De beste tips van een local!

Kerstmarkten in Barcelona

Toegevoegd op in Events
Kerstmarkten Barcelona
Inhoudsopgave

Na de feestelijke ontsteking van de kerstverlichting in Barcelona eind november, gaan de meeste kerstmarkten in Barcelona open. Hier komen Barcelonezen hun spullen halen om het huis voor de feestdagen te versieren of om cadeautjes te kopen. De kerstmarkt is ook dé plek waar je als toerist kennis kunt maken met sommige van de leukste kersttradities in Catalonië zoals die van de caganer in de kerststal of de Tió de Nadal. Bij deze een overzicht van de leukste kerstmarkten in Barcelona en wat je daar kunt vinden.

Laatste update: 28/11/2022

De leukste kerstmarkten in Barcelona

Ook al is het niet zo koud of er geen vlokje sneeuw valt, worden in Barcelona ook heuse gezellige kerstmarkten georganiseerd. Dé plek om in de kerststemming te komen en om kennis te maken met de Spaanse kerst.

Gezellig slenteren langs de kraampjes, cadeautjes of kerstspulletjes kopen, en lekker grinniken bij het zien van de poepende mannetjes voor de kerststal of het lachende kerstboomstammetje.

Een bezoek aan de kerstmarkt in Barcelona is een hele belevenis die ook nog eens zeer kindvriendelijk is!


Benieuwd naar waar je moet zijn voor een leuke kerstmarkt in Barcelona? Dit zijn de leukste mercats de nadal in Barcelona!

Fira de Santa Llúcia

Barcelona's grootste en belangrijkste kerstmarkt heet Fira de Santa Llúcia en wordt jaarlijks tussen eind november en eind december gehouden vooraan de Kathedraal van Barcelona.

Dit is één van de meest traditionele kerstmarkten, waar vooral veel kraampjes te vinden zijn met ambachtelijke producten om als cadeau te geven en kerst-gerelateerde items om je huis mooi te versieren: kerstbomen, kerststallen, kerstverlichting...

Sinds zijn oprichting in 1786 is de Fira de Santa Llúcia dé populairste kerstmarkt van Barcelona en dankzij zijn bijna 300 kraampjes, ook nog eens de grootste.

Kerstmarkt in Barcelona Fira de Santa Llúcia
Kerstmarkt Fira de Santa Llúcia
 • Praktische informatie:
  Adres: Pla de la Seu en Avinguda de la Catedral
  Metro: Jaume I (L4)
  Openingstijden: van 25 november t/m 23 december 2022 open van 10:00 tot 21:00 uur.

Fira de Nadal del Port Vell

Nieuw sinds 2019 is de Fira de Nadal del Port Vell of Nadal al Port. Een kerstmarkt langs de oude haven met allerlei kerstdecoratie, eten en cadeau ideeën.

Extra bijzonder aan deze markt is de gigantische kerstboom en kerststal, die op zee drijft, en natuurlijk het reuzenrad en andere familieattracties.

De gevel van het gebouw Port de Barcelona wordt daarnaast iedere avond verlicht tijdens een muziek en lichtshow.

Familie kerstmarkt Nadal al Port Barcelona
Een familie kerstmarkt in Barcelona
 • Praktische informatie:
  Adres: Moll de la Fusta
  Metro: Drassanes (L3)
  Openingstijden: van 6 december 2022 t/m 9 januari 2023 open van 11:00 tot 21:30 uur.

Fira de Nadal de la Sagrada Família

Sinds 1962 wordt er bij de Sagrada Família een kerstmarkt gehouden, de Fira de Nadal de la Sagrada Família. Deze kerstmarkt begint eind november en is tot de kerstdagen te bezoeken.

Dit is de plek waar de buurtbewoners van de Eixample-wijk hun kerstspullen kopen. De kerstmarkt wordt gehouden bij het Plaça de la Sagrada Família en biedt naast kerstbomen, kribben en kerstfiguurtjes ook nog eens handgemaakte producten om als cadeau te doen, sieraden, kleding en etenswaren zoals kerstlekkernijen, snoep en gedroogd fruit.

Grappig om te weten is dat de kerstmarkt van de Sagrada Família is ontstaan nadat er geen meer vrije plekken waren bij de kerstmarkt op de Fira de Santa Llúcia en telt nu honderden kraampjes.

Kerstmarkt Fira de Nadal Sagrada Familia
Fira de Nadal de la Sagrada Família
 • Praktische informatie:
  Adres: Plaça de la Sagrada Família
  Metro: Sagrada Família (L2, L5)
  Openingstijden: van 26 november t/m 23 december 2022 van 10:00 tot 21:00 uur (zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur).

Fira de Reis de la Gran Via

Aan de Gran Via, tussen de straten Rocafort en Muntaner, wordt er sinds 1877 de Fira de Reis de la Gran Via georganiseerd. Een soort kerstmarkt waar allerlei speelgoed, snoep en handgemaakte producten als sieraden en decoratieartikelen verkocht worden.

Hier halen Barcelonezen hun cadeaus voor kerst en vooral voor Driekoningen. Vandaar de naam Fira de Reis, 'Driekoningenmarkt'. Deze markt is dan ook open tot wel de nacht voor Driekoningen.

Kerstmarkt Fira de Reis de la Gran Via
Kerstmarkt Fira de Reis de la Gran Via
 • Praktische informatie:
  Adres: Gran Via de les Corts Catalanes (tussen Carrer Rocafort en Carrer Muntaner)
  Metro: Rocafort (L1)
  Openingstijden: van 16 december 2022 t/m 6 januari 2023 van 10:00 tot 21:00 uur (zaterdag en zondag van 10:00 tot 22:00 uur). Op 5 januari tot 3 uur 's nachts.

Fira de Nadal i Reis de la Via Júlia

De kerstmarkt op de Via Júlia in Nou Barris vindt plaats tussen december en januari en is de plek om cadeaus en kerstspullen te kopen voor in huis.

Deze kerstmarkt ligt in de minder bekende wijk van Nou Barris, ver weg van het centrum van Barcelona, en is hierdoor een stuk minder bekend bij toeristen.

De kraampjes combineren de kerststallen en kerstbomen met een breed scala aan geschenken, kleding en handgemaakte producten. Er zijn ook leuke activiteiten zoals de Caga Tió, het bezoek van de kerstman of de afgezanten van de Drie Koningen die de brieven van de kinderen kopen ophalen.

Wie een kerstmarkt wilt bezoeken met alleen maar locals, is hier aan het goede adres.

 • Praktische informatie:
  Adres: Marquesina de la Via Júlia (tussen Carrer Batllori en Carrer Mas Duran)
  Metro: Via Júlia (L4)
  Openingstijden: (nieuwe datum onbekend) van 4 december 2021 t/m 5 januari 2022 van 10:00 tot 21:00 uur.
  Let op: sommige kraampjes sluiten tussen 14:00 en 18:00 uur.

Fira de Nadal del Poble Espanyol

Super leuk vooral als je met de kinderen in Barcelona bent, is een bezoek brengen aan het Poble Espanyol tijdens de kerstdagen.

Dit openluchtmuseum van Spanje wordt speciaal voor kerst helemaal tot een winterwonderland omgetoverd, met onder andere een oergezellige kerstmarkt. Daar kun je allerlei decoratieve artikelen voor in huis vinden, evenals etenswaren en cadeaus.

Voor de kinderen zijn er daarnaast tal van kerstactiviteiten, shows en kinderworkshops, met als hoogtepunt een bezoek aan Santa's huis, waar ze hun brieven achter kunnen laten.


Andere kerstmarkten

 • Fira de Nadal a la Plaça Sarrià: bij het Plaça Sarrià wordt dit kleinschalige maar gezellige kerstmarkt waar lokale designers en ambachtslieden hun producten verkopen. Open tussen 17 en 18 december 2022.
 • Fira de Nadal als Jardins Can Xiringoi: bij deze kerstmarkt zal je kraampjes vinden met handgemaakte en lokale producten. Leuk voor de kids is de Tió de Nadal en de schaatsbaan. Open tussen 17 en 18 december 2022.
 • Fira de Nadal de l’Avinguda Diagonal: een kerstmarkt met handgemaakte cadeau artikelen, kerstversieringen en snoep, naast allerlei workshops die georganiseerd worden voor de allerkleinste. Open van 15 december 2022 t/m 5 januari 2023.
 • Fira de Reis al passeig de Sant Joan: op het Passeig de Sant Joan, tussen de Travessera de Gràcia en Carrer de Sant Antoni Maria Claret, wordt deze kerstmarkt van lokale ondernemers gehouden. Leuk voor de kinderen is het verhalenhuis met kinderactiviteiten. Nieuwe datum onbekend.
Tip!

Wie toch nog een beetje de sfeer van de Duitse kerstmarkten mist, kan het beste een bezoek brengen aan de kerstwinkel van Käthe Wohlfahrt in het centrum van Barcelona. Daar vind je een nagebouwde Duits kerstdorpje met alles wat je maar kunt bedenken om je huis met kerst te decoreren. Klik hier voor nog meer tips tijdens de kerst in Barcelona.

Goed om te weten

 • De entree voor de kerstmarkt in Barcelona is gratis (behalve de kerstmarkt bij Poble Espanyol).
 • Kerstmarkten in Barcelona zijn heel kindvriendelijk en een verplichte halte voor de lokale gezinnen, die hier hun kerstspulletjes en cadeaus halen.
 • Verwacht geen glaasje glühwein maar turrón (Spaanse nougat) en veel snoep. Locals warmen zich liever op onder het genot van een portie churros con chocolate bij een granja of cafetería.

Ben je al weleens bij de kerstmarkt in Barcelona geweest en wat vond je ervan?

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je