🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Kabelbaan Montjuïc

De Telefèric de Montjuïc is een kabelbaan waarmee je de Montjuïc kunt beklimmen. Dit is één van de meest populaire bezienswaardigheid van Barcelona, en dat is niet voor niets: het traject biedt een adembenemend uitzicht over de stad en zijn omgeving. Een prachtige en onvergetelijke ervaring voor iedereen gegarandeerd!

Wat te zien en te doen bij Telefèric de Montjuïc

Een rit op de kabelbaan van Montjuïc is op zichzelf al een avontuur en geeft je een adrenaline-kick. De adembenemende uitzichten over Barcelona, maar ook zijn omgeving, de stranden en het vliegveld, maken een ritje in deze kabelbaan zeker de moeite waard.

Eenmaal op de top van de berg, kun je naast van de mooie uitkijkpunten en wandelpaden, ook van de volgende bezienswaardigheden genieten:

  • Kasteel van Montjuïc
  • Uitkijkpunt Mirador del Migdia en terras La Caseta del Migdia
  • Vuurtoren van Montjuïc
  • Tuinen Jardins del Mirador en uitkijkpunt Mirador de l’Alcalde

Koop je tickets alvast online

De haltes van de kabelbaan op Montjuïc

De kabelbaan op Montjuïc heeft in totaal drie haltes op de route. Op elke stop heb je de mogelijkheid om uit te stappen en de omgeving te verkennen. Je kunt ervoor kiezen om alleen de rit met de kabelbaan te maken, of je kunt tijd nemen op elke stop om bezienswaardigheden te bekijken en te genieten van het uitzicht voordat je terugkeert naar beneden.

Hier zijn de haltes en wat je bij elke station kunt verwachten:

Parc de Montjuïc Station: Dit is het startstation van de kabelbaan en bevindt zich aan de voet van de Montjuïc-heuvel, nabij musea zoals de Fundació Miró en de olympische zwembaden. Hier kun je je kaartjes kopen en aan boord gaan van de kabelbaan.

Miramar Station: Dit is de tweede stop op de route en bevindt zich halverwege de Montjuïc-heuvel. Bij het Miramar Station kun je uitstappen en genieten van een panoramisch uitzicht op Barcelona, de haven en de Middellandse Zee. Er is een uitkijkpunt en een terras waar je foto’s kunt maken en van het uitzicht kunt genieten. Het Miramar Station ligt ook in de buurt van het Miramar Hotel en de cactustuin van Barcelona.

Castell de Montjuïc Station: Dit is de eindhalte van de kabelbaan en bevindt zich bij het kasteel van Montjuïc. Bij deze stop kun je uitstappen en het kasteel bezoeken, een historische vesting die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Barcelona. Vanaf het kasteel heb je een spectaculair uitzicht over de stad en de omliggende gebieden. Daarnaast zijn er vaak tentoonstellingen en evenementen die plaatsvinden in het kasteel. Ook kun je hier een bezoek brengen aan het verstopte barretje Caseta del Migdia, dat midden in de natuur ligt en prachtig uitzicht biedt over de haven van Barcelona.

Openingstijden Kabelbaan van Montjuïc

De kabelbaan van Montjuïc is dagelijks open van 10:00 uur tot 18:00 uur in januari, februari, november en december, tot 19:00 uur in maart, april, mei en oktober, en in de zomer tot 21:00 uur (juni, juli, augustus, september). Bij slecht weer, zoals harde wind, kan de dienst tijdelijk gesloten zijn.

Let op: de kabelbaan van Montjuïc is tussen eind januari en medio februari vaak gesloten wegens onderhoudswerkzaamheden.

Kabelbaan van Montjuïc Barcelona
Kabelbaan van Montjuïc

Tickets Telefèric de Montjuïc

Voor de Telefèric de Montjuïc moet je een apart ticket aanschaffen. Als je de tickets online koopt, kun je de lange wachtrijen vermijden. Kinderen jonger dan 4 jaar oud hebben gratis toegang.

Hoe ga je naar Telefèric de Montjuïc

De Telefèric de Montjuïc vertrekt vanuit Avinguda Miramar, naast het station van de Funicular de Montjuïc. De hop-on-hop-off bussen en de lijnbussen 55 en 150 stoppen ook bij deze instapplaats. De gondels van de kabelbaan zweven van de Avinguda Miramar naar het hoogste punt van de berg, naast het kasteel van Montjuïc, en andersom.

Praktische informatie

Openingstijden: Van 10:00 uur tot 18:00 uur in januari, februari, november en december, tot 19:00 uur in maart, april, mei en oktober, en in juni, juli, augustus, september tot 21:00 uur.

Adres: Avinguda Miramar / Carrer del Castell, 53
08038 Barcelona

Openbaar vervoer:

Bus: 55, 150

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.