🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen Reageer
Home » Blog » 10 tips om Barcelona als een local te verkennen

10 tips om Barcelona als een local te verkennen

Veel mensen kennen Barcelona of in ieder geval wat de grootste bezienswaardigheden zijn. Maar buiten de toeristische gebieden om zijn er nog veel meer leuke plekken om te ontdekken, waar je juist tussen de locals zit en het echte Barcelona-gevoel het beste tot zijn recht komt. Ga je voor de zoveelste keer naar Barcelona en heb je zin om iets nieuws te zien en de stad te herontdekken? Of is het juist je eerste keer in Barcelona maar je wilt niet hetzelfde pad volgen als alle andere toeristen? Dan zijn mijn volgende tips om Barcelona te verkennen als een local echt iets voor jou!

Mijn tips voor een local ervaring

Als geboren en getogen Barcelonesa ken ik de stad op mijn duim en weet waar je moet zijn voor dat heerlijke Barcelona-gevoel. Pak dus je notitieboek erbij en noteer mijn volgende tips voor de ultieme Barcelona stedentrip buiten de toeristische gebieden!

1. Ga de stad verkennen met de bus

Al is de metro van Barcelona het makkelijkst en de snelste manier om in de stad te bewegen, reizen met de bus in Barcelona heeft ook zijn pluspunten. Je ziet tenminste ook wat van de buitenwereld en je ervaart de stad als een local.

👉 Lees hier meer over het openbaar vervoer in Barcelona.

Bussen in Barcelona
Bussen in Barcelona

2. Ga eten op Spaanse tijden

Lunch vind meestal plaats tussen 13:30 en 15:30 uur. Dit is meestal een uitgebreide en warme maaltijd. ’s Avonds eten Spanjaarden pas vanaf 21:00 uur. Ga sowieso nooit eerder dan 20:00 uur naar een restaurant. Ook handig om te weten: restaurantjes op de toeristische plekken zoals Las Ramblas zijn meestal af te raden. Ontdek juist in de smalle straatjes leuke restaurantjes waar alleen de locals heen gaan.

3. Neem een aperitivo of vermouth

Een aperitivo, dat zijn hapjes voor de lunch met een verfrissend drankje (bij voorkeur een ‘vermut) of een biertje. Vooral na een ochtend op het strand te hebben gelegen is een aperitivo op een chiringuito (strandbar) de allerbeste optie om bij te komen. Een typische aperitivo houdt bijvoorbeeld in een bord met chipjes, een andere met olijven en nog een met berberechos (kokkels).

4. Bezoek afgelegen bezienswaardigheden en monumenten

Plekken zoals het Museu-Monestir de Pedralbes, het Horta Labyrint, Escola Industrial, Can Batlló, Parc de Pedralbes, oude stierenvechtarena La Monumental, Torre de BellesguardPalau Güell, Casa Vicens… Dit zijn veel minder toeristisch maar nog steeds vol geschiedenis en charme.

Pedralbes - Les Corts Barcelona
Pedralbes

5. Ga hardlopen, fietsen of wandelen over de Collserola-gebergte

Voor een uniek uitzicht over de stad en een rustgevende omgeving is de Collserola-gebergte de ideale bestemming. Volg het pad van de Carretera de les Aigües voor een spectaculaire uitzicht over de stad.

6. Doe mee aan de festiviteiten

In Spanje zijn er vele feestdagen die samengaan met bepaalde festiviteiten. Ben je toevallig in Barcelona tijdens La Merçè, Sant Jordi, Kerst of een andere gelegenheid, vergeet dan niet om mee te doen aan het feest! Onderzoek dus van tevoren welke evenementen en feesten staan op de agenda van de Barcelonezen.

7. Verblijf in een andere buurt

De meeste toeristen logeren in het centrum van Barcelona of in de nabijheid. Wil je juist het echte Barcelona ontdekken, boek dan je accommodatie in wijken zoals L’Eixample, Gràcia, Sarrià, Horta, Sant Andreu, Poble Sec of Poblenou. Even wat anders én tussen de locals!

El Poblenou - Sant Martí Barcelona
El Poblenou

8. Ontdek de smaak van Barcelona

Ga de beste patatas bravas van Barcelona eten bij Bar Tomàs (Carrer Major de Sarrià, 49). Probeer de gofres (wafels) van Giovanni op Carrer Portaferrissa, eet churros con chocolate in een van de vele granjas in Barcelona en vergeet niet om een horchata (of orxata, aardamandelmelk) te drinken bij Horchateria Sirvent (Carrer del Parlament de Catalunya, 56)!

👉 Bekijk hier alle specialiteiten uit Barcelona.

9. Ga gerust op het strand liggen

Wil je in de zomer de toeristenmassa ontsnappen op het strand? Zoek dan de rust op de meest afgelegen stranden van Barcelona, zoals Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella en Llevant.

Misschien ook handig om te weten: Mar Bella is voornamelijk bekend als naturistenstrand en gay-strand, maar er zijn ook bikini’s en zwembroeken te vinden.

W Hotel - Tour langs het strand in Barcelona
W Hotel

10. Ga shoppen bij een winkelcentrum

Geen tijd om te winkelen in Barcelona? Sla je slag in een keer in de winkelcentra van La Maquinista, Diagonal Mar, Glòries, Gran Via 2, Las Arenas of L’Illa Diagonal. Honderden winkels onder een dak en binnen handbereik! Zo kun je lekker snel shoppen en wat leuks voor thuis meenemen.

Extra fijn om te weten: winkelcentrum Maremagnum is het enigste winkelcentrum wat op zondags geopend is!

Heb jij nog tips om aan deze lijst toe te voegen? Laat dan jouw reactie achter in de comments!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie