🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Review: Bar Tomás de Sarrià

Review: Bar Tomás de Sarrià

Bar Tomás de Sarrià, ook wel bekend als Bar Tomás, is een emblematische bar in de hoog gelegen wijk van Sarrià in Barcelona. Generaties Barcelonezen komen hier allemaal voor één ding, hun patatas bravas! De enige echte (en voor velen de beste) pikante aardappelpartjes van de stad. Benieuwd naar Bar Tomás en zijn befaamde patatas bravas, en of ze nog steeds de moeite waard zijn, lees dan verder!

Over Bar Tomás de Sarrià

In het midden van de hoofdstraat van de oude dorpskern van Sarrià, Carrer Major de Sarrià, vind je dit barretje waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Bar Tomás ziet eruit als een doodgewoon Spaans barretje voor oude mensen, maar vergis je niet: hier serveren ze naar men zegt de beste patatas bravas van Barcelona! En of ze lekker zijn? Nou en of, ik beken dat ik ze ook heel erg lekker vind!

Bar Tomás Barcelona binnen
Bar Tomás in Barcelona vanbinnen

Bar Tomás in Barcelona is een waar institutie als het om de patatas bravas gaat. Dit befaamde tapasgerecht wordt hier met de hand bereid. De aardappelen worden gesneden en gefrituurd en overgoten onder een pikante alioli saus, het geheim van de chef. Lekker bij een koud biertje of een colaatje. Ideaal om als aperitief te nemen of als onderdeel van een tapas avond.

👉 Zie hier mijn recept om patatas bravas te maken.

Sinds de patatas bravas van Bar Tomás door de Spaanse krant La Vanguardia als dé beste in de stad bekroond werden, is de populariteit van dit barretje alleen maar gestegen. Inmiddels kent de bar een zeer breed en gevarieerd publiek: van de lokale bewolking en werknemers die in de buurt werken en hier hun kop koffie komen halen, tot enige gewiekst toerist die de weg naar Bar Tomás heeft weten te vinden.

Mijn ervaring bij Bar Tomás de Sarrià

Als Barcelonees ben ik meerdere keren bij Bar Tomás geweest, en uiteraard, bestelde ik altijd hun patatas bravas. Ik vind ze dan ook inderdaad de lekkerste van Barcelona. Niet alleen de gefrituurde aardappel zelf, maar vooral de saus maakt deze patatas bravas de beste. Zoiets lekkers heb ik niet elders anders in Barcelona kunnen vinden, dus een bezoek aan Bar Tomás als ik er in de buurt bent is zeker een must.

De patatas bravas van Bar Tomás in Barcelona
De patatas bravas van Bar Tomás

Maar Bar Tomás is veel meer dan alleen de lekkerste patatas bravas. Je kunt er ook andere tapas gerechten proeven zoals anxoves (ansjovis in azijn), bunyols (kabeljauwbeignets), ensaladilla russa (Russische salade) of croquetes (Spaanse kroketten). Neem een blik over hun toonbank om te kijken wat ze hebben staan of vraag aan de ober naar hun advies.

De prijzen bij Bar Tomás zijn ook vrij netjes, zeker gezien hun ligging bij een van de duurste wijken in Barcelona. Een portie patatas bravas kost hier €2,40, bijna niks dus!

Persoonlijk vind ik het een hele belevenis om helemaal hierheen te komen, lekker bij de bar aan te schuiven en tussen de levendige menigte een felbegeerde portie patatas bravas te nuttigen. Vooral tijdens de middag in de weekenden kan het hier heel erg druk worden. Mijn tip is dus om er doordeweeks te komen buiten etenstijden om zo van je patatas bravas in alle rust te kunnen genieten. Hou je meer van actie, kom dan vooral tijdens het weekend om een vermut te doen en je zal dan zien hoe de patatas bravas letterlijk over de toonbank vliegen.

Ook goed om te weten: ze beschikken van een buitenterras waar ’s middags de zon schijnt.

Bar Tomás Barcelona buiten
Het terras bij Bar Tomás

Mijn enige minpunt zou de bediening zelf zijn, die vrijwel nooit leuk of hartelijk is. Maar buiten dat, blijf ik Bar Tomás aanraden als één van de beste plekken om patatas bravas in Barcelona te eten.

Beoordeling Bar Tomás de Sarrià

Eten: ★★★★☆
Service: ★★☆☆☆
Decor: ★★★☆☆
Totaal: ★★★☆☆

Praktische informatie

  • Wat: patatas bravas eten bij Bar Tomás
    Waar: Carrer Major de Sarrià, 49
    Metro: Sarrià (L6, L12)
    Wanneer: van maandag tot en met zaterdag, van 12:30 uur tot 16:00 uur en van 18:30 uur tot 22:00 uur. Gesloten op zondagen, feestdagen en in de maand augustus.
    Prijs: €

Mis mijn andere reviews niet en bekijk hier mijn tips voor nog meer lunchplekken in BarcelonaBon profit!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie