🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Restaurant review: Cuines Santa Caterina

Restaurant review: Cuines Santa Caterina

Onder het dak van een van de meest bijzondere markten van Barcelona, de Mercat de Santa Caterina, bevindt zich het restaurant Cuines Santa Caterina. Dit restaurant is een innovatief concept waar verschillende keukens uit de hele wereld zich verzamelen. Je kunt hier terecht voor lekkere Spaanse hapjes, Italiaanse pasta’s, Indiaanse curry of Japanse sushi. En wie wil dat nou niet?

Over Cuines Santa Caterina

Vlakbij de Kathedraal van Barcelona vind je dit restaurant, dat zich verstopt onder het indrukwekkende dak van de Mercat de Santa Caterina. Het restaurant bestaat uit twee delen, de bar een het restaurant zelf. Als je naar binnen komt, kom je direct bij de bar, waar je een drankje en een hapje kunt nemen. Mocht je uitgebreid willen eten, dan loop je verder naar het restaurant zelf.

Het restaurant van Cuines Santa Caterina bevat een hele grote ruimte waar koks, obers en klanten zich mengen tussen de lange tafels, een aantal bomen en wanden met wijnflessen. Het oogt wellicht groot en druk in eerste instantie, maar het wordt snel heel erg leuk om de koks bezig te zien, vooral als je aan de bar zit.

Daarnaast is de hele uitgebreide kaart van Cuines Santa Caterina een van de pluspunten van dit restaurant. Je kunt hier van alles eten: typische Spaanse gerechten zoals de gazpacho of de escalivada, Italiaanse pasta’s of zelfs Aziatische gerechten als curry of sushi. Gezien de grote keuze is dit restaurant ook heel erg geschikt voor vegetariërs. Wat mij ook opviel is dat ze een kok hebben voor iedere soort keuken en dat ze heel efficiënt werken met alleen verse producten.


Dat dit een heel casual restaurant is maar toch netjes merk je ook meteen aan de obers, die heel vriendelijk en behulpzaam zijn.

De prijzen voor Cuines Santa Caterina zijn overigens helemaal niet duur; je kunt hier namelijk voor €20,- per persoon al super lekker eten met hoofdgerecht en dessert.

Mijn tips voor Cuines Santa Caterina

De kaart van Cuines de Santa Caterina is zo uitgebreid dat wij moeite hadden om onze lunch te kiezen. Uiteindelijk hadden we gnocchi met Taleggio-kaas en tomaat (zie foto) en kip met Thaise curry bestelt.

Ons oordeel was: de curry was heel erg lekker, ondanks het feit dat het op de kaart werd beschreven als pittig (wat niet echt het geval was). De gnocchi waren ook lekker, al hadden ze wat mij betreft een beetje meer saus of kaas kunnen brengen om meer smaak aan het gerecht te geven.

Toch is de kaart zo uitgebreid bij Cuines Santa Caterina dat er nog veel te proeven valt. Ik weet zeker dat als we weer in de buurt van Cuines de Santa Caterina zijn, dat we hier zullen belanden voor opnieuw een overheerlijk diner.

Een impressie van het menu van Cuines Santa Caterina vind je hieronder.

[button size=”medium” url=”https://www.barcelonametmarta.nl/app/uploads/2013/01/Menu-Cuines-Santa-Caterina-Barcelona.jpg” text=”Check menu” target=”_blank” color=”orange” ]

Tip: ontdek hier wat er nog verder te zien en te doen is bij Mercat de Santa Caterina.

Beoordeling Cuines Santa Caterina

Eten: ★★★★☆
Service: ★★★★☆
Decor: ★★★★★
Totaal: ★★★★☆

 • Praktische informatie:
  Wat: eten bij Cuines Santa Caterina
  Waar: Avinguda Francesc Cambó nummer 16
  Metro: Urquinaona (L1 en L4) en Jaume I (L4)
  Wanneer: ’s middags van maandag t/m vrijdag open van 13:00 tot 16:00. Zaterdag en zondag t/m 16:30. ’s Avonds van 20:00 tot 00:30. De bar is de hele dag open.
  Prijs: €

Tip: mis mijn andere reviews niet en bekijk de restaurant-gids pagina voor meer leuke adressen in Barcelona. Bon profit!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie