🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Giovanni Gelateria Italiana review

Giovanni Gelateria Italiana review

Een van de meest bekende adressen wat betreft wafels, crêpes en ijs in Barcelona. Gelegen in het centrum van Barcelona, op de Carrer Cucurulla nummer 2, vind je de beroemde ijssalon Gelateria Italiana Giovanni.

Over Giovanni Gelateria Italiana

Shoppen bij Portaferrisa en Portal de l’Àngel staat voor veel locals gelijk aan een tussenstop bij het winkeltje van Giovanni. Niet groot en wellicht moeilijk te zien, maar door zijn onmisbare zoete geur, is Giovanni makkelijk te vinden. Meestal met een lange rij wachtende mensen, is Giovanni een van de meeste populaire spots om een tussendoortje te nemen.

Bij Giovanni Gelateria Italiana kun je allerlei lekkernijen kopen zoals crêpes en wafels. In de zomer is het Italiaanse ijs van Giovanni zeker een must. Met allerlei smaken, zelfs Nutella- en Ferrro Rocherijs, bieden ze bij Giovanni voor ieder wat wils.

De service bij Giovanni Gelateria is snel en efficiënt. Je wacht op de rij tot dat je aan de beurt bent, je bestelt wat je wilt en dit wordt direct voor je geregeld. Omdat de winkel zo klein is nemen mensen hun bestelling naar buiten en eten het op straat (wat soms oncomfortabel kan zijn).

Door de jaren heen zijn ze gegroeid en nu hebben ze nog een extra winkel in het winkelcentrum Diagonal Mar (op de derde verdieping) en in El Born (Carrer de l’Argenteria, 55).


Mijn tips voor Giovanni Gelateria Italiana

Bij Giovanni Gelateria Italiana vind je overheerlijk ijs van allerlei soorten smaken, van de meest gewone zoals aardbei, chocola of stracciatella, tot wel de meest bijzondere smaken als turrón, cheese cake, crema catalana, Nutella, Ferrero Rocher of Kinder. Hun crêpes zijn ook lekker en zijn te koop in zoete of zoute smaak.

Maar waar mijn aandacht naar uitgaat in de wintermaanden zijn zeker naar de wafels. Deze zijn heerlijk warm en op basis van Nutella of chocola, kun je je topping kiezen om de perfecte mix te maken. Ik neem meestal Nutella met crème (zie foto), maar je kunt ze ook met banaan, hazelnoten, ijs of zelfs met gecondenseerde melk bestellen. Andere opties zonder chocola bestaan ook wel, zoals de wafel met crema catalana en crème. De wafels kosten overigens €3,50 per stuk.

Daarnaast kun je ook iets te drinken bestellen, zoals een Spaanse horxata, verschillende vruchtensappen, milkshakes of granizados.

Kortom, een adres om niet te vergeten als je aan het shoppen bent in het centrum van Barcelona!

Beoordeling Giovanni Gelateria Italiana

Eten: ★★★★★
Service: ★★★☆☆
Decor: ★★☆☆☆
Totaal: ★★★★☆

 • Praktische informatie:
  Wat: wafels, crêpes en ijs eten bij Giovanni Gelateria Italiana in Barcelona
  Waar: Carrer de la Cucurulla, 2
  Metro: Catalunya (L1 en L3) en Liceu (L3)
  Wanneer: dezelfde openingstijden als de winkels (gesloten op zondagen)
  Prijs: €

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie