De beste tips van een local!

Circo Raluy

Toegevoegd op in Kinderen
Circo Raluy in Barcelona
Inhoudsopgave

Circo Raluy Barcelona
Rondom de feestdagen wordt ieder jaar nabij de haven van Barcelona een grote circustent geplaatst. Het befaamde Circo Raluy dat sinds de jaren '70 door heel Spanje reist en overal vrolijkheid brengt.

Het circus komt ieder jaar naar de stad, vaak van december tot en met medio februari en is een geliefde attractie bij de inwoners. Vele Barcelonezen zijn hier als kind weleens geweest. In het circus zijn er optredens van clowns, goochelaars, acrobaten, koorddansers, jongleurs, equilibristen, trapeze artiesten... maar ook optredens met vuur en vliegende mensen!

Wat Circus Raluy daarnaast zo interessant maakt is hun museum van vintage circuswagens en dat je er ook een nachtje in de circus als een circusartiest kunt slapen, mocht je dat willen!

Sinds 2016 is het historische Circus Raluy echter in tweeën gesplitst onder de nieuwere generatie van de Raluy's. Je hebt nu Circ Històric Raluy, dat trouw is gebleven aan de oude circussen en de museum collectie van circuswagens tentoonstelt, en Circ Raluy Legacy, waar onder andere dinner shows worden gehouden. Beide bieden de mogelijkheid om er een overnachting bij te boeken.

Geschiedenis van Circo Raluy

Circus Raluy is al meer dan honderd jaar oud. Het circus werd in 1971 opgericht door Luis Iglesias Raluy, een groot acrobaat en verzamelaar van antieke circuswagens. Hij kwam uit een arm gezin en woonde in het nabijgelegen stadje Sant Adrià del Besòs. Van jongs af aan was hij gefascineerd door de circuswereld en dus sloot hij zich bij iedere circus die naar de stad kwam aan en ging hij regelmatig hangen bij London Bar (Carrer Nou de la Rambla, 34) in Barcelona, een beroemde plek waar circusmensen destijds bij elkaar kwamen. Zo is hij in contact gekomen met de groep acrobaten Keystone waarbij hij uiteindelijk ook deel van maakte. Zo is zijn briljante carrière in de circuswereld begonnen.

 • Praktische informatie:
  Wat: Circ Històric Raluy en Circ Raluy Legacy
  Waar: Port Vell
  Metro: Drassanes (L3)
  Wanneer: van december t/m maart
  Prijs: vanaf €15,- p.p. (€9,- voor kinderen)
  Tip: vooral voor gezinnen met kinderen is dit een heel geschikte plek om naartoe te gaan.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave