De beste tips van een local!

Uitkijkpunten in Barcelona

Uitkijkpunten in Barcelona
Inhoudsopgave

Weinig dingen zijn mooier dan het ongelofelijke uitzicht over de stad Barcelona. Dit uitzicht is te bewonderen vanaf verschillende uitkijkpunten in de stad. Dat kan zowel met een drankje in een bar als Mirablau of Mirabé of tijdens een wandeling op Montjuïc of Collserola. Dankzij de vele uitkijkpunten kun jij Barcelona steeds vanaf een heel nieuw perspectief bewonderen.

Bergen en heuvels in Barcelona

Barcelona is (buiten het centrum) een redelijk heuvelachtige stad. De mooiste (en gratis!) uitkijkpunten die Barcelona te bieden heeft vind je op zijn groene heuvels. Met maar liefst zeven verschillende heuvels verspreid over de stad (Turó de la PeiraTuró de Rovira, Turó del Carmel, Turó de Creueta del CollTuró del Putxet, Turó de Monterols en Turó de Modolell), is er altijd wel een nieuw uitkijkpunt te vinden! Het gebied waar Barcelona ligt wordt daarnaast begrenst door het Collserola-gebergte aan de westelijke kant en kent nog twee belangrijke bergen, de Tibidabo en de Montjuïcberg. Stuk voor stuk interessant om te zien en met tal van verborgen uitkijkpunten om uit te kiezen!


Leuk weetje: vanwege de vele hoogteverschillen in sommige wijken in Barcelona, zijn er vele liften en roltrappen geplaatst. Zo blijven de meest heuvelachtige gebieden toch voor iedereen toegankelijk.

Tip!

Besluit je om één van deze bergen op de fiets te bezoeken, zorg dan dat je voor een e-bike kiest om ervoor te zorgen dat je niet snel uitgeput raakt en dat je volop van de ervaring kunt genieten.

Collserola - Uitkijkpunten Barcelona

Collserola
De Serra de Collserola ligt in het oosten van Barcelona en is een prachtig natuurreservaat van meer dan 8.000 hectare bosgebied. Het wordt dan ook niet voor niks de groene long van Barcelona genoemd. In het Collserola-gebergte vind je meerdere slingerende autoroutes en wandelpaden die je de mooiste uitzichten over Barcelona bieden. Een van de favoriete wandelpaden onder de locals is de Carretera de les Aigües, die prachtige uitzichten over de stad biedt.

Meer informatie

Metro
Peu del Funicular (S1 en S2)
Baixador de Vallvidrera (S1 en S2)
Les Planes (S1 en S2)

Tibidabo - Uitkijkpunten Barcelona

Tibidabo
Tibidabo is de hoogste berg in het Collserola-gebergte. Hij staat met name bekend om zijn gelijknamige pretpark; een van de oudste in Europa en de oudste van Spanje. Maar voor het allerhoogste uitkijkpunt beklim je de Temple Expiatori del Sagrat Cor, de kerk die de top van de berg siert. Vanaf de top van de kerk geniet je van een panoramisch uitzicht over Barcelona en omstreken.

Meer informatie

Metro
Avinguda Tibidabo (L7) + Tramvia Blau + Funicular del Tibidabo

Montjuïc - Uitkijkpunten Barcelona

Montjuïc
Deze stadsheuvel in Barcelona is op zichzelf een bezoekje waard vanwege alle mooie parken, musea, attracties en sportcomplexen die je er vindt. Het bekendste uitkijkpunt vind je bovenaan de trappen bij het MNAC, maar er zijn nog tal van plekken op de Montjuïcberg waar je van de mooiste uitzichtpunten over Barcelona kunt genieten, met als grootste trekpleister de kabelbaan en het kasteel van Montjuïc.

Meer informatie

Metro
Espanya (L1, L3 en L8)

Mirador Bunkers del Carmel Turó de la Rovira - Uitkijkpunten Barcelona

Turó de la Rovira
Het allermooiste uitzicht van Barcelona vind je op de Turó de la Rovira, bij het populaire uitkijkpunt Bunkers del Carmel. Maar er schuilt nog veel meer interessants in deze stadsheuvel. Van een oud militair kamp uit de Burgeroorlog tot een oude steengroeve.

Meer informatie

Metro
Guinardó | Hospital de Sant Pau (L4)
El Carmel (L5)

Mirador Parc del Turó del Putxet - Uitkijkpunten Barcelona

Turó del Putxet
Het uitzicht vanaf de bergtop op het Parc del Turó del Putxet kunnen we vergelijken met die van het nabij gelegen Park Güell, maar dan zonder toeristen en geen toegangsprijzen. Een zeer mooi stukje rustige natuur en geweldige uitkijkpunten.

Meer informatie

Metro
Vallcarca (L3)

Mirador del Turó de la Peira - Uitkijkpunten Barcelona

Turó de la Peira
Vanaf de bergtop van dit vrij onbekende stadspark tussen Horta en Nou Barris geniet je van een geweldig uitzicht over de stad, van de Tibidabo en de Collserola heuvels tot aan de zee. De nabij gelegen Casas Baratas zijn vanaf hier ook heel goed te zien.

Meer informatie

Metro
Vilapicina (L5)

Mirador Parc del Turó del Carmel - Uitkijkpunten Barcelona

Turó del Carmel
Een minder bekend uitkijkpunt over Barcelona met een prachtig uitzicht over de stad en de Tibidaboberg. De perfecte plek om te hiken en de mooiste uitzichten te beleven. Prima te combineren met een bezoekje aan het Park Güell!

Meer informatie

Metro
El Coll | La Teixonera (L5)

Aanraders voor wie van mooie uitzichten houdt

De mooiste uitkijkpunten in Barcelona

Barcelona moet je van bovenaf gezien hebben. De meeste miradors (uitkijkpunten in het Catalaans) zijn gewoon gratis en bieden adembenemende uitzichten over de stad om urenlang naar te kijken en oneindig veel foto's van te maken.

Mirador de Colom - Uitkijkpunten Barcelona

Mirador de Colom
Bovenop de Columbuszuil, aan het eind van de Ramblas, vind je een 360 graden uitkijkplatform. Vanaf dit uitkijkpunt heb je een uitstekend zicht over de stad, de beroemde Ramblas en de haven van Barcelona.

Tickets bestellen Meer informatie

Metro
Drassanes (L3)

Mirador Bunkers del Carmel - Uitkijkpunten Barcelona

Mirador Bunkers del Carmel
Gelegen op een oude luchtafweergeschut, dit populaire uitkijkpunt biedt een prachtig 360 graden uitzicht over de stad.

Meer informatie

Metro
Guinardó | Hospital de Sant Pau (L4)
El Carmel (L5)

Mirador del Poble Sec - Uitkijkpunten Barcelona

Mirador del Poble Sec
Gelegen naast de luxe hotel Miramar staat dit park en uitkijkpunt met uitstekende zich op de wijk Poble Sec, de haven en het zee gebied. In feit de hele Passeig de Miramar is prachtig om te lopen.

Metro
Paral.lel (L2 en L3)

Mirador Torre de Collserola - Uitkijkpunten Barcelona

Mirador Torre de Collserola
Deze telecommunicatie toren, ontworpen door architect Norman Foster, is een van de symbolen van de stad. Vanuit dit uitkijkpunt heb je een uitstekend zicht tot 70 km afstand over Barcelona en zijn omgeving.

Meer informatie

Metro
Trein FGC naar Peu de Funicular + Funicular de Vallvidrera + bus 111

Mirador Las Arenas - Uitkijkpunten Barcelona

Mirador Las Arenas
Deze voormalige stierenvechtarena naast Plaça Espanya is onlangs omgebouwd tot een modern winkelcentrum en herbergt een geweldig 360 graden uitkijkplatform op de bovenste verdieping met een uitstekende uitzicht op het Plaça Espanya, Montjuïc, het Parc de Joan Miró en de huizen eromheen.

Meer informatie

Metro
Espanya (L1 en L3)

Mirador d

Mirador d'Horta
Het Mirador d'Horta, ook wel Mirador de Mundet genoemd, is een minder bekende maar wel zo mooi uitkijkpunt aan de voet van de Collserola heuvels. Bijzonder aan deze plek is dat wanneer je een stukje omhoog in de bergen loopt, je tegen een fantastische schommel komt die aan een boom hangt en mooi over de stad uitkijkt. Zonder twijfel een van de meest fotogenieke plekken in de stad!

Meer informatie

Metro
Valldaura (L3)
Canyelles (L3)

Mirador de Torre Baró - Uitkijkpunten Barcelona

Mirador de Torre Baró
Gelegen op de berg van Torre Baró op de Collserola heuvels en aangrenzende aan de onvoltooide kasteel Torre Baró, vind je dit vrij onbekende uitkijkpunt. Aan zijn voeten zie je de wijken van Nou Barris, Horta, Sant Andreu, de rivier Besós en de steden Santa Coloma, Badalona en Sant Adrià.

Meer informatie

Metro
Roquetes (L3)

Mirador de l'Alcalde
Een van de uitkijkpunten in de Montjuïcberg met de beste uitzicht over de haven en het zee gebied, met onder andere zicht op de Columbus Monument, het Hotel W of de kabelbaan.

Metro
Paral.lel (2 en L3) + Funicular de Montjuïc

Mirador de Sarrià / Mirador de Vallvidrera
Deze toegangspoort tot het Parc de Collserola is een mooi uitkijkpunt om te genieten van het uitzicht over het westelijke deel van de stad. 's Avonds (en vooral in het weekend) is dit een geliefde plek voor koppels.

Meer informatie

Metro
Trein FGC naar Peu de Funicular

Mirador de l’Arrabassada
Op de kilometer 6,5 van de snelweg van l'Arrabassada op de heuvels van Collserola aan de kant van Barcelona, vind je dit uitkijkpunt. De prachtig uitzicht gaat van l'Eixample tot aan de Olympische haven, de Tibidabo, Montjuïc en het Delta del Llobregat, El Besòs en Badalona.

Metro
-

Mirador del Migdia
Voor de beste zonsondergang zegt men dat je moet bij de Mirador del Migdia zijn. Vanaf hier heb je zicht op de Zona Franca, de haven, de Montjuïc begraafplaats en de hele Baix Llobregat. In de zomer opent hier een gezellige barretje: La Caseta del Migdia.

Metro
Metro Espanya (L1 en L3)
Paral.lel (2 en L3) + Funicular de Montjuïc


Andere mooie uitzichtpunten in Barcelona

Kun je geen genoeg krijgen van de mooie uitzichten over Barcelona? Beklim dan de vele uitzichtpunten om Barcelona steeds vanuit een ander perspectief te zien: heuveltoppen, kerktorens, rooftop bars, hoge gebouwen en restaurants met panoramaterras. Hier vind je een overzicht van de mooiste bekende en onbekende uitzichtpunten van Barcelona.

 • Tibidabo pretpark: bij dit vintage pretpark geniet je niet alleen van talloze attracties maar ook van een van de mooiste uitzichten over de stad. En het mooie is dat je om van het uitzicht te genieten geen entreekaartjes nodig hebt: het stukje van het park genaamd Camí del Cel (Tibidabo’s Sky Walk) is geheel gratis en biedt je ook tal van mooie uitkijkpunten.
 • Esglèsia Temple del Sagrat Cor: op de eerste verdieping van de Esglèsia del Sagrat Cor vind je een plein met een prachtig uitzicht over Barcelona, maar voor het állerhoogste uitkijkpunt dien je de lift naar de top van de kerk te nemen.
 • Plaça Doctor Andreu: het Plaça Doctor Andreu is een van de favoriete plekken van vele Barcelonezen die willen genieten van het uitzicht terwijl ze aan het eten of drinken zijn. Naast het kabelspoorwegstation van de Funicular del Tibidabo zitten namelijk een heleboel bars en restaurants om een aperitief te nemen of uitgebreid te eten met een mooi uitzicht over Barcelona. De meeste veranderen ‘s nachts in een swingende discotheek.
 • Torre de Collserola: de communicatietoren van Collserola, van de Amerikaanse architect Norman Foster, beschikt over een 360 graden uitkijkplatform waar je niet alleen de hele stad Barcelona, maar ook de andere kant van de Collserola-heuvels kunt zien.
 • Carretera de les Aigües: de 10 kilometer lange weg van de Carretera de les Aigües is een geliefd wandelpad bij hardlopers, maar het is ook geschikt voor wandelaars en als familie-uitje. Je loopt hier door de natuur en vergaapt je onderweg aan de mooiste uitzichten over Barcelona.
 • Vallvidrera: Vallvidrera was ooit de vakantiebestemming van vele Barcelonezen die de drukte van de stad probeerden te ontvluchten. Vandaar dat we hier tegenwoordig zulke mooie huizen zien. En in vele gevallen met een droomuitzicht!
 • Ronda de Dalt: door de ligging van de Ronda de Dalt, iets boven de rest van de stad en aan de voet van de Collserola heuvels, biedt dit gebied een perfect uitzicht over Barcelona. Mijn favoriete deel is het stukje tussen de Universitat Abat Oliva, langs het museum CosmoCaixa tot aan de Vall d’Hebron.
 • Turó de la Creueta del Coll: de oude steengroeve heeft nu plaats gemaakt voor een prachtig stadspark, het Parc de la Creueta del Coll, dat bekend staat om het openluchtzwembad die hier iedere zomer opengaat en de zwevende sculptuur van Chillida.
 • Tres Turons: de drie stadsheuvels Turó de la Rovira, Turó del Carmel en Turó de la Creueta del Coll vormen wat bekend staat als de Tres Turons. Een reeks heuvels die je achter elkaar kunt lopen om zo van de natuur en de mooiste uitzichten over de stad te genieten.
 • Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC): een van de meest gefotografeerde uitzichten over Barcelona is dat van het uitzicht over het Plaça Espanya en de stad vanuit de trappen die naar het MNAC leiden. Bovenop het Palau Nacional, waar het MNAC gevestigd is, is nu ook een panoramisch dakterras geopend met een geweldig uitzicht.
 • Castell de Montjuïc: voor een grandioos uitzicht over Barcelona en een lesje in militaire geschiedenis, ga je naar het Kasteel van Montjuïc, dat bovenop de Montjuïcberg ligt en dus van bevoorrechte uitzichten over de stad en de zee geniet. Dit was uiteraard heel handig in de tijden wanneer dit kasteel als militair fort gebruikt werd.
 • Poble Espanyol: bezoekers van het Poble Espanyol, een soort openluchtmuseum waar het allerbeste van Spanje tentoongesteld wordt, worden ook getrakteerd op mooie uitzichten. Dwaal rond in het doolhof van straten van dit nagebouwde Spaanse Dorp en geniet van het uitzicht vanuit het klooster op de bergtop van Poble Espanyol.
 • Anella Olímpica: vanuit de Anella Olímpica, het epicentrum van de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona, vind je een geweldig uitzicht over het zuidelijke gebied van Barcelona richting l'Hospitalet del Llobregat.
 • La Font de la Guatlla: Barcelona’s bloemenwijk is een vrij onbekend gebied, maar zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer je op zoek bent naar nieuwe uitzichten over de stad.
 • Sagrada Família: het meest bezochte monument van Barcelona biedt vanuit zijn torens ook een geweldig uitzicht over Barcelona en met name de Eixample wijk. Voor een bevoorrechte uitzicht op de Sagrada Família, ga je om de hoek naar het Terraza Ayre Hotel Rosellón, een nog vrij onbekende rooftop bar die het állermooiste uitzicht op de Sagrada Família biedt.
 • Park Güell: de bekende foto van Barcelona met het spookjesachtige park van Gaudí maak je op het Park Güell.
 • De Kathedraal: vanaf het dakterras va de kathedraal kun je deze gotische structuur beter bewonderen, met zijn klokkentorens en het heilige kruis op de top. En uiteraard geniet je op het dak van een prachtig uitzicht over Barcelona.
 • Basílica de Santa Maria del Mar: de basiliek van Santa Maria del Mar biedt ook rondleidingen naar het dakterras. Dit is niet alleen een uitstekende kans om de zogenoemde Kathedraal van de Zee eens vanaf de top te bewonderen, maar ook om de mooiste foto's van El Born te maken.
 • CCCB: iedere eerste zondag van de maand opent het dakterras van het cultureel centrum CCCB in El Raval haar deuren voor het publiek. Dan kun je geheel gratis van een uniek uitzicht over de oude stad van Barcelona en al zijn belangrijkste bezienswaardigheden genieten.
 • Casa Milà (La Pedrera): tijdens de tour bij het Casa Milà heb je ook de kans om het golvende dakterras van dit beroemde gebouw van Gaudí te bezoeken. Naast alle geweldige sculpturen en schoorsteenpijpen, heb je vanaf dit punt een geweldig uitzicht over de Passeig de Gràcia en in de verte de Sagrada Família.
 • Palau Güell: vanuit het dakterras van Palau Güell geniet je van een nieuwe blik op de oude stad en uiteraard van het talent van Gaudí, die het dakterras als een gewone verdieping beschouwde en dus zelfs de schoorstenen mooi versierde.
 • Eclipse Barcelona: bij Eclipse Barcelona, op de 26ste verdieping van het emblematische Hotel W, is het iedere avond feest. Kom hier genieten van lekkere cocktails en muziek en uiteraard het mooie uitzicht over Barcelona's kustlijn als alle lichtjes aan gaan.
 • Torre d'Aigües del Besòs: de nog vrij onontdekte watertoren van Besòs is onlangs opengesteld voor publiek. Binnen vind je een interessante tentoonstelling over de geschiedenis van de watertoren en zijn betekenis voor de stad. Tijdens de rondleiding mag je helemaal mee naar boven om van een prachtig uitzicht te genieten.
 • Jardins del Doctor Pla i Armengol: het nieuwe stadspark van de wijk Guinardó. Een plek voor de natuur en de cultuur, waar je daarnaast van een mooi uitzicht geniet.

De mooiste dakterrassen

Uit eten met mooi uitzicht in Barcelona

In Barcelona vind je diverse restaurants waar je lekker uit eten kunt terwijl je van de mooiste uitzichten over de stad geniet. Heb je iets te vieren of wil je gewoon eens bijzonder uit eten gaan, dan ben je hier aan het goede adres.

 • Restaurant Marea Baja & Marea Alta: bij de bar en het restaurant Marea Baja en Marea Alta kun je de hele dag terecht voor de mooiste uitzichten over de stad. Ze hebben een chill out terras waar de lekkerste sangrias aangeboden worden en in hun restaurant wordt fusion cuisine geserveerd.
 • Torre de Alta Mar: nog een adresje daar dichtbij de zee om uit eten te gaan met dito uitzicht is de chefwaardige Torre de Alta Mar, dé perfecte spot wanneer je iets te vieren hebt, of gewoon als romantisch etentje.
 • Blue Spot Barcelona: pal vooraan het exclusieve W Hotel zit restaurant en roof top bar Blue Spot Barcelona. Een hippe plek om uit eten te gaan of drankjes te doen met een uitstekend uitzicht over Barcelona’s kustlijn.
 • Restaurante Martínez: met stip het meest kindvriendelijke restaurant van de hele Montjuïcberg. Bekend om hun lekkere pallea’s. Hier geniet je zowel binnen als buiten van een buitengewoon mooi uitzicht over de stad en de haven.
 • Òleum Restaurant: dit prachtige restaurant zit binnen het Palau Nacional en dat zie ook terug in de sjieke decoratie van de eetzaal. Fijnproevers kunnen hier genieten van smakelijk eten en verbluffende uitzichten over de stad.
 • Restaurante La Venta: één van de klassiekers aan de voeten van de Tibidaboberg. Hier proef je de Catalaanse keuken met Barcelona aan je voeten.
 • Terrassa Arola: in de avond kun je bij het terras Arola bij Hotel Arts de creatieve tapas van de chef Arola proeven en lekkere cocktails drinken. Er zijn ook regelmatig optredens van DJ's. Bovendien ligt dit terras op een jaloersmakende plek, pal naast de zee en onder de Gouden Vis van Frank O. Gehry.

Lees meer: mijn favoriete uitzichtpunten in Barcelona.

Inhoudsopgave