🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Events 7 reacties
Home » Blog » Kerst in Barcelona

Kerst in Barcelona

Kerst is een heel bijzonder moment om Barcelona te bezoeken. De stad verandert in een zee van lichten en je ziet overal mooie kerstversiering. Doe er wat kerstliedjes bij, en de kerstsfeer in de straten van Barcelona is compleet!

Als geboren en getogen Barcelonesa heb ik vele keren kerst in Barcelona mogen vieren. Daarom heb ik in deze gids al mijn tips omtrent kerst in Barcelona verzameld, zodat je straks precies weet hoe kerst in Barcelona gevierd wordt en wat er allemaal met kerst in Barcelona te doen is.

Voor het eerst gepubliceerd: 09/12/2015 – Laatste update: 22/11/2023

Beleef Kerst in Barcelona

Barcelona is een populaire bestemming voor wie kerst onder de zon wilt vieren. De stad biedt vertier en vermaak voor iedereen en is, zeker tijdens de kerst, een magische plek. Naast de kerstdecoraties en lichtjes op straat, heb je talloze evenementen, zoals kerstmarkten en schaatsbanen, om uit te kiezen, en kun je tijdens je bezoek je helemaal in de Spaanse kersttradities onderdompelen.

Voorbereidingen voor een kersttrip naar Barcelona

Zit je aan te denken om Barcelona met kerst te bezoeken, dan is het aan te raden om je vliegtickets en accommodatie ruim van tevoren te boeken, aangezien dit een populaire reismoment is.

Daarnaast is het raadzaam om je vakantie goed in te plannen: je moet onder andere rekening houden met afwijkende openingstijden en dat winkels, musea en attracties dicht zullen zijn tijdens de officiële feestdagen.

Mocht je uit eten willen gaan, bijvoorbeeld tijdens de Eerste of Tweede Kerstdag, dan dien je daarnaast een reservering te maken, dit omdat niet alle restaurants open zullen zijn tijdens de feestdagen, en indien ze open zijn, ze vaak vol zitten.

En om geen tijd te verliezen bij de rij in de verschillende attracties, raad ik je tot slot aan om altijd kaartjes van tevoren te halen voor je favoriete activiteiten. Tijdens de feestdagen is het namelijk altijd extra druk bij de bekende trekpleisters en bij alle kerstevenementen.

Hoe is kerst in Barcelona

Kerst wordt uitbundig gevierd in Spanje en zo ook in Barcelona. Tijdens de kerstperiode halen Spanjaarden alles uit de kast om kerst te vieren, met de mooiste kleding en decoratie, de leukste cadeaus en de beste eten. Overal zijn er kerstlichtjes, kerststallen en kerstbomen, kinderen schrijven brieven aan Santa en de Driekoningen en de kerstmarkten en schaatsbanen openen hun deuren. Kortom, in Barcelona weten ze goed hoe je kerst moet vieren!

Wanneer begint de kerst in Barcelona?

Het kerstseizoen in Barcelona begint met de feestelijke ontsteking van de kerstverlichting en opening van de kerstmarkt Fira de Santa Llúcia eind november. Ook veel winkels onthullen rond die dagen hun kerstetalages.

In de meeste Spaanse huishoudens wordt de kerstboom en de kerststal pas op 8 december neergezet, tijdens de Dag van de onbevlekte ontvangenis. Dan pas begint de kerstperiode echt!

Bij de kerstperiode tellen Spanjaarden overigens de viering van Oud & Nieuw en Driekoningen ook mee, waardoor kerst tot wel 6 januari duurt.

Kerstboom bij Käthe Wohlfahrt Barcelona
Kerstboom bij Käthe Wohlfahrt Barcelona

Wanneer steken ze de kerstlichten aan in Barcelona?

Waar en wanneer de kerstverlichting aan gaat in Barcelona verandert per jaar, maar gebeurt over het algemeen rond de 24e november en vindt elk jaar plaats in een verschillende wijk.

Dit jaar wordt de feestelijke ontsteking van de kerstverlichting op 23 november om 18:00 uur op de Passeig de Gràcia gehouden. Vanaf daar worden alle kerstlichtjes van de straten in Barcelona verlicht.

De lichtjes zullen daarna elke dag branden tussen 17:30 en 22:00-23:00 uur tot aan 6 januari.

Plaça Reial in Barcelona met kerst
Plaça Reial met kerst

Hoeveel kerstdagen heeft Barcelona?

De kerstvakantie in Spanje duurt meestal twee weken, de laatste week van december en de eerste week van januari. Alleen 25 december, 26 december, 1 januari en 6 januari zijn officiële feestdagen.

Tijdens de officiële feestdagen zijn winkels, musea en attracties gesloten. Houd hier dan ook rekening mee als je naar Barcelona gaat, en vergeet niet om bij de restaurants tijdig te reserveren, want ze zijn niet allemaal open.

Is Barcelona leuk met kerst?

Jazeker! Barcelona is een bruisende stad vol interessante en leuke plekken, en zeker met kerst, met alle kerstdecoratie, kerstverlichting, en kerst evenementen, is het zeer de moeite waard.

Hoewel in Barcelona men geen witte kerst kent, heerst de kerstsfeer overal. Waar je ook gaat zal je kerstversiering en kerstverlichting zien, winkeliers zullen je groeten met “felices fiestas” (fijne feestdagen), overal klinkt er gezellige kerstmuziek en het is dikke pret om de kerstmarkt te bezoeken of de kerststallen te bewonderen.

Helemaal met de kids is er veel te beleven deze dagen: van gezellige kerstmarkten tot aan heuse familie evenementen. Daarnaast is Barcelona een zeer aantrekkelijke stad om te shoppen en lekker te eten.

Doordat de winters hier zeer mild en zonnig zijn, kun je daarnaast optimaal van het buitenzijn en de winterzon genieten.

Kerstshoppen in Barcelona
Kerstshoppen in Barcelona

Wat zijn de openingstijden met kerst in Barcelona?

De meeste winkels verruimen hun openingstijden met kerst. Vooral in het centrum van Barcelona zal je winkels vinden die van 09:00 tot 21:00 uur open zijn. Ook op zondag zijn de meeste winkels in he centrum tijdens de feestdagen open.

Op 25 en 26 december en 1 januari zijn de winkels gesloten.

Hoe warm is het met kerst in Barcelona?

Barcelonezen kennen geen witte kerst. Winters in Barcelona zijn erg zacht, met temperaturen die schommelen tussen de 10 en 15 graden overdag en haast nooit onder de vriespunt komen.

Een dikke winterjas is dus over het algemeen overbodig, daarentegen dien je wel een zonnebril mee te nemen.

👉 Lees hier meer over het weer in December in Barcelona.

Wat zijn de kersttradities in Spanje?

Spanjaarden hebben zo hun eigen kersttradities: van het plaatsen van een kerststal in hun woonkamer, tot het eten van turrón en proosten met cava of het kopen van een kerstlot.

De meeste kerstcadeaus in Spanje komen bijvoorbeeld van de Driekoningen en op Oudjaarsavond om precies 12 uur ’s nacht zit iedereen 12 druiven te eten, omdat dit geluk voor het nieuwe jaar zou geven.

In Catalonië hebben we daarnaast een aantal – zeer grappige – tradities, zoals de kakker in de stal (de caganer) en de lachende boomstam die cadeautjes poept (de Tió de Nadal). 🤪

👉 Lees hier meer over de kersttradities.

Caga Tió - Catalaanse kersttradities in Barcelona
Caga Tió

Waar moet je in Barcelona zijn met kerst?

Je kunt de kerstsfeer overal proeven in de stad, maar de grootste evenementen, mooiste winkeletalages en mooiste kerstverlichting zal je in het centrum van Barcelona vinden.

Alom bekend is de kerstmarkt van de Fira de Santa Llúcia, de verlichte gevel van het warenhuis El Corte Inglés in Plaça de Catalunya, de kerst lichtjes bij Passeig de Gràcia en Portal de l’Àngel en de grote kerstboom en kerststal bij het Plaça de Sant Jaume.

Daarnaast kun je in het centrum van Barcelona geweldig winkelen.

👉 Bekijk hier mijn kerst wandelroute door het centrum van Barcelona.

Wat wordt er met kerst gegeten in Barcelona?

In Barcelona en de bredere Catalaanse regio worden verschillende traditionele gerechten gegeten tijdens de kerstperiode, zoals de canelons (gevulde cannelloni met bechamelsaus) en de escudella i carn d’olla (een rijk gevulde soep met schelppasta).

Natuurlijk mogen de typische Spaanse lekkernijen zoals turrón (Spaans nougat) en polvorones (kerstkoekjes) tijdens kerst niet ontbreken op het menu.

👉 Ontdek hier wat de Catalanen met kerst eten.

Waar kan je een kerst diner eten in Barcelona?

Wie met kerstmis of oud en nieuw in Barcelona lekker buiten de deur wil eten, doet er goed aan om van tevoren een restaurant te boeken, aangezien sommige restaurants dicht kunnen – of inmiddels volgeboekt – zijn.

Veel restaurants bieden tijdens de kerstdagen speciale kerstmenu’s aan, de zogenoemde menú de navidad.

Als je met een groep reist, dan is het de moeite waard om naar de groepsmenu te vragen; dat zijn speciale menu’s die ze in restaurants voor groepen maken en dat vaak tegen een schappelijke prijs aangeboden worden.

Een aantal klassiekers in de stad, zoals de restaurants van 7 Portes, Los Caracoles en Xiringuito Escribà zijn ook tijdens de feestdagen open en zijn zoals altijd zeer de moeite waard.

Ben je op zoek naar een leuke restaurant voor een kerstdiner in Barcelona, kijk dan naar mijn favorieten op mijn restaurantpagina.

Kerstboom bij restaurant El Nacional Barcelona
Kerstboom bij restaurant El Nacional

Video Barcelona met Kerst

Ben je benieuwd naar hoe Barcelona met kerst eruitziet, bekijk de onderstaande video op mijn YoutTube-kanaal, waar we een mooie kerstwandeling maken door het centrum van Barcelona en ik alle hoogtepunten, kerstdecoraties, winkels en kerstmarkten laat zien. Vergeet niet om te liken en abonneren als je mijn video’s leuk vindt!

Wat te doen in Barcelona met kerst 2023

Kom je deze kerst naar Barcelona en wil je de kerstsfeer in Barcelona mee maken, dan zijn er een aantal plekken die je niet mag missen. Hieronder leg ik je uit wat er te doen is in Barcelona met kerst, waar je het beste naartoe kunt gaan om de kerstsfeer te proeven en om te shoppen en waar de leukste kerst evenementen plaats vinden.

Kerstdecoratie in Barcelona

Barcelona bereid zich voor op kerst door zijn straten, gebouwen en winkeletalages prachtig te versieren. De kerstdecoratie wordt ieder jaar eind november al onthuld, wat vaak gebeurt na het feestelijke ontsteking van de kerstverlichting. Daarmee is het kerstseizoen officieel geopend en gaan ook alle kerstmarkten open.

Warenhuizen als El Corte Inglés en andere winkelcentra pronken tijdens de kerstdagen altijd met hun mooi versierde winkeletalages.

Ook het verlichte Casa Batlló en de versierde Casa Milà trekken veel aandacht bij het Passeig de Gràcia.

👉 Lees hier meer over mijn kerst wandelroute om de mooiste kerst plekken in Barcelona te zien.

Kerstverlichting in Barcelona
Kerstverlichting in Barcelona

Kerstmarkten in Barcelona

Barcelona kent ook een lange traditie van kerstmarkten. Daar halen Barcelonezen hun kerstdecoratie en cadeautjes op. Naast de traditionele kerstmarkten zoals Fira de Santa Llúcia of de speelgoedmarkt Fira de Reis, vind je tegenwoordig ook een kerstmarkt op de haven van Barcelona die allerlei attracties voor het hele gezin bevat!

Ben je op zoek naar een leuke kerstmarkt om te bezoeken in Barcelona, zie hier mijn aanraders:

 • Fira de Santa Llúcia (van 24 november t/m 23 december 2023): de oudste en bekendste kerstmarkt van Barcelona, waar alle tradities, zoals de Tió de Nadal en de caganer, ter ere worden gehouden. Dit is de plek waar Barcelonezen hun figuren voor de kerststal en de kerstboom halen.
 • Fira de Nadal a la Sagrada Família (van 25 november t/m 23 december 2023): deze traditionele kerstmarkt wordt elk jaar gehouden vooraan de beroemde Sagrada Família.
 • Fira de Reis de la Gran Via (van 15 december 2023 t/m 6 januari 2024): de speelgoedmarkt van la Gran Via is open tot Driekoningen en is de plek waar Barcelonezen cadeautjes voor de kinderen komen halen.
 • Nadal al Port (van 5 december 2023 t/m 7 januari 2024): de meest kindvriendelijke kerstmarkt van Barcelona wordt bij de oude haven gehouden. Daar vind je attracties zoals een reuzenraad, een schaatsbaan, een draaimolen en nog veel meer leuks.

👉 Lees hier meer over de kerstmarkten in Barcelona.

Kerstmarkt Fira de Santa Llúcia - Catalaanse kersttradities in Barcelona
Kerstmarkt Fira de Santa Llúcia

Kerstbomen in Barcelona

Kerstbomen zorgen niet alleen voor extra kerstsfeer binnenshuis maar ook in de straten en winkelcentra van Barcelona. De meest spectaculaire kerstbomen in Barcelona vind je op Portal de l’Àngel, dé winkelstraat van Barcelona, Port Vell en het Plaça Sant Jaume.

In alle gevallen gaat het om hele grote kerstbomen die voor de kerst helemaal versierd worden.

Kerststallen in Barcelona

Het neerzetten van een kerststal voor kerst is een traditie die nog steeds bij veel families in Spanje wordt gedaan. Daarmee verbeelden ze het Bijbelse verhaal over kerstmis en de geboorte van Jezus.

Maar het blijft hier niet bij: ook op scholen, markten, pleinen en in kerken worden er kerststallen geplaatst zodat iedereen ze kan zien en in sommige gevallen worden er zelfs kerstallen tot leven gebracht, de zogenaamde pessebre vivent (levende kerststallen).

Leuk om te weten is dat er bij de Catalaanse variant van de kerststal ook een figuurtje van een poepende herder geplaatst wordt, de caganer, die voor voorspoed zou moeten zorgen.

Tijdens de kerstdagen is een bezoek aan de kerststal op het Plaça Sant Jaume onmisbaar. Deze kerststal is een populaire attractie en omdat het er ieder jaar anders eruitziet, trekt het altijd veel bekijks.

Maar de kerststal op het Plaça Sant Jaume is zeker niet de enige die de moeite waard is! Bij deze een lijst met de mooiste kerststallen in Barcelona:

 • Kerststal op Plaça Sant Jaume: dé kerststal bij uitstek van Barcelona, met elk jaar een ander design die altijd voor veel ophef zorgt.
 • Kerststal bij de Kathedraal: in het klooster van de kathedraal van Barcelona wordt er altijd een grote kerststal neergezet. Minstens zo leuk is de kerststal die geplaatst wordt in het nabijgelegen Museu Frederic Marès. Beide kerststallen zijn erg traditioneel.
 • Kerststal bij Nadal al Port: voor een modernere versie van de kerststal bezoek je de lichtgevend en op zee drijvende kerststal die geplaatst wordt bij de haven in Barcelona.
 • Kerststal in de Sagrada Família: naast speciale kerstverlichting, heeft de beroemde Sagrada Família ook nog eens een kerststal! Deze vind je bij de ingang van de crypte en is tussen 17:00 en 20:00 uur gratis te bezoeken.

👉 Lees hier meer over de Catalaanse kerststal.

Kerststal bij Museu Frederic Marès in Barcelona
Kerststal bij Museu Frederic Marès

Kerstshoppen in Barcelona

Met de kerstdagen worden de winkelstraten en winkelcentra van Barcelona overspoeld door kooplustige consumenten op zoek naar leuke cadeaus. Winkels openen zelfs meerdere zondagen in december om aan de vraag te voldoen (de drie zondagen vóór kerst).

De versierde straten en winkeletalages zorgen voor een extra sfeervolle ambiance en maken het winkelen voor cadeaus alleen maar leuker, hoewel het op sommige momenten erg druk kan zijn.

Enkele winkels die extra leuk zijn om met kerst te bezoeken zijn:

 • Käthe Wohlfahrt (Carrer dels Banys Nous, 15): deze kerstwinkel, met een nagebouwde Duits dorpje in kerst gehuld, is dé plek om kerstballen te kopen in Barcelona. Hier vind je allerlei soort kerstdecoratie, zelfs kerstballetjes van de Sagrada Família of een caganer, en je kunt er glühwein en gemberkoekjes kopen. Deze kerstwinkel is overigens het hele jaar door open.
 • El Corte Inglés (Plaça de Catalunya, 14): bij de Spaanse Bijenkorf kun je heel goed inslaan voor al je kerstcadeaus: van kleding en schoenen tot cosmetica, sieraden, boeken en speelgoed. De kerstafdeling van El Corte Inglés is ook een aanrader deze dagen.
 • Lego Store (Passeig de Gràcia, 9): check de grootste Lego Store van Spanje, waar je onder meer een nagebouwde Park Güell en Sagrada Família met Lego bouwstenen zal aantreffen. Hier kun je daarnaast alle soorten Lego spelletjes vinden en cadeau kopen.
 • Drim (Centre Comercial Glòries, Avinguda Diagonal, 208): nog een andere adres voor het halen van speelgoed voor de kleine zijn de speelgoedwinkels van Drim. Deze vestiging heeft als leuke extraatje een enorme reuzenraad aan de binnenkant van de winkel!
 • Turrons Vicens (Carrer de Petritxol, 15): overal in de stad vind je winkels van Turrons Vicens waar de kerstlekkernij bij uitstek, de turrón, in alle soorten en smaken wordt verkocht. De ideale souvenir om terug naar huis mee te nemen!

👉 Ontdek hier waar je kunt shoppen in Barcelona.

Kerstwinkel Käthe Wohlfahrt Barcelona
Käthe Wohlfahrt Barcelona

Daarnaast worden er in de dagen voor kerst verschillende markten en evenementen gehouden waarbij men originele en handgemaakte cadeaus kan kopen, van kunst tot etenswaren. Enkele gerenommeerde markten voor het zoeken naar cadeaus (of gewoon om lekker rond te snuffelen) zijn BCN Makers, Algodonera Market Lab en Palo Alto Market.

Goede doelenmarkten worden ook in Barcelona georganiseerd. Mis bijvoorbeeld niet de Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària op het Plaça de Catalunya, de Christmas Market Solidari bij Casa Capell of de Mercat solidari de Pedralbes.

Schaatsen in Barcelona

Met kerst openen ook altijd meerdere ijsbanen in Barcelona, die voor veel pret bij jong en oud zorgen. De meeste ijsbanen vind je bij winkelcentra zoals L’Illa Diagonal en La Maquinista.

Maar voor de allergrootste pret moet je naar de Tibidabo gaan, waar een schaatsbaan tussen 25 november 2023 en 5 januari 2024 ligt.

Kerstconcerten in Barcelona

In zowel de Sagrada Família, het Teatre Liceu als in het Palau de la Música Catalana worden er rondom kerst verschillende concerten gehouden, met als hoogtepunt het concert van Sant Esteve op 26 december bij het Palau de la Música.

Ook is het heel gewoon om kerstliedjes te horen bij veel winkels en winkelstraten. Mis vooral niet het gratis concert van nadales (kerstliedjes) dat ieder jaar gehouden wordt bij het Plaça del Rei (dit jaar op 4 januari om 19:30 uur).

Kerstvoorstellingen in Barcelona

Bij veel theaters in de stad worden daarnaast speciale (kindvriendelijke) voorstellingen gehouden rondom het kerstverhaal.

Heel typisch van deze dagen is de theatervoorstelling van Els Pastorets, die het verhaal vertelt van de herders uit Bethlehem die het pasgeboren kindje Jezus gaan opzoeken.

Ook bij het centrale Plaça de Catalunya staat een podium waar dagelijks leuke voorstellingen voor de kleintjes te zien zijn.

Kinderfestivals met kerst in Barcelona
Kinderfestivals met kerst in Barcelona

Kerkdiensten in Barcelona

Rond de feestdagen worden er tal van speciale kerkdiensten in de kerken van Barcelona gehouden, met als hoogtepunt de Misa del Gallo, de middernachtmis op kerstavond.

Helemaal bijzonder om mee te maken is de “Cant de la Sibil·la”, een gregoriaans gezang uit de middeleeuwen dat tijdens de Misa del Gallo wordt gezongen in de kathedraal, de basiliek van Santa Maria del Mar of in de kerk van La Bonanova.

Kerstevenementen in Barcelona

Elk jaar vinden er allerlei festivals en evenementen om kerst te vieren in Barcelona: van een kerstcircus tot een lichtfestival of een kleine winterparadijs voor de kinderen.

Hieronder geef ik een lijst met de belangrijkste kerstevenementen die je niet mag missen:

 • Natura Encesa (van 20 november 2023 t/m 21 januari 2024): een ander speciale lichtfestival dat plaatsvindt in Barcelona is die van Natura Encesa, bij tuinen bij Jardins de Torre Girona.
 • Els Llums de Sant Pau (van 21 november 2023 t/m 14 januari 2024): lichtfestival dat plaats vindt in de tuinen van het oude ziekenhuis Hospital de Sant Pau. Dit jaar met een schaatsbaan erin!
 • Festival de Nadal a la plaça de Catalunya (van 16 t/m 29 december 2023): het centrale Plaça de Catalunya wordt elk jaar omgetoverd tot een klein winterparadijs, met allerlei activiteiten en spektakels voor de hele familie, naast een solidaire markt waar je cadeaus kunt kopen.
 • Tibidabo pretpark (van 25 november 2023 t/m 5 januari 2024): op het Tibidabo pretpark wordt de kerst natuurlijk ook groots gevierd, met speciale kerstshows, kookworkshops en een schaatsbaan!
 • Circ Raluy (van 1 december 2023 t/m 11 februari 2024): dit circus komt elk jaar bij het Port Vell in Barcelona en brengt de magie van de circus naar de stad.
 • Poble Espanyol (van 2 december 2023 t/m 7 januari 2024): het kerstevenement van Poble Espanyol geeft kinderen de kans om kennis te maken met Santa en de Drie Koningen, en om het Poble Espanyol helemaal in kerstthema te zien.
 • La Ciutat dels Somnis (van 27 t/m 31 december 2023): hét kinderfestival bij uitsteek tijdens de feestdagen in Barcelona, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.
 • Barçaland (van 30 november 2023 t/m 6 januari 2024): speciaal voor kerst worden bij Camp Nou allerlei sportieve en kerstachtige activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo kun je hier Santa ontmoeten of een tió de nadal (de magische boomstam) doen poepen! Koop hier je tickets.
Kerstboom Nadal al Port Barcelona
Verlichte kerstboom bij Nadal al Port in Barcelona

Oud en nieuw in Barcelona

Oudejaarsavond wordt in Barcelona met allemaal feesten en door het eten van de 12 geluksdruiven gevierd. De meeste families ontmoeten elkaar op oudejaarsavond of nieuwsjaarsdag om samen te eten en het nieuw jaar te vieren.

Nieuwjaarsdag is een feestdag in Spanje en dus zijn alle winkels gesloten. Traditiegetrouw gaan de meest dappers een duik in zee nemen om het nieuwjaar te verwelkomen.

👉 Lees hier meer over Oud en Nieuw in Barcelona.

Oud en Nieuw in Barcelona
Oud en Nieuw in Barcelona

Driekoningen in Barcelona

Het feest waar alle kinderen in Spanje naar kijken is die van de Drie Koningen, want het zijn de Drie Wijzen wie volgens de traditie de meeste cadeaus brengen in Spanje.

Driekoningen vindt plaats op 6 januari, de laatste feestdag va de kerstperiode in Spanje, waar de laatste grote kerstlunch met de familie plaatsvind.

In Barcelona wordt Driekoningen dus ook groots gevierd, met allerlei intochten en speciale plekken waar kinderen hun wensenlijst aan de Drie Koningen kunnen geven.

Ook leuk om te zien is de Fàbrica de Creació Fabra i Coats, dat tussen eind december en begin januari omgetoverd wordt tot de cadeaufabriek van de Drie Koningen, waar alle cadeaus voor de kinderen bewaard worden.

Er is zelfs een speciaal gebak, de Roscón de Reyes, die alleen met Driekoningen genuttigd wordt.

👉 Lees hier meer over het Driekoningenfeest in Barcelona.

Goed om te weten

 • Wie tijdens kerst naar Barcelona komt, doet er goed aan om zich te informeren over de openingstijden van de musea, attracties en restaurants die hij wil bezoeken.
 • Tijdens de officiële feestdagen sluiten alle winkels in Barcelona behalve het winkelcentrum Maremagnum, dat 365 dagen per jaar open is.
 • De meeste restaurants in het centrum van de stad blijven gewoon open tijdens de feestdagen, maar vanwege de extra drukte kan het soms moeilijk zijn om een tafel te bemachtigen, dus van tevoren reserveren is aan te raden.
 • De kerstverlichting brandt van eind november tot en met 6 januari.
 • In Spanje wordt niet alleen Kerstmis gevierd met cadeaus en uitgebreide feestmaaltijden, maar ook Driekoningen.

Dit waren mijn tips voor kerst in Barcelona. Ben jij met kerst dit jaar in Barcelona te vinden, of heb je Barcelona weleens tijdens de kerstdagen bezocht, laat een reactie achter! Ik hoor graag hoe jij dat ervaren hebt. Maar ook als er nog vragen zijn omtrent kerst vieren in Barcelona mag je gerust een reactie achterlaten. Bon Nadal!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

7 gedachten over “Kerst in Barcelona”

 1. Hola Marta,
  Met veel plezier lees ik elke maand alle nieuwtjes over Barcelona. Ik ben op dit moment in de stad en bezoek de beschreven parken (vooral de verborgen kleine), markten, restaurants en winkels en talloze andere leuke plekken. Hartelijk dank voor het maken van deze nieuwsbrief. Het maakt het verblijf hier nog boeiender.
  Hartelijke groet,
  Annelies

  Beantwoorden
  • Hola Annelies,

   Wat fijn om te lezen dat je mijn nieuwsbrief ontvangt en deze met zo veel plezier leest! Ik doe het met alle liefde 🙂 Super leuk om te horen dat je mijn tips nuttig vindt! Ik wens je een fijn verblijf in Barcelona en dat je nog veel meer leuke plekken kunt ontdekken.

   Saludos,
   Marta

   Beantwoorden

Plaats een reactie