🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Events Reageer
Home » Blog » Fira de Reis de la Gran Via

Fira de Reis de la Gran Via

Deze traditionele kerstmarkt vol met speelgoed voor de kleintjes opent ieder jaar op de Gran Via de les Corts Catalanes in Barcelona, tussen de straten Muntaner en Rocafort. Hier halen Barcelonezen de cadeaus voor kerst en vooral voor Driekoningen (vandaar de naam Fira de Reis, ‘Driekoningenmarkt’). Mis het niet als je op zoek bent naar een bijzonder kerstcadeau!

Laatste update: 22/11/2018

Barcelona’s speelgoedmarkt

Tussen alle traditionele kerstmarkten in Barcelona waar je kerstspullen voor je huis kunt kopen, is er een die zich juist van de rest onderscheid omdat er vooral speelgoed verkocht wordt: de Fira de Reis de la Gran Via, oftewel, de Driekoningen-markt.

Fira de Reis Gran Via Barcelona

Deze speelgoedmarkt is de plek waar locals inspiratie komen doen en cadeaus halen voor de allerkleinsten. Je vindt er namelijk honderden kraampjes met verschillende soorten speelgoed, van houten speelgoed tot leuke familiespellen, naast handgemaakte dingen en snoep.

Fira de Reis Gran Via Barcelona

Churros eten

De xurrerias, kraampjes waar churros gemaakt en verkocht worden, zijn ook een traditioneel onderdeel van de Fira de Reis de la Gran Via. Vergeet dus niet om even een zakje churros te kopen tijdens je bezoek aan deze markt.

Dit jaar is de Fira de Reis van 16 december 2022 t/m 6 januari 2023 geopend.

Fira de Reis Gran Via Barcelona

  • Praktische informatie:
    Wat: Fira de Reis de la Gran Via
    Waar: Gran Via de les Corts Catalanes, 572 (tussen de straten Muntaner en Rocafort)
    Wanneer: van 16 december 2022 t/m 6 januari 2023, van 10:00 tot 21:00 uur (zaterdag en zondag tot 22:00 uur en op 5 januari tot 03:00 uur ’s nachts).
    Prijs: gratis

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie