🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Nederlander in Barcelona: Michael

Nederlander in Barcelona: Michael

Vandaag maken we kennis met de Nederlander Michael Salvedra, die in 2002 in een auto volgeladen met platen en spullen van Amsterdam naar Barcelona verhuisde. Hoewel hij de eerste jaren als DJ in Barcelona werkte, is hij in 2004 met een nieuw avontuur begonnen: het verhuren van toeristenappartementen via Waytostay. Het bedrijf heeft hij inmiddels verkocht en hij is nu alweer bezig met een nieuwe onderneming: Rack and Return, een bedrijf gespecialiseerd in wijnproeverijen, wijncursussen (WSET levels 1, 2 en 3) en (wijn)evenementen in Barcelona. Ben je benieuwd naar de tips en ervaringen van deze rasechte ondernemer en wijnliefhebber (inmiddels geslaagd voor het WSET diploma), lees dan verder!

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Het leven is goed in Barna; ik woon er nog steeds na 17 jaar ;). De stad is wel veranderd gedurende de jaren maar ik ook! Ik voel me heel goed in een mediterrane omgeving; het eten, de wijn, het ritme, het weer en de mensen. Daarnaast vind ik het interessant de Spaanse en Catelaanse gewoonte te (be)leven; ben blij dat die deel van mijn leven zijn.”


Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

1. Mijn huis: “Ik breng er el veel tijd door aangezien ik vanuit huis werk. Het is ook een beetje het hoofdkwartier geworden van mijn nieuwe wijnproject met 2 vrienden, Rack and Return. Na een tijd in Barcelona gewoond te hebben, moest ik als echte Nederlander een terras hebben; dat heb ik nu 8 jaar. Het is heerlijk stil, ik hoor de vogeltjes fluiten en het ligt op het zuiden aan de binnenkant van het blokkenhuis met een waanzinnig uitzicht dat elke avond anders is vanwege de lichtval en nog steeds niet verveelt.”

Tips van Michael Salvedra - Uitzicht vanuit het huis van Michael
Uitzicht vanuit het huis van Michael

2. Passeig de Sant Joan: “De boulevard om de hoek. Ik vind het heerlijk om ‘s ochtends een koffietje te drinken en wat te lezen en/of studeren.”

3. Mercat de Santa Caterina: “Ik koop er altijd mijn kaas, vis en kip en geniet van de praatjes met de marktlui.”

4. De straten rond onderaan de Ronda Sant Antoni en Poble Sec op zondag vanaf 13:00 uur om een vermut te doen: “In het verleden deed ik dat veel vaker; het is nog altijd erg leuk en relaxed om er de zondag voor de lunch door te brengen om vervolgens een uitgebreide lunch te doen en vroeg naar bed te gaan!”

5. Het strand vroeg in de morgen: “Als echte Nederlander verplaatst me ik bijna altijd met de fiets. Het is lekker om 10-15 minuten naar het strand te fietsen, meestal Bogatell. Je komt aan, zet de fiets op slot en loopt 1 minuut naar de zee. Daar neerploffen, luisteren naar muziek en genieten van het uitzicht op zee. Meestal zwem ik 1 tot 2 keer, droog ik op en ga ik er weer vandoor voordat het er meer mensen aankomen. Het water kan echt super helder en fris zijn.”

Aanrader van Michael Salvedra - Passeig de Sant Joan in Barcelona
Aanrader van Michael: Passeig de Sant Joan

En als je Nederland mist?

“Als ik Nederland mis denk ik aan nuchterheid en efficiëntie of bijvoorbeeld van Amsterdam de vele groene en stille hoekjes overal in de stad. Voor de rest mis ik Nederland niet. Ik kom er regelmatig, bezoek mijn moeder in Amstelveen en mijn vrienden in Amsterdam, waar trouwens ook een goede wijnscene is dus ik probeer het altijd te combineren met een proeverij of een etentje met wijnnerd vrienden; lekker samen genieten van wijnen en eten.”

[su_divider top=”no” divider_color=”#D1D0CE” link_color=”#000000″ size=”1″ margin=”10″]
[su_row][su_column size=”1/3″]

Michael Salvedra geeft tips over Barcelona
[/su_column] [su_column size=”2/3″]
Persoonlijke informatie
Naam: Michael Salverda
Geboren: 15-10-1970, Beverwijk
Werk: strateeg, online marketeer, wine educator bij rackandreturn.com
Waar je woont in Barcelona: Eixample, Carrer de Bailèn

[/su_column][/su_row]
[su_divider top=”no” divider_color=”#D1D0CE” link_color=”#000000″ size=”1″ margin=”10″]

Bron foto’s: Michael Salvedra

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie