Sarrià-Sant Gervasi is dé plek waar de welgestelde Barcelonezen wonen. Het district telt dan ook de meeste privé- en internationale scholen, privé-universiteiten, privésportclubs en privégezondheidscentra van heel Barcelona. Sommige daarvan genieten veel prestige en naamsbekendheid. Ook vind je hier talloze villa’s en luxe appartementencomplexen. Dat de prijs per vierkante meter hier torenhoog is, zal dus niemand verbazen.
Door zijn ligging aan de rand van het Collserola gebergte, en hoe de straten en huizen gebouwd zijn, straalt het residentiële Sarrià-Sant Gervasi rust en klasse uit. Dat was vroeger wel anders: voor het ontstaan van het district had je hier drie verschillende boerendorpjes (Sarrià, Vallvidrera-les Planes en Sant Gervasi de Cassoles) die door de komst van de vakantiehuizen van de rijke Barcelonezen enorm groeiden totdat ze opgeslokt werden door de stad.
Wil je het district en al zijn geheimen leren kennen, lees dan verder in deze gids over Sarrià-Sant Gervasi, met allerlei handige informatie, interessante bezienswaardigheden en de beste tips van locals.
Waarom moet je naar Sarrià-Sant Gervasi gaan?
Hier kom je onder andere om te ervaren hoe de deftige mensen in Barcelona wonen en om bij hele exclusieve winkels, bars en restaurants langs te gaan. Veel toeristen zal je hier niet tegenkomen. Echter zijn er wat betreft bezienswaardigheden genoeg andere pareltjes om te ontdekken: van Gaudí’s Torre Bellesguard tot aan Tibidabo’s pretpark. In Sarrià vind je overigens het ouderwetse tapasbarretje van Bar Tomás, dat alom bekend staat om zijn patatas bravas. Een must als je in de buurt bent!
Waar ligt Sarrià-Sant Gervasi?
Sarrià-Sant Gervasi strekt zich uit tussen het noordelijke gebied van de Avinguda Diagonal en de Collserola heuvels, en staat bekend als het uptown gedeelte van Barcelona, of zoals locals het noemen ‘la zona alta’.
Het zuidelijkste gebied is het meest dichtbevolkt, terwijl de noordelijke kant steeds meer dunbevolkt is met veel groen en grote landhuizen.
Het Passeig de la Bonanova, de Ronda de General Mitre, de Via Augusta en Carrer Balmes zijn de belangrijkste verkeersaders van de wijk.
Om er naartoe te gaan met het openbaar vervoer kun je de bus, de metro of de stadstreinen nemen. Deze laatste vind je alleen in dit gedeelte van de stad omdat ze van de oude trein van Sarrià afstammen, die op de allereerste stedelijke spoorlijn van Spanje reed. De beste haltes om de wijk verder te leren kennen zijn Sarrià (L6, S1, S2, S5, S6) en Muntaner (L6, S1, S2, S5, S6).
Kom je vanuit de luchthaven van Barcelona, dan kun je het beste met de metro reizen naar Zona Universitària (L3 en L9 Sud) en daar de bus of de taxi nemen naar je eindbestemming. Een andere optie is om met de metro naar Diagonal (L3 en L5) te reizen, om daar over te stappen naar de FGC-treinen van station Provença die je naar Sarrià-Sant Gervasi brengen.
Sarrià-Sant Gervasi wijk per wijk
Sarrià-Sant Gervasi wordt gevormd door de volgende barris (wijken): El Putget i Farró | Sarrià | Sant Gervasi-La Bonanova | Sant Gervasi-Galvany | Les Tres Torres | Vallvidrera, El Tibidabo i Les Planes. Hier woont de rijke bovenlaag van de bevolking en dat is goed te zien aan het winkelaanbod en chique eetadressen, fraaie stadsparken en modernistische villas. In Sarrià-Sant Gervasi krijg je een voorproefje van het goede leven in Barcelona, dat zijn toppunt bereikt in het nabijgelegen Pedralbes.
Sarrià: de bravas van Tomás
De oorsprong van Sarrià vinden we ergens in de 13e en 14e eeuw rondom de kerk van Sarrià. Dit was vroeger een dorp dat voornamelijk van de landbouw leefde. Met de komst van de vakantiehuizen voor de welgestelden in de 16e en 17e eeuw veranderde Sarrià in een stedelijke samenleving van kunstenaars en ambachtslieden, totdat het begin 20ste eeuw een van de rijkste en dichtstbevolkte gebieden van Barcelona werd. Ondanks de oppositie van de sarrianencs, werd Sarrià in 1921 aan Barcelona toegevoegd en was het hiermee het laatste dorp in de omgeving van Barcelona dat zich aan de stad aansloot.
Het Sarrià van nu ademt nog steeds die oude landelijke sfeer, vooral in de straten rondom Carrer Major de Sarrià, gecombineerd met de luxes van zijn huidige bewoners, zoals de delicatessenwinkels en chique modeboetieks waar geen prijskaartjes in de etalages hangen.
Bij het Plaça del Consell de la Vila vind je het oude gemeentehuis en daarachter de kerk van Sarrià, de Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià, en de markt van Sarrià, de Mercat de Sarrià. Andere verborgen juweeltjes zijn Portal Miralles en Casa Orlandai. De stadsparken Parc de l’Oreneta, Vil·la Celilia en Vil·la Amèlia verdienen ook zeker je aandacht. Maar de reden waarom de meeste Barcelonezen (en inmiddels vele toeristen ook) hier naartoe gaan, is vanwege de bekende patatas bravas van Bar Tomás, voor velen de allerlekkerste van de stad.
👉 Lees hier mijn review over Bar Tomás.
Sant Gervasi – La Bonanova: chique optrekjes
Het residentiële Sant Gervasi – La Bonanova werd uit Sant Gervasi de Cassoles geboren: een dorpje uit de 10e eeuw met wijdverspreide huizen in een gebied bezaaid met beken, rivieren en heuvels. Sant Gervasi de Cassoles was eerst toegewezen aan Sarrià maar werd in 1714 een onafhankelijk dorp tot zijn toetreding tot Barcelona in 1897.
In het midden van de 19e eeuw werd Sant Gervasi ontdekt door de bourgeoisie van Barcelona. Dit leidde tot de eerste stadsontwikkelingen. Sant Gervasi de Cassoles veranderde in stroomversnelling van een klein boerendorp tot een residentiële woonwijk met chique optrekjes als herenhuizen, villa’s, kloosters en religieuze scholen. Dit deftige karakter is nog steeds grotendeels te vinden in het noordelijke deel van de buurt, bekend als de Bonanova, met als hoogtepunt de fraaie herenhuizen langs de Avinguda Tibidabo.
De meest prominente gebouwen in de wijk zijn La Rotonda, het huis Frare Blanc en Gaudí’s Torre de Bellesguard. Andere bekende plekken zijn de begraafplaats van Sant Gervasi, de tuinen van Tamarita, de Jardins de Vil·la Florida en de oude fabriek Casacuberta, van Josep Domènech i Estapà, waar het wetenschapsmuseum CosmoCaixa zich bevindt.
Sant Gervasi – Galvany: elegante uitgaansplek
Sant Gervasi – Galvany beslaat het zuidelijke deel van het voormalige dorp van Sant Gervasi de Cassoles, tussen de Avinguda Diagonal en Ronda del Mig. De naam van Galvany werd ontleend van de grondeigenaar, Josep Castelló i Galvany, die ook naam geeft aan de lokale markthal Mercat de Galvany. Sporen van dat oude dorp Galvany zijn onder andere te vinden bij de Escola Augusta (voorheen Can Galvany). De ontwikkeling van het gebied begon in 1866, in de nabijheid van het Turó Parc, waar vroeger een pretpark zat.
De Via Augusta, de centrale straat van de wijk, ontstond in 1929, nadat de gevaarlijke en onhandige spoorlijn van de trein van Sarrià werd begraven. De Avingua Diagonal en de Carrer Muntaner zijn andere belangrijke commerciële locaties voor de buurt, die zich richten op mensen met smaak, geld en stijl. Een verrassende plek is het ronde plein Plaça de Sant Gregori Taumaturg waar de gelijknamige ronde kerk ligt. Plaça Molina is daarnaast het onbetwiste ontmoetingspunt van vele locals.
Een groot deel van het nachtleven in de wijk speelt zich af op Sant Gervasi – Galvany: bij de bars van Carrer Santaló en Laforja of de nachtclubs in Carrer Tusset en Aribau. Dit is met stip dé uitgaansspot van de rich and famous in Barcelona. Nog andere plekken waar de locals lekker vertoeven zijn de Jardins Muñoz Ramonet, het Turó Parc, het Parc de Monterols en de Jardins d’Enric Sagnier.
👉 Lees hier het indrukwekkende verhaal van de heer Muñoz Ramonet.
Les Tres Torres: eerste residentiële woonwijk
Tres Torres is Barcelona’s prototype van een residentiële woonwijk, ingesteld op luxe appartementencomplexen met grote en goed onderhouden tuinen. De wijk ligt tussen Sant Gervasi en Sarrià en werd pas in de jaren 1901-1903 ontwikkeld op initiatief van de broers Romaní en Climent Mas uit Sants. Zij bouwden hier drie villa’s (‘torres’ in het Spaans, vandaar de naam Tres Torres), één voor elke broer, op het stukje grond dat overgenomen was van Nena Cases. Na verloop van tijd werden andere villa’s gebouwd, maar, net als in de rest van de wijk, werd er in de tweede helft van de 20e eeuw vele grote appartementen gebouwd voor de rijke mensen.
Her en der kunnen we nog sporen van het oude Tres Torres zien, zoals in de oude Casino van Tres Torres (Carrer Rosari, 44), Can Nena Casas (Carrer de la Nena Casas, 37) en het modernistische Casa Muley Afid (Passeig de la Bonanova, 55). Andere pareltjes in de buurt zijn de Col.legi Teresianes, ontworpen door Gaudí, en de begraafplaats van Sarrià.
Bij Tres Torres lag vroeger ook het stadion van RCD Espanyol, het zogenoemde Estadi de Sarrià, dat in 1997 afgebroken werd om plaats te maken voor appartementen.
El Putxet i el Farró: op een heuvel
El Putxet (of Putget) is de naam van een kleine berg die zich uitstrekt tussen Vallcarca en Sant Gervasi. Hoewel er berichten zijn over het bestaan van een kapel hier in de 17e eeuw, dateren de eerste gebouwen uit 1870, toen de bourgeoisie begon met het bouwen van hun zomerhuizen. Na verloop van tijd en dankzij de komst van allerlei nieuwe vervoersmiddelen werd het de gebruikelijke woonplaats van vele bewoners. Sommige van de oude villa’s zijn nog steeds te vinden in de straten van Mulet of Puig-reig, al werden de meeste vanaf de tweede helft van de 20ste eeuw vervangen door appartementen.
De wijk wordt door de Ronda de General Mitre in tweeën gesplitst, met de rustige groene heuvel van El Putxet aan de noordelijke kant, en de drukke en commerciële zone van El Farró aan de zuidelijke kant. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het Casa Tosquella, Casas Ramos, Casa Padua en de kerk Església dels Josepets. Het verborgen Passatge Sant Felip is een prachtige passage van oude huizen die ons terug in de tijd neemt.
Vallvidrera, Tibidabo en les Planes: de groene kant van de stad
Midden in de Collserola heuvels vinden we de meest afgelegen wijk van Barcelona, gevormd door drie verschillende gebieden: Vallvidrera, Tibidabo en Les Planes.
Wie aan de drukte van de stad wil ontsnappen en graag in contact met de natuur wil komen, doet er goed aan om hierheen te gaan.
Het hele gebied is vrij dun bevolkt, en op enkele trekpleisters na zoals het Tibidabo pretpark, is het vrijwel overal rustig. Daarnaast is dit gebied rijk aan restaurants in oude masies (boerderijen), waar de lekkerste Catalaanse gerechten gemaakt worden op de grill.
Aan de zuidelijkste kant van de wijk ligt Vallvidrera, een gebied dat ontstond in 1540 rondom de kerk van Santa Maria de Vallvidrera en dat de plaats werd waar vele Barcelonezen de zomer doorbrachten.
De stedelijke ontwikkeling van Vallvidrera vond plaats in de tweede helft van de 19e eeuw, met de bouw van het waterreservoir Pantà Vallvidrera in 1864, de toegangsweg van Vallvidrera naar de Tibidabo in 1888 en de Carretera de les Aigües in 1902.
Hierdoor veranderde Vallvidrera in een residentiële woonwijk, al is de dorpse sfeer van weleer nog steeds zichtbaar.
De vele bevoorrechte uitkijkpunten en wandelpaden in de natuur maken het een geliefde plek onder de locals.
Vil.la Joana is één van de bekendste gebouwen in de buurt, dat tegenwoordig het Museu Casa Verdaguer herbergt ter nagedachtenis van de bekende Catalaanse dichter, die hier stierf in 1902.
De Tibidaboberg is altijd een plek geweest voor vrijetijdsbesteding. Het begon zich te ontwikkelen aan het einde van de 19e eeuw door de bouw van een hotel, een kapel, een Moors paviljoen en de Carretera de l’Arrabassada.
De meest bekende gebouwen op de Tibidabo zijn echter de Temple del Sagrat Cor (vergelijkbaar met de Sacré Coeur in Parijs), de iconische communicatietoren van Norman Foster en het gelijknamige pretpark dat aan de bijnaam van “magische berg” bijdraagt.
Dit vintage pretpark is dé absolute trekpleister van de Tibidaboberg en trekt vele gezinnen die van een dagje uit willen genieten.
Les Planes is gelegen aan de Vallès-kant van het Collserola-gebergte. Gedurende vele jaren was dit voornamelijk het zomerverblijfadres van vele Barcelonezen, met hotels, fonteinen en picknickplaatsen.
Aan het begin van de 20ste eeuw kwam de eerste stadsontwikkeling op gang waarmee een bescheiden wijk in willekeurige volgorde ontstond.
Pas in 1980 werd er een plan voor stedelijke ontwikkeling goedgekeurd, met als resultaat een unieke wijk van vrijstaande huizen te midden van de bergen waarvan je je maar moeilijk voor kunt stellen dat ze bij een grote stad als Barcelona horen.
Gids over Sarrià – Sant Gervasi
Sarrià-Sant Gervasi is het district van Barcelona met verreweg de hoogste inkomsten en levensstandaard. Dit vertaalt zich in een chique sfeer en een heel goed aanbod aan winkels, cafés en restaurants. Daarnaast telt de wijk nog eens een handvol belangrijke bezienswaardigheden, sommige daarvan volledig onbekend bij het grote publiek, naast geweldige stadsparken en sfeervolle plekjes. Deze anders zo rustige wijk, komt ’s nachts pas echt tot leven, dankzij de vele exclusieve cocktailbars en nachtclubs. Wil je de wijk als een echte local leren kennen, volg dan mijn tips!
Onmisbare bezienswaardigheden in Sarrià-Sant Gervasi
Bekende trekpleisters van Sarrià-Sant Gervasi zijn de Tibidaboberg met zijn pretpark, het wetenschapsmuseum CosmoCaixa en de ouderwetse Tramvia Blau. In deze wijk bevinden zich daarnaast enkele werkstukken van Gaudí, die tot nu toe nog buiten de radar van de meeste toeristen zijn gebleven.
- Tibidaboberg: de hoogste berg in Barcelona wordt gedomineerd door de monumentale kerk Temple Expiatori del Sagrat Cor van Enric Sagnier en herbergt tal van leuke plekken zoals een heus pretpark, de moderne communicatietoren van Norman Foster en een astronomisch observatorium.
- Natuurpark Collserola: het grootse natuurgebied in Barcelona bevindt zich in de Collserola-heuvels en wordt ook wel “de longen van Barcelona” genoemd.
- Carretera de les Aigües: hét favoriete wandelpad onder de bewoners, met adembenemende uitzichtpunten over de stad.
- Torre de Bellesguard: deze unieke vrijstaande villa, inmiddels als museum geopend, is een van de minst bekende werken van Gaudí in Barcelona.
- Portal Miralles: een verborgen juweeltje van Gaudí in Sarrià. De golvende structuur was het hek en de hoofdingang van de Finca Miralles, het landgoed van meneer Miralles. Het beeld van Gaudí dat je bij de ingang vindt, werd er later aan toegevoegd en is van Joaquim Camps Giralt.
- Torre Andreu (La Rotonda): een neoclassicistisch en modernistisch gebouw van de architect Adolf Ruiz i Casamitjana, bekend om zijn fraai gedecoreerde torentje.
- CosmoCaixa Museu de la Ciència: één van de grootste en meest moderne wetenschapsmusea van Europa, gericht op kinderen om ze op een ludieke manier kennis te laten maken met de wonderlijke wereld van de wetenschap.
- Tramvia Blau: vele jaren lang was dit blauwe trammetje dé leukste manier om naar het Tibidabo pretpark te gaan, samen met de Funicular del Tibidabo. De Tramvia Blau is op dit moment echter buiten gebruik, dus je kunt het niet meer zien rijden door de Avinguda del Tibidabo.
- Kabelspoorweg: je hebt maar liefst twee kabelspoorwegen om naar de Collserola-heuvels te gaan, de Funicular de Vallvidrera en Funicular del Tibidabo. In beide gevallen zijn de uitzichten die je onderweg over Barcelona krijgt machtig mooi en onbetaalbaar.
- Bar Tomás: gezien de faam van de patatas bravas van Bar Tomás als de beste van de stad, mag je deze pikante aardappelen zeker niet overslaan als je in de buurt bent!
Leuk om te doen in Sarrià-Sant Gervasi
Al wandelend door het chique Sarrià-Sant Gervasi maak je snel kennis met de wereld van de rijke Barcelonezen: waar ze shoppen, eten en uitgaan. Op de bekende trekpleisters na, is de rest van de wijk vrijwel onaangetast gebleven door het toerisme. Ik geef je een aantal suggesties om de wijk Sarrià-Sant Gervasi te verkennen en het als een local te beleven.
- Windowshoppen: indien je portemonnee het toelaat kun je in Sarrià-Sant Gervasi helemaal losgaan met winkelen bij de fijnste boetieks en speciaalzaken. Anders doe je gewoon aan windowshoppen. Alleen al door naar de mooie winkeletalages van Carrer Major de Sarrià, Avinguda de Pau Casals en Carrer de Muntaner te gluren, krijg je vaak al genoeg inspiratie voor thuis.
- Exclusieve delicatessen proeven: overal in Sarrià-Sant Gervasi vind je delicatessenwinkels en exclusieve slijterijen waar je de lekkerste producten uit Spanje en elders kunt vinden. Ze hebben zelfs een caviar (Caviar Nacarii) en een cava winkel (Tannic by Freixenet)! Er hangt wel vaak een flink prijskaartje aan. Foodies zullen vooral genieten van een bezoek aan de lokale versmarkten, zoals die van Mercat de Galvany en Mercat de Sarrià, waar locals hun boodschappen doen.
- Fine dining: ga lekker uit eten bij Michelinsterrestaurant ABaC, of klassiekers zoals El Asador de Aranda en La Venta. Allemaal gerenommeerde restaurants waar de locals graag heen gaan. Bij Passatge Marimón vind je het walhalla wat culinaire restaurants betreft, met namen zoals Hisop en Coure.
- Drankjes met uitzicht: locals houden ervan om een drankje te doen bij een van de vele bars aan het Plaça Doctor Andreu, die op een bevoorrechte plek zitten aan de voet van de Tibidaboberg, en een prachtig uitzicht bieden over de stad vanaf hun terrassen. De meeste bars worden omgetoverd tot swingende cafés als de avond valt en vormen het decor van vele romantische dates.
- Uitgaan tussen de jetset: de bars en nachtclubs in Sarrià-Sant Gervasi trekken de meest trendy mensen aan en het is niet ongewoon dat je hier een of andere voetbalspeler of muziekster tegenkomt. Bewoners houden ervan om drankjes te doen in de barretjes van Carrer Santaló, om daarna lekker uit te gaan bij Sutton, Bling, Costa Breve, Luz de Gas of Otto Zutz. Lekker loungen doe je bij het terras van Nuba.
- Hiken in de natuur: natuurliefhebbers zullen genieten van een wandeling in de bossen van Natuurpark Collserola. Een andere optie is om de 10 km lange Carretera de les Aigües te volgen. Hier zal je naast wandelaars ook vele hardlopers en fietsers tegenkomen.
- Uitkijkpunten bezoeken: in Collserola vind je vele miradors, bevoorrechte uitkijkpunten die de mooiste uitzichten over de stad geven. Een van de meest populaire uitkijkpunten is die van Mirador de Sarrià.
- De sterrenhemel ontdekken: zowel het astronomische observatorium Fabra en wijkcentrum Vil·la Urània bieden bezoekers speciale rondleidingen en astronomische observatiesessies.
- Verborgen tuinen: wie even wilt ontspannen kan het beste een van de vele stadstuinen bezoeken die Sarrià-Sant Gervasi rijk is, zoals de beeldige Jardins Muñoz Ramonet, de Jardins de Vil·la Florida of de Vil·la Celilia en Vil·la Amèlia. Andere interessante stadsparken zijn het Turó Parc en het Parc del Turó del Putxet.
- Modernistische gebouwen: door het verleden als zomerverblijfadres werden hier vele modernistische villa’s gebouwd die we nu nog steeds kunnen vinden. Naast de bekende Torre Bellesguard en La Rotonda, zijn er nog tal van mooie gebouwen in Modernista-stijl te spotten. De mooiste herenhuizen vind je aan de Avinguda del Tibidabo.
Sarrià-Sant Gervasi met de kids
Naast het bekende Tibidabo pretpark en het CosmoCaixa wetenschapsmuseum, kun je met de kinderen ook nog eens naar de indoorspeeltuin Peek-a-Boo gaan, lekker buitenspelen en van de natuur genieten in het Parc de l’Oreneta of bij het verborgen meertje Pantà de Vallvidrera middenin het Collserola gebergte gaan picknicken.
Bij het terras van Bocconi aan het Plaça del Consell de la Vila kun je heerlijk zitten terwijl de kinderen veilig spelen op het pleintje. Ook een aanrader is bar-restaurant 5° Pino, dat over een prachtig terras onder de dennenbomen beschikt, met een kleine speeltuin voor de kinderen.
Shoppen voor de kinderen doe je het beste bij Petit Oh! en Baby Fun.
Evenementen in Sarrià-Sant Gervasi
In Sarrià-Sant Gervasi worden gedurende het jaar verschillende evenementen georganiseerd. Vooral het drukke nachtleven en het Tibidabo pretpark trekken hier veel mensen naartoe.
- Tren del Parc de l’Oreneta: iedere zondagochtend rijdt er door het Parc de l’Oreneta een ouderwetse miniatuurtrein waarmee kinderen rondjes door het park kunnen rijden.
- Sant Medir: het zoete feest van Sant Medir wordt elk jaar in maart in Sarrià en Sant Gervasi ook gevierd.
- Sopars amb les estrelles: in de zomermaanden kun je genieten van een exclusief etentje onder de sterrenhemel in het Observatori Fabra.
- Festa Major de Sarrià: eind september – begin oktober vind het buurtfeest van Sarrià plaats, bekend om de versierde balkons.
- Halloweenfeest in Tibidabo: het pretpark organiseert rondom Halloween altijd een heus horrorfeest met de meest spooky attracties die je maar kunt verzinnen.
- Kerstfeest in Tibidabo: ook met kerst organiseert het Tibidabo pretpark een leuk feest in het thema kerst voor het hele gezin.
Eten in Sarrià-Sant Gervasi
Aan goede eetadressen geen gebrek in Sarrià-Sant Gervasi! Hoewel de wijk een duur imago heeft, is er hier wel een plek voor elk budget te vinden. Van een snelle hap in een café tot aan een sterrendiner in een chefwaardig restaurant. De foodliefhebber zal vooral genieten van de culinaire restaurants bij Passatge Marimón. Enkele van mijn favoriete eetadressen in Sarrià-Sant Gervasi vind je hieronder.
Koffie en bakkerijen
- Foix de Sarrià (Plaça de Sarrià, 12-13 en Carrer Major de Sarrià): de bekendste bakker in Sarrià, open sinds 1886. Hun vestiging aan het Plaça de Sarrià heeft een kleine caféruimte achterin.
- Pastisseria Canal (Carrer de Muntaner, 566 en Carrer de Calvet, 15): de lekkerste croissantjes haal je bij deze pastisseria, bekroond als een van de beste in Spanje. Ze beschikken over twee winkels in de wijk en zijn er al sinds 1970.
- On y va Coffee (Carrer de la Ciutat de Balaguer, 45 en Carrer Vergos 55 Bis): moderne koffiezaak met heerlijke bagels en glutenvrije producten. De vestiging bij Carrer Vergos heeft daarnaast een fietsenwinkel, die een andere passie van de eigenaren is.
Lunchadressen
- Pinhan Bar (Turó Parc): verscholen kiosk in het midden van Turó Parc waar je heerlijk kunt lunchen of een picnic-menu kunt bestellen om mee te nemen naar het park.
- El Canalla (Carrer Major de Sarrià, 95): Mediterraanse zero km-keuken op basis van tapas en kleine gerechten. Lunchmenu vanaf €10,- p.p..
- Buenas Migas (Carrer de Balmes, 470): kindvriendelijk café waar je heerlijke focaccia’s of salades kunt eten.
Restaurants
- Can Punyetes (Carrer de Marià Cubí, 189 en Carrer de la Ciutat de Balaguer, 50): eenvoudig Catalaans restaurant waar je het beste van de lokale keuken kunt proeven.
- Iluzione (Carrer de Ferran Agulló, 18): Italiaanse gastrobar met een prachtig en hip interieur.
- La niña de mis ojos (Carrer Laforja, 83): populair bistrorestaurant, met verrassende (tapas)gerechten. Mis vooral niet hun originele patatas bravas.
Tapasbars
- Bar El Tomàs de Sarrià (Carrer Major de Sarrià, 49): ouderwetse tapasbar waar je de authentieke ‘bravas van Tomás’ kunt proeven; voor velen dé lekkerste patatas bravas in de stad!
- Morro Fi (Passeig de la Bonanova, 105): populaire tapasbar in Sarrià. Mis vooral niet zijn vermouth en bestel er wat tapas bij.
- Bambarol (Carrer de Santaló, 21): tapasrestaurant, ideaal voor een culinaire avond.
Drinken en uitgaan in Sarrià-Sant Gervasi
Sarrià-Sant Gervasi is één van de belangrijkste uitgaanscentra van het nachtleven in Barcelona, vaak bezocht door rijke lui, bekende mensen en iedereen die zich tussen de jetset wilt begeven. De anders zo rustige straten van Santaló en Laforja worden ’s nacht overspoeld door feestgangers. De meeste nachtclubs vind je rondom Carrer Tusset en Aribau, op de hoek met Avinguda Diagonal. Enkele tips voor een avondje stappen:
- Mirablau (Plaça del Doctor Andreu): één van de meest magische plekken om drankjes te doen met een ongelofelijk panoramisch uitzicht over Barcelona.
- Feroz (Carrer de Tuset, 27): hip restaurant en cocktailbar vlakbij enkele van de bekendste discotheken in Barcelona.
- Espit Chupitos (Carrer de Lincoln, 19): leuke shotjesbar vlakbij de populaire discotheek Otto Zutz.
Hotels in Sarrià-Sant Gervasi
Overnachten in Sarrià-Sant Gervasi is vaak niet de eerste keuze bij de meeste stedentrip reizigers gezien de afstand tot het centrum. Echter kan het voor diegene die graag tussen de upper class beweegt of de rust opzoekt, een hele goede alternatief. Bovendien vind je hier een aantal sublime hotels, zoals ABaC en Gran Hotel La Florida.
Lees meer: