen is wellicht niet het eerste aan wat je denkt wanneer je een pasgeboren baby hebt, maar wanneer de reiskriebels weer beginnen en je graag ergens heen wilt (het liefst met mooi weer en met wat leuks om te doen voor het hele gezin) dan is Barcelona en zeer geschikte bestemming! Bovendien kan ik je als moeder inmiddels verzekeren dat Barcelona prima te doen is met een baby! In deze blogpost deel ik mijn tips om jullie reis naar Barcelona met een baby zo fijn mogelijk te laten verlopen.

Laatste update: 17/09/2019

Reizen naar Barcelona met een baby

Het is aan te raden om je reis naar Barcelona zo goed mogelijk van tevoren voor te bereiden. Denk hierbij aan wat voor spullen je nodig hebt (speentjes, flesjes en babyvoeding, kinderwagen of buggy, draagzaak, medicijnen, zonnebrandcrème…) en wat je eventueel thuis kunt laten of in Barcelona kunt kopen (luiers, billendoekjes, potjes voeding…). Babyproducten worden onder andere in supermarkten, apotheken en drogisterijen verkocht.

Ik zou je echter wel adviseren om je eigen poedermelk voor alle dagen mee te nemen, want merken kunnen verschillend zijn en je weet niet hoe je kind daar op reageert. Daarnaast zou ik een pak luiers en billendoekjes voor de eerste dagen mee nemen, naast de potjes en fruithapjes voor de eerste dag, en de rest ter plekke kopen.

Goed om te weten: het merk Pampers heet in Spanje “Dodot”, Nutrilon is “Almirón” en voor kant-en-klare voeding, is “Nutribén” een goede optie, maar merken zoals Nestlé en Hero zijn hier ook gewoon verkrijgbaar. Voor water kun je de flesjes van het merk Bezoya kiezen, die als beste uit de test komen voor baby’s.

Vergeet ook niet om een paspoort voor je baby aan te vragen en deze mee te nemen samen met zijn zorgpas en medicijnen zoals baby paracetamol, ORS, een antidiarreemiddel en een thermometer.

Barcelona met een baby: wat neem je mee?
Barcelona met een baby: wat neem je mee?

Afhankelijk van hoe lang je naar Barcelona gaat en hoeveel spullen je van plan bent om mee te nemen, kun je kiezen om met het vliegtuig (ongeveer 2 uur vliegen) of met de auto (ongeveer 14 uur rijden) te reizen.

Vliegen naar Barcelona met een baby

Vliegen naar Barcelona met een baby is echt relaxt mits je baby goed kan slapen tijdens de vlucht. Anders kan deze twee uur durende vlucht opeens een eeuwigheid lijken.

Tijdens het opstijgen en landen kan je melk (of iets anders te drinken) aan je baby geven om pijn in de oortjes te voorkomen. Eventuele beperkingen voor het vervoer van vloeistoffen gelden namelijk niet voor babyvoeding.

Als gezin met kleine kinderen krijg je voorrang bij het instappen in het vliegtuig. Je hoeft geen extra stoel te kopen voor je baby want die neem jij op schoot tijdens de vlucht met een speciale gordel die je krijgt. Op het vliegveld in Barcelona heb je tevens een speciale veiligheidscontrole voor gezinnen waarmee je de lange wachtrijen kunt skippen.

Ook fijn om te weten: je mag tot aan het vliegtuig lopen met de kinderwagen, maar bij het instappen moet je de kinderwagen alsnog afgeven en wordt die in het ruim van het vliegtuig geplaatst. Deze ontvang je terug na het landen bij de bagageband voor vreemde voorwerpen of bij de gate zelf.

Autoreizen naar Barcelona met een baby

Ik heb al een paar keer met de auto heen en weer gereden naar Barcelona met een baby en ik kan alleen concluderen dat ondanks de langere reistijd, het ook zijn voordelen heeft.

Ten eerste voel je je een stukje vrijer en mag je zelf bepalen hoe laat je vertrekt en wanneer je stopt. Hierdoor kun je je beter aan de behoeftes van je baby aanpassen.

Je kunt daarnaast veel meer spullen meenemen (wat denk je van een flesverwarmer, een babygym om te spelen of een campingbedje?).

En als je van plan bent om andere plekken te bezichtigen buiten Barcelona tijdens jullie reis dan is het beschikken over eigen vervoer wel zo fijn.

Indien je via de Route du Soleil door Frankrijk reist en het traject in twee keer zeven uur splitst, met een overnachting ergens langs de snelweg, dan ben je in twee dagen tijd (en lekker uitgerust) in Barcelona.

Ons standaard slaapadres tijdens het reizen via de Autoroute du Soleil met de baby is het hotel Novotel in Beaune, dat precies op de helft van onze reis valt. Altijd schone kamers, een babybedje te leen en een super ontbijt om de tweede reisdag goed te beginnen.

Zorg wel dat je kind voldoende rust en speeltijd krijgt en dat hij of zij voor zover mogelijk op het normale eet- en slaappatroon blijft. Onderweg vind je voldoende serviceplaatsen waar je je baby kunt voeden, verschonen en vermaken.

👉 Lees hier meer over mijn tips voor de Route du Soleil naar Barcelona.

Barcelona met een baby overnachten onderweg in Frankrijk
Overnachten onderweg in Frankrijk doe je bij Hotel Novotel Beaune

Barcelona bezichtigen met een baby

Tijdens een bezoek aan Barcelona met een baby moet je vooral niet te veel willen zien en doen maar juist naar de behoeftes van je baby luisteren en flexibel zijn, zodat er geen ergernissen ontstaan.

Je kunt per dag één groot interessegebied bezoeken (zoals de Montjuïc of de Gotische wijk) of een bezienswaardigheid combineren met wat leuks in de omgeving (zoals de Sagrada Família in combinatie met het Hospital de Sant Pau, het Aquarium met het strand, Las Ramblas en het Columbus Monument, of het Park Güell samen met de mooie en kindvriendelijke Gràcia wijk).

Gaat je baby makkelijk overal mee naartoe, dan kun je uiteraard wat meer activiteiten in één dag ondernemen, maar ik zou (uit ervaring) niet al te veel inplannen en gewoon kijken hoe het loopt.

Barcelona bezichtigen met een baby
Zelfs met een kinderwagen kun je je zonder moeite door de stad verplaatsen

Bezienswaardigheden in Barcelona speciaal voor baby’s

Barcelona heeft veel te bieden, ook voor de kersverse ouders. Naast het kilometers lange strand, groene heuvels en wandelpromenades met gezellige terrasjes, zijn onderstaande activiteiten super leuk om te doen wanneer je Barcelona bezoekt met een baby.

 • Parc de la Ciutadella: een heerlijke plek om met de baby te wandelen of spontaan een picknick te gaan doen. Bij het meertje vind je tevens een ludieke dagcrêche genaamd ‘ludoteca’ waar lokale gezinnen met hun baby’s komen spelen.
 • Dierentuin van Barcelona: dieren kijken is uiteraard ook een superleuke activiteit om te ondernemen met je baby. In de Zoo de Barcelona kunnen baby’s hun ogen uitkijken met als hoogtepunt dieren aaien op de kinderboerderij.
 • Aquarium van Barcelona: superleuk voor kinderen en baby’s is het aquarium, waar ze oog in oog komen met allerlei soort vissen, pinguïns en zelfs haaien! De lange onderwatertunnel waar de haaien zwemmen zal zonder twijfel het hoogtepunt van jullie bezoek zijn.
 • Tibidabo pretpark: dit vintage attractiepark bovenop de berg van Tibidabo is een trekpleister onder de lokale gezinnen en een aanrader, vooral wanneer je met nog een wat ouder kind reist die van avontuur en adrenaline houdt.
 • Parc de l’Oreneta: in dit kindvriendelijke park buiten het stadscentrum rijdt er in het weekend een treintje rond en mogen kinderen op de pony’s rijden.
 • Parc del Laberint d’Horta: een van mijn lievelingsplekken en ook die van vele anderen die opgegroeid zijn in Barcelona is dit stadspark, waar je onder andere een echt doolhof kunt vinden.
 • Jardins de la Indústria: een overzichtelijk en kleinschalig speeltuin vlakbij de Sagrada Família, ideaal om te bezoeken met kleine kinderen. Hier kunnen ze lekker in de zandbak spelen, schommelen, klimmen en klauteren of van de glijbaan afglijden.
 • Platja de l’Eixample: dit babyproof openluchtzwembad opent iedere zomer van eind juni tot en met begin september. Superleuk om met je baby heen te gaan om wat verkoeling te zoeken in de stad. (Let op: Platja de l’Eixample is voorlopig gesloten)
Bezienswaardigheden in Barcelona met een baby
Aquarium van Barcelona met een baby: zeker doen!

Babyproof adressen in Barcelona

Dat Barcelona een geschikte bestemming is als gezinsuitje wordt daarnaast door het groot aantal leuke babyproof adresjes bewezen. Hierbij enkele van mijn favorieten, naast allerlei handige tips en adressen om je baby te verschonen of borstvoeding te geven.

Spelen met je baby in Barcelona

Meestal kun je met een baby nog niet naar de speeltuin. Veel te gevaarlijk nog! Maar de ludotecas in Barcelona bieden hier een uitkomst. Hier kunnen baby’s spelenderwijs de wereld ontdekken en samen met andere leeftijdsgenoten spelen. En dit allemaal terwijl je lekker een kop koffie drinkt en ontspant na alle sightseeing.

 • Peek A Boo (Carrer de Santaló, 126): baby’s en kinderen mogen in de mooie indoor kinderspeelplaats van Peek A Boo urenlang plezier beleven terwijl ouders wat lekkers halen bij het café-gedeelte. Deze indoor kinderspeelplaats is van dinsdag tot vrijdag van 16:30 tot 20:00 uur open en op zaterdag en zondag van 11:00 tot 14:00 uur en van 16:30 tot 20:00 uur (in augustus gesloten). Prijs: €8,- per kind.
 • El Cau (Carrer Villarroel, 237): de ochtenden bij dit indoor speelplaats zijn voor de baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar oud. Een plek waar ze kunnen experimenteren, ontdekken en leren terwijl ze met andere baby’s spelen. Ouders kunnen bij het café een hapje doen of werken (er is gratis wifi). Prijs: vanaf €6,- voor een gezin met één kind doordeweeks en €9,- in het weekend.
 • Baby Fun (Carrer Brusi, 9): naast een winkel met leuke babyspullen en een café, vind je bij Baby Fun ook een speelhoek voor baby’s en een heus kinderspeelparadijs voor de wat oudere kinderen. Open van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 14:00 uur. Prijs: vanaf €5,- per kind.

Uit eten met je baby in Barcelona

Omdat je baby geen besef heeft dat hij of zij nu in het zonnige Barcelona is en dat er daar andere etenstijden gelden, kun je maar beter zijn eigen patroon volgen en hem te eten geven wanneer dat moet.

Het fijne aan Barcelona is dat er talloze cafés, bars en restaurants zijn waar je eventjes kunt gaan zitten om je baby te voeden terwijl jullie van een welverdiende kop koffie of van een biertje genieten. Bij mooi weer kies ik zelf liever om buiten op het terras te gaan zitten want er is vaak plek zat voor de kinderwagen en vanwege de parasols zit je nooit volop in de zon. Een andere prima optie om je baby in alle rust te voeden is om te gaan zitten op een bankje op straat of in een park.

In Barcelona ben je met je baby doorgaans welkom bij alle bars, restaurants en cafés. Enkele daarvan richten ze zich echt op gezinnen met baby’s en zijn hierdoor extra geschikt voor je. Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor je kleine; van verschoningsruimtes en kinderstoelen tot aan kindermenu’s en leuke speelhoekjes.

 • Pudding Pau Claris (Carrer de Pau Claris, 90): leuk en kindvriendelijk café gedecoreerd à la Alice in Wonderland. Goed voor een kop koffie, thee en een zoet hapje, en om je baby te vermaken.
 • Bar del Convent (Carrer del Comerç, 36): aangenaam restaurant in een oud klooster midden in El Born waar nu kinderen veilig kunnen spelen terwijl ouders lekker een drankje drinken of een hapje doen.
 • Rosie’s Good Things (Carrer Diputació, 309): het ultieme ontbijt-, brunch- en lunchadres in de Eixample-wijk voor ouders met baby’s.
 • Family Room Café (Carrer Joan Gamper, 13 en Carrer dels Vergós, 55): mooie plek om te ontbijten, lunchen of gewoon een hapje te doen met het gezin. Ze bieden onder andere ecologische babyvoeding en een droom van een speelplaats voor de kids!
 • Amaloca (Carrer de la Virtut, 11): fusion restaurant in Gràcia met kinderspeelhoek en een oppasservice! Het is wel aan te raden om je tafel van tevoren te reserveren en aan te geven dat je graag gebruik wilt maken van de oppasservice, want het aantal plekken zijn beperkt.
Pudding Pau Claris - Babyproof adressen Barcelona
Pudding Pau Claris: een aanrader!

Vanwege de late etenstijden van de Spanjaarden kan het zo zijn dat je vooral ‘s avonds niet uit eten kan met een baby die al om zeven uur naar bed moet. Je kunt dit op verschillende manieren oplossen. Heb je een familie appartement of aparthotel met een keukentje geboekt, dan kunnen jullie voor jullie zelf ‘s avonds koken als de baby slaapt. Een andere optie is om eten te laten bezorgen of deze van tevoren in een ’take out’ tentje zoals Les Tres a La Cuina (Carrer de Sant Lluís, 35), Teicawey (Carrer de Torrijos, 50), VegetArt (Carrer del Torrent de l’Olla, 138) of El Pot (Carrer de Còrsega, 225) te hebben gekocht. Of jullie huren de services in van een oppas zodat jullie alsnog gezellig met z’n tweeën kunnen gaan uiteten. Baby blij, jullie blij!

Babyvoedsel in Barcelona

Wanneer je over een eigen keukentje beschikt in Barcelona, is het geen moeite om lekkere en gezonde hapjes voor je baby te bereiden om mee te nemen; en terwijl jullie lekker aan de tapas zitten, eet je kleine zijn portie groente lekker op.

Wil je je eigen babyhapjes in Barcelona voorbereiden, haal de benodigde ingrediënten bij de lokale markt of bezoek een van de vele biowinkels. Enkele favorieten van mij:

 • Woki Organic Market (Ronda de la Universitat, 20 en Carrer d’Astúries, 22)
 • Veritas (Via Laietana, 28 en Passeig de Sant Joan, 144)
 • Obbio (Carrer de Muntaner, 177)

De kant-en-klaar babyvoeding is natuurlijk ook een optie tijdens een stedentrip. Deze kun je onder andere kopen bij de supermarkten en natuurwinkels. Op zondag wanneer alle winkels gesloten zijn, kun je langs de 24-uur winkels van Supercor en Carrefour Express gaan mocht je toch iets nodig hebben.

Ook belangrijk: maak altijd gebruik van water uit de fles wanneer je de flesjes en het eten van je baby gaat bereiden. Dit om mogelijke infecties te voorkomen (je baby is namelijk niet gewend aan het kraanwater van Barcelona en je weet niet hoe hij kan reageren).

Borstvoeding in Barcelona

Borstvoeding geven is in Spanje vrij normaal en doet men dus overal, maar dan wel met een beetje discretie. Moeders die borstvoeding geven maar dat liever niet in het openbaar willen doen, kunnen in Barcelona gebruik maken van de salas de lactancia. Dit zijn speciale ruimtes waar je met al je privacy borstvoeding aan je baby kunt geven. De meeste winkelcentra in Barcelona beschikken over zo’n ruimte waar je borstvoeding kunt geven, je baby kunt verschonen en zijn flesje kunt verwarmen. Bij deze een aantal nuttige adressen:

 • El Corte Inglés Plaça Catalunya (Plaça de Catalunya, 14)
 • Winkelcentrum Diagonal Mar (Avinguda Diagonal, 3)
 • Winkelcentrum Gran Via 2 (Avinguda de la Granvia, 75)
 • Winkelcentrum La Maquinista (Carrer de Potosí, 2)
 • Winkelcentrum Glòries (Avinguda Diagonal, 208)
 • Winkelcentrum Illa Diagonal (Avinguda Diagonal, 557)

Verschonen in Barcelona

Als je de hele dag met je baby op pad bent in Barcelona, dan is de kans groot dat je hem op een gegeven moment moet gaan verschonen. Dit kun je het beste doen tijdens een etentje bij de eerdergenoemde babyproof restaurants en winkelcentra, waar je over mooie verschoningsruimtes beschikt.

Bij de meeste kinderattracties en musea zijn er ook ruimtes om je baby te verschonen.

In het centrum van Barcelona kun je in ieder geval naar een van deze adressen gaan indien het tijd is om je baby te verschonen:

 • Winkelcentrum El Triangle (Plaça de Catalunya, 1) (tegen betaling)
 • El Corte Inglés Plaça Catalunya (Plaça de Catalunya, 14)
 • Winkelcentrum Bulevard Rosa (Passeig de Gràcia, 55-57)
 • Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107)
 • Winkelcentrum Maremagnum (Moll d’Espanya, 5) (tegen betaling)

Gaat het luier-alarm af en kun je nergens een verschoningsruimte vinden, probeer dan je baby in de kinderwagen te verschonen of op een bankje op straat. Neem om deze reden altijd een verschoningsmatje, billendoekjes en schone luiers mee op pad.

Shoppen voor je baby in Barcelona

In Barcelona vind je tal van winkels waar je voor je kleine kroost goed in kunt slaan. Ga je shoppen met je baby, dan zijn winkelcentra vaak de meest geschikte plekken omdat je daar veel winkels onder een dak hebt plus alle nodige voorzieningen voor jou en je baby (borstvoeding en verschoningsruimte, kinderattracties, diverse kindvriendelijke eetgelegenheden, enzovoort).

Maar als je op zoek bent naar iets speciaals, dan is de wijk van Gràcia naar mijn mening één van de leukste plekken om babyspullen zoals kleding en speelgoed te kopen. Deze wijk zit vol kleinschalige winkels en zaakjes van lokale designers, waar je de leukste dingen kunt vinden. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een origineel kraamcadeau uit Barcelona!

 • Olokuti Petits (Carrer d’Astúries, 23)
 • Lula la Libélula (Carrer d’Astúries, 31)
 • Lamamavaca (Rambla del Prat, 2)
 • Kiss and Cakes (Rambla del Prat, 19)
 • Limobebe (Rambla del Prat, 9)
 • Momo Kids (Carrer Ros de Olano, 13)

Ook goed om kleertjes in te slaan zijn de winkels van Zara Kids en Mango Kids, die hier in Spanje vele malen goedkoper zijn dan in Nederland.

Kiss and Cakes - Babyproof adressen Barcelona
Kiss and Cakes, een van de de leukste babywinkels in Barcelona

Slapen met een baby in Barcelona

Overnachten in Barcelona met een baby doe je het beste in een appartement of hotel waar je beschikt over een babybedje, een elektrische waterkoker (als je flesjes moet maken) en een klein keukentje (indien je al begonnen bent met de eerste hapjes).

De leukste buurt om met een baby te overnachten is Gràcia, maar omdat je hier weinig hotels kunt vinden, raad ik je aan om ook in de centrale en overzichtelijke Eixample-wijk te kijken, die ook heel kindvriendelijk is.

Neem bijvoorbeeld een kijkje bij:

👉  Lees hier meer over mijn tips voor kindvriendelijke hotels in Barcelona.

Vervoer in Barcelona met een baby

Je verplaatsen met het openbaar vervoer in Barcelona met een baby is geen enkel probleem, heb ik inmiddels ondervonden. Alle bussen en trams en de meeste metrostations zijn hierop aangepast. In alle vervoersmiddelen (metrobussentrams en treinen) hebben kinderwagens een gereserveerde plek om geplaatst te worden tijdens het traject. Probeer wel de spitsuren te vermijden om weg te blijven uit de druktes.

Met de taxi reizen is ook mogelijk, maar dan heb je geen autostoeltje en moet je je baby (tegen de regels in) op je op schoot dragen. Om dit te voorkomen kun je beter van tevoren een taxi reserveren die wel over een autostoeltje beschikt.

Van alle metrolijnen in Barcelona moet je vooral wegblijven van de metrolijn L4; dit omdat deze metrolijn het oudste en meest gebrekkig is m.b.t. liften. Op de volgende metrostations vind je geen lift en die kun je dus beter overslaan wanneer je met de kinderwagen reist: Plaça de Sants (L1 en L5), Espanya (L1, L3 en L8), Urquinaona (L1 en L4), Clot (L1), Vallcarca (L3), Maragall (L4 en L5), Verdaguer (L4 en L5), Ciutadella | Vila Olímpica (L4) en Virrei Amat (L5).

Openbaar vervoer in Barcelona met een baby en kinderwagen
Je kunt prima reizen met je baby en de kinderwagen, onder andere in de bus

Hop-on-hop-off bus met de kinderwagen

Zeer aan te raden bij een citytrip met een baby is de Hop-on Hop-off bus. In deze toeristische bus worden kinderwagens en buggy’s toegestaan.

Door mee te reizen in de hop-on-hop-off bus geniet je op een aangename manier van een rondrit door Barcelona zonder de stress en het gesjouw met de kinderwagen, en wordt je in een mum van tijd van de ene attractie naar de andere gebracht.

Je kunt er zo vaak in- en uitstappen als je wilt, en omdat alle belangrijkste bezienswaardigheden langs de route liggen, zal je helemaal niets missen!

Plattegrond met reistips voor gezinnen met baby’s in Barcelona

👉 Lees hier meer over mijn tips voor reizen met kinderen naar Barcelona.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

3 gedachten over “Barcelona met een baby”

  • Hola Renate,

   Bedankt voor je leuke reactie. Onze allereerste reis was toen meneertje 4 maanden oud was, daarna zijn we regelmatig terug geweest om de familie weer te zien. Zowel met de auto als in het vliegtuig ging het prima 🙂

   Saludos,
   Marta

   Beantwoorden

Plaats een reactie