🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen Reageer
Home » Blog » Het onbekende Parc Turó de la Peira

Het onbekende Parc Turó de la Peira

Barcelona is een vrij groene stad, dat beschikt over tal van bergen en groene gebieden. Een van de minst bekende bergen in de stad is de Turó de la Peira, een echt stadspark. De Turó de la Peira wordt voornamelijk bezocht door de buurtbewoners om een rondje te doen, de hond uit te laten of om te joggen. Hier zul je dus nauwelijks tot geen toeristen vinden. Als je op zoek bent naar de nog onbekende plaatjes in Barcelona waar alleen de locals naartoe gaan, dan ben je hier aan het goede adres.

Ik zelf kom hier vaak omdat mijn ouderlijke huis in de buurt staat. Hier heb ik als kind ieder weekend gespeeld en hier komt mijn opa nog steeds dagelijks zijn rondje doen. Gezien mijn verbintenis met deze prachtige berg, was het hoogtijd om jullie kennis te laten maken met het mooie Parc del Turó de la Peira.

Het Parc Turó de la Peira bezoeken

Het Parc del Turó de la Peira omvat een bergachtig gebied, rijk aan dennenbomen en palmbomen. Er zijn verschillende paden, pleintjes, speeltuinen en sportvoorzieningen aangelegd door het park.

Parc del Turó de la Peira is een rustgevend mooi stukje natuur

Om in het park te komen zijn er meerdere ingangen, al gebruik ik meestal die op Carrer de la Vall d’Ordesa (op de kruising met Passeig de Fabra i Puig) en die op Carrer de Camós (naast Passeig de Fabra i Puig). Bij deze laatste geniet je bij je entree al bijna gelijk van een fraai uitzicht over de wijk Nou Barris en het gebied van de Casas Baratas, dat aan je voeten ligt. Deze ‘Casas Baratas’ (letterlijk vertaalt ‘goedkope huizen’) behoren tot een uniek soort eenvoudige huizen dat in de jaren ’30 voor arme arbeiders hier een daar in de stad gebouwd werd. Ondanks de vele bedreigingen om ze te slopen om plaats te maken voor appartementscomplexen, bestaan deze huizen gelukkig nog steeds als een van de laatste in hun soort.

Uitzicht op de Casas Baratas, zeer eenvoudige huizen uit de jaren 1930

Eenmaal in het park kun je verschillende paden volgen. Je zult dan snel de vele dennenbomen en palmbomen zien. Je kunt ook uitrusten bij de vele banken en tafels die door het park verspreid staan, sommige met een top uitzicht. Voor kinderen zijn er verschillende speeltuinen. En mocht je een sportliefhebber zijn, dan kun je een voetbal- of basketbalwedstrijd mee maken op een van de vele sportvelden. Je kunt ook de pensionado’s een jeu de boule (‘petanca‘ in het Spaans) zien spelen, terwijl anderen een picknick houden, de hond aan het uitlaten zijn of de krant lezen.

Dennenbomen van het Turó de la Peira
Hoekjes waar je relaxt kunt zitten en van het uitzicht genieten

Als je de paden omhoog volgt kom je op het mooiste punt van het park, namelijk op de bergtop waar een enorm kruis staat. Vanaf dit uitkijkpunt kun je genieten van een fraai uitzicht over de stad, richting de zee en achter je van de Collserola en de Tibidabo. De omliggende wijken zijn dan ook heel goed te zien en te fotograferen.

Op de bergtop vind je een kruis en een geweldig uitzicht over Barcelona
Uitzicht vanuit Turó de la Peira richting de zee
Uitzicht vanuit Turó de la Peira over Collserola en de Tibidabo

Hoewel het geen druk bezocht park is, of geen bouwwerken van Gaudí of andere briljante architecten bevat, raad ik je zeker aan om op bezoek te gaan bij het park Turó de la Peira. Daar zul je genieten van de natuur, de rust en van een nog redelijk onbekend uitzicht over de stad.

  • Praktische informatie:
    Waar: Passeig Fabra i Puig, 396
    Metro: Vilapicina (L5)
    Prijs: gratis
    Let op: het is niet aan te raden om in het park rond te lopen ’s avonds wanneer het donker wordt

Lees meer: de beste plekken met uitzicht over Barcelona.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie