De beste tips van een local!

Op bezoek bij Turó Park

Toegevoegd op in Reizen
Inhoudsopgave
Turó Park bezoeken in Barcelona

In het chique gedeelte van Barcelona, zit het half verborgen stadspark Turó Park met tal van plekken om te ontspannen en van de natuur te genieten. Buurtbewoners maker hier dan ook heel graag gebruik van: om de kinderen buiten te laten spelen, de hond uit te laten of een rondje te doen. Ben je hier in de buurt, dan is een bezoekje aan het Turó Park meer dan de moeite waard! Ik zelf vind dit een heerlijke plek om door heen te lopen en voor de lekkere trek kun je altijd bij een van de chique cafés langsgaan.

Het Turó Park bezoeken

Het Turó Park is een elegant stadspark gelegen in de wijk Sarrià-Sant Gervasi. Om hier te komen kun je het beste gebruik maken van de metro Hospital Clínic (L5) of de stadstreinen FGC en uitstappen bij station La Bonanova (L6). De tram zit er ook vlakbij, bij het plein Francesc Macià. Het park zelf heeft meerdere ingangen, maar die op Avinguda de Pau Casals is wel de belangrijkste.

Dit hele gebied was vroeger van 1912 tot 1929 een attractiepark, eigendom van de familie Bertrand-Girona. Nadat het pretpark werd gesloten, sloten de eigenaren van het erf een overeenkomst met het stadsbestuur van Barcelona om het centrale deel van het terrein tot groene zone voor de buurt om te toveren en de rest van het erf te verbouwen.

Kinderspeeltuin Turó Park Barcelona
Kinderspeeltuin bij Turó Park

Al bij aankomst kun je merken dat het chique allure van de wijk ook in het park zich weerspiegelt: de fraai ingerichte tuinen worden versierd door allerlei standbeelden van diverse Catalaanse grootheden. En in plaats van over een simpele kiosk te beschikken, hebben ze hier een hip café genaamd Pinhan waar het welgestelde publiek van een kop koffie in de schaduw geniet of uitgebreid luncht met oosterse gerechten en andere delicatessen.

Hip café Pinhan in Turó Park Barcelona
Hip café Pinhan in Turó Park

Naast een grote vijver met prachtige waterlelies (mijn lievelingsplek in dit park!), vind je in het 2,92 hectare tellende park een enorme verscheidenheid aan vegetatie: van palmbomen, lindebomen, ceders en eikenbomen tot aan magnolia's, rozen en aromatische planten. Overal in het park vind je bankjes waar je zou kunnen zitten en ontspannen of rustig met elkaar kletsen. Ook aan de kinderen is gedacht: de kinderspeeltuin is namelijk heel groot en biedt pret voor kinderen van alle leeftijden!

Turó Park Barcelona
De grote vijver met prachtige waterlelies

Het ontspannen Turó Park is hierdoor een geliefde plek bij de buurtbewoners, die hier komen om te wandelen, hardlopen, de hond uitlaten of gewoon lekker bijkletsen bij Pinhan Café. Toeristen kunnen het park op eigen houtje ontdekken, of een van de twee parcours volgen: de botanische wandelroute, voorzien met informatie over de vegetatie in het park; of de poëtische wandelroute, langs de gedichten van onder andere Federico García Lorca en Salvador Espriu.

Cafe Turó bij Turó Park Barcelona
Nog een leuk adres: Cafe Turó

Op de hoek bij Carrer dels Madrazo staat tevens nog een chique café waar locals graag afspreken: het mythische Cafe Turó. Met zijn rode zonnescherm en Franse bistrostoelen op het terras, is dit de perfecte plek om je bezoek aan het Turó Park in stijl af te sluiten.

 • Praktische informatie:
  Waar: Avinguda de Pau Casals, 19
  Metro: Hospital Clínic (L5), La Bonanova (L6)
  Wanneer: dagelijks open van 08:00 uur tot zonsondergang
  Prijs: gratis
  Tip: het Turó Park is niet heel groot en je kunt het in minder dan een half uur prima lopen; het is met name een aangename ontspannende plek te midden van de drukte in de stad. Voor velen een van de mooiste stadsparken van Barcelona!

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave