🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Events Reageer
Home » Blog » Kerstmarkt Nadal al Port

Kerstmarkt Nadal al Port

In het Port Vell of de oude haven van Barcelona wordt er sinds 2019 een leuke kerstmarkt georganiseerd, met een reusachtige kerstboom, een drijvende kerststal en allerlei kraampjes en familieactiviteiten. Het Nadal al Port (ook wel bekend als de Mercat de Nadal al Moll de la Fusta) is zonder twijfel een geweldig evenement om met het hele gezin naartoe te gaan om van de gezellige kerstsfeer te genieten.

Laatste update: 21/11/2022

Kerstmarkt aan de haven

In tegenstelling tot de andere kerstmarkten in de stad die ietwat traditioneler zijn, is de kerstmarkt bij Port Vell een echte belevenis voor jong en oud. Je kunt er namelijk niet alleen terecht voor je kerstaankopen maar ook voor een leuk dagje uit, dankzij het vele eten en de attracties.

Vooral als het avond wordt en alles gezellig verlicht wordt, barst de pret echt los.

Familie kerstmarkt Nadal al Port Barcelona
Een familie kerstmarkt in Barcelona

Hoogtepunten van Nadal al Port

Port Vell speelde tot nu toe alleen een rol tijdens de komst van de Drie Koningen, die hier aan wal kwamen en werden gehuldigd voordat hun intocht mocht beginnen. Nu is het een plek waar gezinnen al vóór Driekoningen kunnen komen om te genieten van de kerstsfeer.

Foodkraampjes

Op de markt staan er niet alleen kraampjes met kerstdecoratie en cadeau-ideeën, maar juist ook veel eten: van koekjes en snoep tot frietjes en hot dogs. Je hebt veel tafels om plaats te nemen en van de verlichte kerstboom te genieten.

Kerstboom met kerstshow

Het allerleukste van deze kerstmarkt is naar mijn mening de gigantische kerstboom, die als het donker wordt begint te schitteren. Iedere avond is er een kerstshow te zien waarbij het licht van de 31 meter hoge tellende kerstboom op het ritme van de muziek telkens verandert.

Kerstboom Nadal al Port Barcelona
De reusachtige kerstboom

Drijvende kerststal

Nog een leuke extraatje is die van de spectaculaire drijvende kerststal die naast de hobbelige wandelbrug van Maremagnum, de Moll de la Fusta, geplaatst wordt. Deze wordt ’s avonds ook heel mooi verlicht, waardoor je het ook in het donker kunt bewonderen.

Drijvende kerststal Nadal al Port Barcelona
Drijvende kerststal bij de oude haven

Brieven voor de Drie Koningen

Het oude schip Paleibot Santa Eulàlia ligt hier verankerd en staat traditiegetrouw open voor ieder kind die hier zijn brief aan de Drie Koningen wil komen brengen.


Kermisattracties

De kerstmarkt van Port Vell heeft ook veel weg van een kermis, wat het nog leuker maakt om met de kinderen heen te gaan. Vooral het reuzenrad is een populaire attractie. Niemand wil namelijk het uitzicht over Barcelona vanuit het reuzenrad missen!

Reuzenrad Nadal al Port Barcelona
Het reuzenrad

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie