🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen Reageer
Home » Blog » Op bezoek bij Parc del Turó del Putxet

Op bezoek bij Parc del Turó del Putxet

Een van mijn laatste ontdekkingen en favoriete uitkijkpunten is het Turó del Putxet. Verborgen in het stadsdeel Sarrià-Sant Gervasi vind je dit groene en rustige park op een berg waar alleen de locals en buurtbewoners naartoe gaan. Het Turó del Putxet, ook wel eens ‘Putget‘ genoemd, herbergt wat mij betreft een van de mooiste stadsparken en uitkijkpunten van Barcelona en daarom raad ik het aan iedereen aan om hier naartoe te gaan. Wees welkom bij het Turó del Putxet!

Parc del Turó del Putxet bezoeken

Om in het park te komen zijn er meerdere ingangen, maar het beste is om te beginnen bij de uitgang van het metrostation Vallcarca (L3). Als je daar uitstapt dan kom je gelijk het mooie Viaducte de Vallcarca tegen.

Viaducte de Vallcarca Barcelona
Een eerste blik van het Viaducte de Vallcarca

Ik raad je dan aan om ook eventjes over het viaduct te lopen en van het uitzicht te genieten. Dit is een historisch viaduct uit begin 20ste eeuw, die de dorpjes El Coll en Putxet verbond. Het was van levensbelang voor hun inwoners.

Viaducte de Vallcarca Barcelona
Bij het historische viaduct uit begin 20ste eeuw, die El Coll met Putxet verbond
Viaducte de Vallcarca Barcelona
Prachtige details van het oude viaduct

Zelf was ik hier op een regenachtige dag maar zelfs toen vond ik het uitzicht indrukwekkend. Daarnaast zie je vanaf hier heel mooi hoe de stad zich heeft weten te ontwikkelen ondanks de hoogteverschillen en de bergen.

Behalve de toppen van de bergen is bijna alles bebouwt en zie je de auto’s heen en weer rijden. Als je in de richting van de bergen kijkt zie je dat je heel dichtbij de Tibidabo en de Collserola communicatietoren bent.

Viaducte de Vallcarca Barcelona
Uitzicht richting Collserola en Tibidabo
Viaducte de Vallcarca Barcelona
Zuidelijke kant richting Lesseps

Vervolgens gaan we met de roltrappen op Carrer de Claudi Sabadell richting het Turó del Putxet. Hier kom je overigens een aantal mooie voorbeelden van de zomerhuizen tegen die hier vroeger gebouwd werden door de welvarende Barcelonezen.

Roltrappen naar Turó del Putxet - Barcelona
Roltrappen naar Turó del Putxet

Neem de roltrap en loop vervolgens een stukje van de Carrer de Portolà en Carrer de Marmellà tot dat je bij de ingang van het park komt. De ingang van het park wordt gemarkeerd door een informatief bord en plattegrond. Je kunt eventueel een foto hiervan maken met je mobieltje om de weg straks te weten te vinden.

Achter de groene tralies staat het park Turó del Putxet op je te wachten. Eenmaal binnen volg je als eerste de trappen die je tot aan de bergtop leiden. Het uitzicht over de stad vanaf de top is zonder twijfel adembenemend. Ik zelf kon hier uren naar staren.

Vanaf dit punt geniet je namelijk van een bijna 360 graden uitzicht over Barcelona: van de bergen in Collserola tot aan de Middellandse zee. De stad ligt letterlijk aan je voeten. Je ziet de Sagrada Família, de twee torens aan het strand, het nabij gelegen Park Güell, Montjuïc en de berg, de bootjes in de zee en de oneindig veel huizen en dakterrassen van de inwoners van Barcelona.

Neem dus de tijd om van dit uitzicht te genieten, neem een paar foto’s en ga lekker zitten op een van de vele bankjes.

Parc del Turó del Putxet trappen - Barcelona
De trappen naar de bergtop
Parc del Turó del Putxet uitzicht bergtop - Barcelona
Bij de bergtop aan het genieten van het 360 graden uitzicht!
Parc del Turó del Putxet uitzicht bergtop bergen -Barcelona
Uitzicht richting de bergen: Collserola communicatietoren en Tibidabo
Parc del Turó del Putxet uitzicht bergtop zee - Barcelona
Uitzicht richting de zee: Torre Agbar, Sagrada Família, Torres Mapfre, W Hotel

Vervolgens kun je in de rest van het park wandelen en de flora en fauna dat er om heen leeft bestuderen. Tussen de mooie planten en bomen vind je wandelpaden en kleine speeltuinen. Maar de echte uitblinker vond ik wel het uitkijkpunt dat je naast de jeu de boules banen kunt vinden. Het uitzicht over de stad richting de zee is echt geweldig. En de rust! Niemand die je stoorde, behalve af een toe een vriendelijke passant die de hond aan het uitlaten was of een paar buurtbewoners die aan het hardlopen waren, maar verder niks. Je kunt bijna zeggen dat je vanaf het Parc del Turó del Putxet van hetzelfde uitzicht als in het Park Güell geniet, maar dan zonder toeristen (en geen entreeprijs)!

Parc del Turó del Putxet - Barcelona
Uitkijkpunt met nog een prachtig uitzicht
Parc del Turó del Putxet - Barcelona
Mooie bloemen en op de achtergrond Barcelona
Parc del Turó del Putxet - Barcelona
Het prachtige uitzicht, ook als het grijs en regenachtig is!
Parc del Turó del Putxet natuur - Barcelona
Palmbomen in het park

Om naar buiten te gaan nam ik een van de andere ingangsdeuren van het park, namelijk die bij Carrer de Manacor. Let dan op wanneer je hier bent, want links van je ligt een hele lange en steile weg dat zeer fotogeniek kan zijn. Als je deze weg volgt kom je bij het beroemde Park Güell. Dit is een mooie en stevige wandeling die je kunt doen om je dag af te ronden.

Maar als je juist snel weer terug wilt, is het beter dat je de Carrer d’Homer afdwaalt om snel de Ronda General Mitre te bereiken. Vanaf daar kun je de metro weer bij Lesseps (L3) pakken.

Neem dus deze tip van mij en geniet van dit stukje rust en mooie natuur in de stad. Je zal er geen spijt van krijgen!

  • Praktische informatie:
    Waar: Carrer de Marmellà, 9
    Metro: Vallcarca (L3)
    Wanneer: van 10:00 uur ’s ochtends tot dat het donker wordt
    Prijs: gratis

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie