De beste tips van een local!

Vegan in Barcelona: tips van een local

Toegevoegd op in Eten
Vegan eten in Barcelona - Tips van een local
Inhoudsopgave

In het land van de hangende serranoham, gefrituurde vis, tapas en paella's, kun je je wel afvragen of je als veganist de dag wel goed door zal komen in Barcelona. Maar niets is minder waar, want in een moderne stad als Barcelona zijn er ook tal van vegan opties om er uit te kiezen. En dat zeg ik niet alleen, maar ook local Cris van de Instagramaccount @vegansofbcn. Omdat ze al 4 jaar vegan is en een expert is wat betreft vegan zijn in Barcelona, heb ik aan haar haar tips en ervaring gevraagd. Zo weet je wat je te wachten staat wanneer je als veganist besluit om Barcelona te bezoeken!

Hoe is het om vegan te zijn in Barcelona?

"Vegan zijn in Barcelona is tegenwoordig vrij eenvoudig. Hoewel het nog steeds onmogelijk is om bij álle restaurants een of twee volledige veganistische gerechten te vinden of dat iedereen überhaupt weet wat "vegan" betekent, wordt dit beetje bij beetje steeds beter: in de stad zijn er veel veganistisch restaurants en vegan winkels, er komen steeds meer bewuste merken en worden allerlei leuke evenementen georganiseerd.


In mijn dagelijkse leven eet ik meestal gezond, door dingen die ik in iedere winkel of supermarkt kan vinden te koken: groente, fruit, peulvruchten, granen, zaden, plantaardige melk, tofu...

Ik zou dan ook elke veganist die Barcelona bezoekt aanraden om de restaurants waar ze uit eten willen gaan van te voren uit te zoeken om zo onaangename verrassingen te voorkomen (bijvoorbeeld dat er geen vegan optie tussen zit in het menu). Onze vegan community op Instagram (@vegansofbcn) kan je hierbij helpen, net als de HappyCow-app, die ook erg handig is."

Wat kun je eten als veganist in Barcelona?

"In Barcelona vind je alles wat je maar kunt verzinnen! Barcelona telt een heleboel vegetarische en veganistische restaurants, met gerechten uit alle keukens: Indiaas, Mexicaans, Italiaans, Japans...

Veg World India - Vegan eten in Barcelona
Veg World India

Het is ook makkelijk om typische gerechten uit de Catalaanse en Spaanse keuken te vinden, maar dan in een vegan versie, zoals in het restaurant BarCeloneta Sangria Bar (Carrer de Sevilla 70), dat 100% vegan is en gespecialiseerd is in veganistische tapas en paella's."

Welke vegan restaurants in Barcelona raad je aan?

  • Veg World India (Carrer de Bruniquer, 24): "heerlijk Indiaas eten en zeer goedkope prijzen".
  • La Trocadero (Carrer de la Marina, 269): "fast food en 100% veganistisch".
  • Pizza Paco (Carrer de l'Allada-Vermell, 7): "om te genieten van de beste veganistische pizza in Barcelona (hoewel het geen veganistisch restaurant is)".
  • Demasié (Carrer de la Princesa, 28): "ze bieden verschillende soorten kaneelbroodjes die geschikt zijn voor veganisten".
  • Väcka (Carrer dels Almogàvers, 138): "gezond, lekker en innovatief eten. Ze bereiden ook hun eigen kazen en bieden interessante workshops aan".
Vegan hotspots in Barcelona - Tips van een local
La Trocadero

Tips van Cris - Vegan in Barcelona
Persoonlijke informatie
Naam: Cris (@cris.msan)
Geboren: Barcelona, 1986
Werk: Online Content Manager en oprichtster van @vegansofbcn, een online community voor veganisten in Barcelona

Lees ook: tips van een local voor vegetariërs in Barcelona.

Bron foto's: Cris van @vegansofbcn

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

1 reactie

  1. Winnie
    3 jaren geleden

    Oakanda in Poblesec wordt niet genoemd, jammer!

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je