🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Caelum review

Caelum review

Wie van zoet houdt (lees: taarten, gebak, koekjes, chocola enzovoort) is bij Caelum aan het goede adres. Dit befaamde koffiehuis en bakkerij in hartje Barcelona heeft haar populariteit te danken aan de bijzondere bakkers, namelijk de nonnen van de Orde der Clarissen.

Onlangs ben ik hier met twee vriendinnen op bezoek geweest en maakte voor het eerst kennis met Caelum. Nu kunnen jullie mijn verslag lezen.

Over Caelum

Deze bakkerij en koffiehuis is een waar paradijs voor de zoetekauwen. Al jaren verkopen ze hier allerlei lekkernijen die gemaakt worden door de nonnen van de Orde der Clarissen uit heel Spanje. Het is namelijk niet ongewoon voor kloosters om zich te specialiseren in het bakken van verschillende producten welke daarna verkocht worden in een speciaalzaak. Caelum is een van deze zaken.

Je vindt Caelum aan Carrer de la Palla nummer 8, in de Gotische wijk, heel vlakbij de kathedraal van Barcelona. In zijn wat ouderwetse, middeleeuwse en barokke interieur vind je een winkel en een café op twee verdiepingen, waar je lekker kunt zitten om allerlei lekkers te eten samen met een sapje, thee of koffie.


Al lijkt Caelum soms van buiten al vol te zitten toch kun je altijd proberen om naar binnen te gaan en beneden in de kelder een vrije plek te zoeken. In de kelder is er namelijk nog meer zitruimte en tafels. De kelder is daarnaast ook van historisch belang omdat dit vroeger deel uitmaakte van de joodse baden. De ruimte beneden is heel mooi gebleven met stenen muren en gewelfde plafonds, wat een hele sfeervolle en romantische uitstraling geeft. Toch is het de bankettafel, waar alle taarten en gebakjes tentoongesteld worden, wat de show steelt.

En hoewel Caelum nauw verbonden is met de Orde der Clarissen, merk je deze religieuze connectie nauwelijks. Alleen op de verpakking van de producten of in de decoratie met engelen wordt je herinnert aan de oorsprong van deze ambachtelijke lekkernijen.

Caelum Barcelona
Café Caelum

Tips voor Caelum

Tijdens mijn bezoek aan Caelum met mijn vriendinnen zijn we gaan zitten in de kelder, waar we prima konden bijkletsen. Na het bewonderen van de kaart en hun bankettafel zijn we gevallen voor de carrot cake. Ik nam een stukje van carrot cake samen met een verse sinas- en wortelsap dat heel lekker smaakte.

Wat betreft de kaart van Caelum is deze zeer groot en verrassend gevarieerd. Naast alle bekende taarten zoals carrot cake en cheesecake, kun je bij Caelum ook terecht om echte Spaanse lekkernijen te proeven zoals bizcochos, rosquillas, nevaditos, melindros, roscos, madalenas, huesos de santo… (op de kaart wordt tevens aangegeven van welk klooster deze zoetigheden vandaan komen). Warme chocolademelk is ook een van hun specialiteiten heb ik me laten vertellen. De bediening bij Caelum is zeer vriendelijk en vlot. Mocht je twijfels hebben over wat je moet bestellen, aarzel niet om ze voor hulp te vragen.

In hun winkel kun je overigens van alles en nog wat kopen. Als je graag een souvenirtje mee wilt nemen dan raad ik je aan om een van de dozen koekjes of een potje jam in de winkel te kopen. Zo kun je langer van je bezoek aan Caelum genieten!

Ik persoonlijk vond het een super gezellige plek om af te spreken met vriendinnen en zal zeker in de toekomst terug komen om een van hun andere lekkernijen te proeven!

Bekijk de menukaart van Caelum hier:

[button size=”medium” url=”https://www.barcelonametmarta.nl/app/uploads/2014/01/Caelum-Barcelona-kaart.jpg” text=”Bekijk menu” target=”_blank” color=”orange” ]

Beoordeling Caelum

Eten: ★★★★☆
Service: ★★★★★
Decor: ★★★★☆
Totaal: ★★★★☆

 • Praktische informatie:
  Wat: eten bij Caelum
  Waar: Carrer de la Palla, 8
  Metro: Jaume I (L4) of Liceu (L3)
  Wanneer: doordeweeks van 10:30 tot 20:30 uur, op vrijdag en zaterdag tot 23:30 uur en op zondag tot 21:00 uur.
  Prijs: €
  Let op: je kunt alleen contant betalen.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie