🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Kinderen Reageer
Home » Blog » Op bezoek bij het zwembad Parc de la Creueta del Coll

Op bezoek bij het zwembad Parc de la Creueta del Coll

In de zomer is er niks leukers (en verfrissends!) dan een bezoek brengen aan het Parc de la Creueta del Coll in Barcelona, want daar bovenop een heuvel bevindt zich een fantastisch openluchtzwembad die omgeven is door de natuur. Afgelopen zomer waren wij daar een keertje wezen zwemmen. Wat onze ervaring was lees je hieronder!

Een bezoek aan het Parc de la Creueta del Coll

Het Parc de la Creueta del Coll ligt op een heuvel in de gelijknamige wijk El Coll. Doordat deze plek vroeger als steengroeve diende, ziet het park nu als een soort krater dat omgeven is door natuur. Te midden van het park schittert een meertje die van de zomer omgetoverd wordt tot openluchtzwembad.

Om er bij te komen namen we de bus, maar je kunt ook het park de metro bereiken. Via de hoofdingang bij het Passeig de la Mare de Déu del Coll was het een klein stukje lopen totdat we bij het zwembad waren. Vervolgens kochten we de kaartjes voor toegang tot het zwembad.

Parc de la Creueta del Coll Barcelona
Parc de la Creueta del Coll Barcelona

Een frisse duik

Kaartjes voor dit zwembad zijn heel goedkoop: slechts €2,49 per persoon en zelfs gratis voor kinderen tot 1 jaar oud. Hoewel je een bedje kunt huren, is het ook mogelijk om je handdoek op het gras of de grond neer te zetten.

Ook zijn er douches, parasols en toiletten en is er een badmeester aanwezig.

Het zwembad zelf is in twee gedeeltes verdeeld, met een heuse palmbomen partij in het midden en de imposante betonnen sculptuur van Eduardo Chillida aan de andere kant. De sculptuur heet “Elogio al agua” (Ter ere van water) en is een stuk van 50 ton beton dat boven het zwembad hangt.

Het is geen diep zwembad, waardoor deze zich perfect leent om er met de kinderen naartoe te gaan.

Hoewel het zwembad qua onderhoud nog wat wensen over laat, genoten wij volop van dit uitje met onze kleine. Eerst gingen wij lekker in het water spetteren en toen we al wat droog waren, gingen we wat eten bij het naast gelegen barretje.

Openluchtzwembad bij Parc de la Creueta del Coll Barcelona
Openluchtzwembad bij Parc de la Creueta del Coll

Hapje eten

Het barretje van het Parc de la Creueta del Coll, genaamd La Tapeta Del Coll, was voor ons een aangename verrassing, want hoewel het van buitenaf vrij eenvoudig lijkt, aten we hier een heerlijke assortiment van croquetas (Spaanse kroketten) met nog wat frietjes.

Het barretje beschikt bovendien over een schaduwrijk terras waar je lekker kunt zitten met uitzicht op de speeltuin en het zwembad.

La Tapeta Del Coll Barcelona
La Tapeta Del Coll

Speeltuinen en natuur

Toen het eten op was, was het tijd om lekker te gaan spelen. Naast het zwembad, biedt het Parc de la Creueta del Coll ook nog eens tal van mogelijkheden om de kinderen te vermaken. Je hebt een speeltuin met glijbaan en schommels, maar ook ping pong tafels en gymnastiek toestellen.

Bezoekers kunnen tevens door het park wandelen en van het uitzicht over het meertje genieten.

Wil je een iets uitdagender parcours? Dan zijn er ook paden voor hikers die je naar de top van de heuvel brengen. Deze moet je alleen wel ’s middags op een zomerse dag overslaan, want dan is het veel te heet.

Kinderspeeltuin bij Parc de la Creueta del Coll Barcelona
Kinderspeeltuin bij Parc de la Creueta del Coll

Parc de la Creueta del Coll is, zelfs op een zomerdag, een vrij rustige plek die enkel door locals bezocht wordt. Ben je dus op zoek naar een leuke plek buiten de gebaande paden, dan ben je hier aan het goede adres!

Ben jij ook al weleens bij het Parc de la Creueta del Coll geweest en wat vond jij (of je kinderen) ervan? Ik hoor het graag in de comments!

Parc de la Creueta del Coll in Barcelona
Parc de la Creueta del Coll in Barcelona

Lees verder:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie