🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Events Reageer
Home » Blog » Carnaval in Sitges

Carnaval in Sitges

Tijdens Carnaval gaan de meeste jonge Barcelonezen Carnaval vieren in Sitges, en dat is niet voor niks! Naast het bekende Carnaval op de Canarische Eilanden en die in Cadiz, is het Carnaval van Sitges een van de meest populaire Carnavalsfeesten, vooral in de Catalaanse regio. Dus mocht je een waar Carnavalsfeest op z’n Spaans willen beleven dan raad ik je aan om naar Sitges te gaan! Bekijk hieronder het activiteiten programma en hoe je naar Sitges het beste kunt komen vanuit Barcelona.

Carnaval van Sitges

Iedere jaar trekt Sitges alles uit de kast om Carnaval te vieren. Het feest vindt voornamelijk in het stadscentrum plaats, waar de meeste Carnavalsoptochten plaatsvinden en waar alle bars en discotheken zich bevinden.

Carnavalsoptocht

Zondag
De gekozen Koning- en Carnavalskoningin (soort Prins Carnaval) zullen bij de verschillende optochten aanwezig zijn en de mensen oproepen om feest te vieren. Op zondag om 15:00 uur is de eerste de eerste Carnavalsoptocht, speciaal voor kinderen. Daaropvolgend de optocht van de Rua de la Disbauxa om 19:30. In deze optochten zie je mensen met kostuums op verschillende praalwagens dansen op de muziek.

Route van de Rua de la Disbauxa: begint om 19:00 uur op Plaça Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, Passeig de la Ribera, La Fragata, Passeig de la Ribera, Avinguda Sofia, Mossèn Llopis Pi, Plaça Espanya, Espalter, Sant Francesc en eindigt opnieuw op Cap de la Vila.

Dinsdag
Dinsdag om 15:00 uur zal opnieuw een Carnavalsoptocht voor de kinderen plaatsvinden, vervolgd vanaf de Rua Extermini om 19:30. Deze optocht is zeer populair vanwege de kleurrijke en grappige aanwezigheid van drag queens. Met maar liefst 3000 participanten en 50 wagens die mee doen, is dit de belangrijkste Carnavalsoptocht.

Route van de Rua Extermini: deze optocht begint om 19:30 op Plaça Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, Passeig de la Ribera, La Fragata, Passeig de la Ribera, avinguda Sofia, Mossèn Llopis Pi, Plaça Espanya, Espalter, Sant Francesc en eindigt weer op Cap de la Vila.

Carnavalsfeest

Vooral in het weekend van Carnaval is het typisch om naar Sitges te gaan om te stappen, met natuurlijk een kostuum! Duizenden mensen gaan er naartoe, dus er is altijd feest verzekerd!

Einde Carnavalsfeest

Op aswoensdag wordt het einde van het Carnavalsfeest gevierd met de symbolische begrafenis van de sardine. Dit gebeurt om 20:00 uur (plaats volgt nog). Op dit moment wordt op de carnaval vieringen terug gekeken en de wil van de koning wordt voorgelezen, gesymboliseerd in de figuur van de dode vis.

Hoe ga je naar Sitges?

Sitges is heel makkelijk te bereiken vanuit Barcelona. Met de trein ben je er zo! Koop je tickets van de Rodalies Renfe naar Sitges op een van de vele treinstations in Barcelona (zoals op Sants Estació, Plaça Catalunya of Passeig de Gràcia) en in 35 minuten ben je er al.

Je kunt ook een auto huren en met de auto naar Sitges gaan.

Eenmaal in Sitges moet je naar de Plaça Cap de la Vila lopen, want daar gebeuren bijna alle activiteiten.

[highlight text=”Carnaval in Barcelona vieren? In Barcelona zijn er ook verschillende Carnavalsoptochten waar je naartoe kunt gaan. Daarnaast wordt Carnaval op scholen gevierd, waardoor je kinderen in kostuums op straat kunt treffen. En als je in het weekend gaat stappen zal je ongetwijfeld ook verklede mensen tegenkomen.”]

  • Praktische informatie:
    Wat: Carnaval in Sitges
    Waar: Sitges
    Wanneer: van 7 t/m 13 februari 2013
    Prijs: gratis


View Larger Map

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie