🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Maremagnum

Het winkelcentrum Maremagnum is al jaren een populaire plek om te winkelen. Het heeft niet alleen een geweldige locatie, dicht bij het centrum en aan de haven, maar biedt ook ruime openingstijden. Het is de enige plek in de stad waar winkels 365 dagen per jaar geopend zijn!

Wat te zien en te doen bij Maremagnum

Geopend in 1995 als een uitgaansplek en later in 2005 heropend als winkelcentrum, heeft Maremagnum de bijzondere toestemming om het hele jaar door, elke dag geopend te zijn, vanwege de toeristische classificatie van het gebied. Het trekt jaarlijks gemiddeld 13 miljoen bezoekers, voornamelijk toeristen.

Naast een winkelcentrum is Maremagnum ook een recreatieplek met veel leuke activiteiten voor gezinnen, zoals het Aquarium van Barcelona. Bij Maremagnum zijn er ook tal van restaurants en cafés waar je kunt genieten van een hapje, vaak met uitzicht op de haven. Persoonlijk vind ik Maremagnum een aangename plek om na een wandeling over de Ramblas een kopje koffie te drinken.

Maremagnum Barcelona
Maremagnum Barcelona

Winkelcentrum Maremagnum

In het Maremagnum-winkelcentrum vind je veel winkels. Er zijn meer dan 30 verschillende modewinkels, waaronder bekende namen zoals Calzedonia, Desigual, Jack & Jones, Lacoste, Lefties, Macson, Pull and Bear, Stradivarius en Victoria’s Secret.

Voor de kinderen is er de speelgoedwinkel van Juguettos, de snoepwinkel van Belros en natuurlijk enkele kermisattracties waar je munten in kunt stoppen voor wat kinderpret.

Barça-fans kunnen terecht bij de Barça-winkel voor leuke Barça-items. En voor leuke souvenirs kun je een kijkje nemen in de winkel van Ale-Hop.

Een positief aspect van Maremagnum is dat het winkelcentrum, in tegenstelling tot andere winkels in de stad, elke dag van de week open is, ook op zondag!

Winkelcentrum Maremagnum Barcelona
Winkelcentrum Maremagnum

Restaurants bij Maremagnum

Bij het winkelcentrum Maremagnum zijn meerdere restaurants te vinden, variërend van bekende snelle eetgelegenheden zoals broodjeszaak Pans and Company, MacDonalds, Taco Bell en Subway tot meer traditionele restaurants zoals Tapa Tapa, El Chipirón en Ginos. Voor een wat verfijndere ervaring kun je een tafel reserveren bij FiskeBar Barcelona.

Je kunt ook een kopje koffie halen bij Starbucks of genieten van een lekker ijsje bij La Jijonenca. Mijn tip is om deze mee te nemen en buiten op een van de bankjes te gaan zitten, met uitzicht op de haven en de bootjes die komen en gaan.

Time Out Market

Binnenkort wordt op het uitkijkterras van het winkelcentrum Maremagnum een grote food hall geopend, geïnitieerd door het bekende vrijetijdsbestedingsmagazine Time Out. Deze Time Out Market zal de tweede zijn die in Europa wordt geopend, na die in Lissabon. We moeten echter nog wachten tot de eerste helft van 2024.

Aquarium van Barcelona

Heel dicht bij Maremagnum ligt een van de topattracties voor gezinnen in Barcelona: het Aquarium. In dit fantastische aquarium kunnen kinderen alles leren over de vissen in de Middellandse Zee en zelfs onder een watertunnel lopen, waar haaien rondzwemmen!

👉 Lees hier meer over het Aquarium en koop je tickets direct.

Zeeaquarium - Aquarium Barcelona
Zeeaquarium in Barcelona

IMAX-bioscoop

Naast het Aquarium ligt ook het gebouw van de voormalige IMAX-bioscoop, een van de symbolen van het Barcelona van de 21e eeuw. Geopend in 1995, was dit de eerste Imax-bioscoop ter wereld die drie soorten projectie in één theater kon integreren, wat destijds een nieuwigheid was.

Echter, moest deze in 2014 sluiten als gevolg van de crisis in de filmindustrie en het gebrek aan interesse van het publiek in het kijken naar films. De IMAX wordt nu alleen voor recreatieve doeleinden gebruikt, en er zijn plannen om het te transformeren tot de tweede vestiging van het operagebouw El Liceu.

Port Vell

De oude haven of Port Vell is een andere interessante plek die naast Maremagnum ligt. Deze haven herbergt tal van boten en is een aangename plek voor een avondwandeling of om te fietsen.

Let tijdens het wandelen op de Paleibot de Santa Eulàlia: een eeuwenoude zeilboot die een van de laatste was om goederen in de Middellandse Zee te vervoeren. Het behoort momenteel tot het maritiem museum van de stad en kan bezocht worden.

Mijn tip: Als je Barcelona vanaf het water wilt zien, koop dan tickets voor een van de rondvaartboten van de Golondrinas, die bij Port Vell te vinden zijn.

Wandeling oude haven in Barcelona
Wandeling oude haven in Barcelona

Kunstmarkt

Naast het winkelcentrum Maremagnum wordt in het weekend een kleurrijke kunstmarkt gehouden. Verspreid over de Passeig d’Itaca presenteren en verkopen de kunstenaars van de Associació de Pintors del Port Vell hier hun kunst.

Kunstmarkt bij Maremagnum Barcelona
Kunstmarkt bij Maremagnum

Rambla de Mar

Het laatste stuk van de beroemde Ramblas van Barcelona heet “Rambla del Mar” en valt op vanwege de lange houten brug. Deze 380 meter lange houten loopbrug die over het water loopt, verbindt het winkelcentrum met de stad en kan open en dicht gaan als er een boot door moet. Een grappig spektakel dat de moeite waard is om eens te zien.

👉 Lees hier meer over de Ramblas van Barcelona.

Rambla del Mar Barcelona
Rambla del Mar

Hoe ga je naar Maremagnum

Het winkelcentrum Maremagnum ligt aan het einde van de Ramblas en is daardoor makkelijk bereikbaar vanuit het oude centrum. Als je met de metro komt, is het dichtstbijzijnde station Drassanes (L3). Als je met de auto komt, kun je parkeren in de parkeergarage Parking Indigo – C.C. Maremàgnum.

Praktische informatie

Openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 21:00 uur. Restaurants van 9:30 tot 1:30 uur.

Adres: Moll d’Espanya, 5
8039 Barcelona

Openbaar vervoer:

Metro: Drassanes (L3)

Bus: toeristenbus, 22, 35, 59, 120, D20, H14, N0, N6, V13, V17

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.