🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten 3 reacties
Home » Blog » Vegetarisch eten in Barcelona: tips van een local

Vegetarisch eten in Barcelona: tips van een local

Als vegetariër kan het soms een uitdaging zijn om in een vreemd land goed te kunnen eten. Maar dat is dus niet het geval in Barcelona! Volgens mijn vriendin Silvia, wie zelf vegetariër is, is het super eenvoudig om vegetariër te zijn in Barcelona. Barcelona biedt namelijk heel veel restaurants en winkels die gespecialiseerd zijn in vegetarische eten. Lees hieronder haar tips!

Hoe is het om vegetariër te zijn in Barcelona?

“Vegetariër zijn in een Mediterrane stad zoals Barcelona is heel makkelijk. Ons zeer bekende ‘Mediterrane dieet’ heeft sowieso als basis groenten en vis en het eten van vlees is minder belangrijk. Ons land biedt ons heel veel verschillende soorten groenten, waardoor het met fruit en groenten vullen van het karretje in de supermarkt heel makkelijk gaat. Wandelen door de Boqueria markt met al het fruit en groenten is een lust voor het oog.

En wat betreft vegetarische restaurants, daarin scoort Barcelona natuurlijk ook heel goed. Barcelona is namelijk een van de meest befaamde steden qua eten, dus ook voor vegetariërs is er genoeg aanbod. Ik heb persoonlijk veel interesse in het gezond eten en voornamelijk vegetarisch eten en heb kunnen constateren dat er steeds meer vegetarische restaurants geopend worden in Barcelona.”


Aanraders voor vegetariërs die Barcelona bezoeken?

“Heel veel gerechten van de Catalaanse keuken zijn al op zich een vegetarisch gerecht, zoals de ‘espinacas a la catalana’ (spinazie op z’n Catalaans), ‘berenjenas rellenas’ (gevulde aubergines) of ‘escalivada’ (salade van geroosterde groenten). Bij iedere markt of supermarkt vind je allerlei soort groenten. Daarnaast zijn er ook producten zoals hamburgers van tofu, soja of seitan. Bij kleine supermarkten zou je ze wellicht niet vinden, maar wel bij grotere ketens zoals Carrefour of bij El Corte Inglés. Voor de meest strenge vegetariërs zijn er ook gespecialiseerde ketens in vegetarische eten zoals Veritas, maar hier liggen de prijzen wat hoger.”

Je top 5 vegetarische restaurants in Barcelona?

1. Unicornius (Carrer Jovellanos, 2): “persoonlijk raad ik het restaurant Unicornius, een ovo-lacto-vegetarisch restaurant. 100% biologisch. Heel dichtbij Plaça Catalunya. Als lunch bieden ze dag-menu’s voor 10 euro en ze hebben een zeer uitgebreid salade buffet.” Let op: Unicornius is helaas inmiddels gesloten.

2. Biocenter (Carrer Pintor Fortuny, 25): “dit is een restaurant met vele jaren ervaring op dit gebied. Het is eenvoudig maar alle vegetariërs raden het aan als een van de beste in de stad. Biocenter staat in Ciutat Vella.”

3. Arco Iris (Carrer Roger de Flor, 216): “geplaatst naast de Diagonal, is een van de meest bekende vegetarische restaurants in de stad, met uitstekend eten. Arco Iris heeft twee grote zalen en is simpel maar gezellig. Omdat het snel vol wordt, raad ik je aan om op tijd te zijn.”

4. Atzavara (Carrer Muntaner, 109): “dit is een wat moderner en creatiever restaurant, iets meer geraffineerd dan de andere. ’s Middags bieden ze een voordelig menu met vegetarische en macrobiotische gerechten. Op hun kaart is er ruimte voor creatieve gerechten en andere wereld keukens.” Let op: Atzavara is helaas inmiddels gesloten.

 • Persoonlijke informatie:
  Naam: Silvia
  Leeftijd: 25
  Werk: ik werk in een laboratorium bij een advies- en consulting gezondheidsbeleid bedrijf
  Waar je woont in Barcelona: Horta

Lees ook: tips van een local voor vegans in Barcelona.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

3 gedachten over “Vegetarisch eten in Barcelona: tips van een local”

 1. Hola!
  Wat geweldig om te lezen dat het ook voor Vegetariers goed toeven is in Barcelona, dank je wel voor deze bijdrage Silvia.
  De rest van de info is ook geweldig!
  17-24 Juni “mag” ik eindelijk ook naar Barcelona, een lang gekoesterde wens. 🙂
  hartelijke groet, Yvonne

  Beantwoorden
  • Hola Yvonne,

   Jazeker! Barcelona kent inmiddels echt veel leuke tentjes voor vegetariërs. Nog een paar aanvullende leuke adressen voor je vakantie:

   – Teresa Carles (Carrer de Jovellanos, 2)
   – Espai Mescladís (Carrer dels Corders, 35)
   – Rasoterra (Carrer del Palau, 5)
   – Mother (Carrer de Joaquín Costa, 26)
   – Flax&Kale (Carrer dels Tallers, 74)
   – Restaurant gut (Carrer del Perill, 13)
   – Juicy Jones (Carrer de l’Hospital, 74)

   Veel plezier alvast in Barcelona!

   Saludos, Marta

   Beantwoorden

Plaats een reactie