🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Restaurant review: Platja Ca La Nuri

Restaurant review: Platja Ca La Nuri

Je kunt uit veel restaurants kiezen om bij het strand in Barcelona te gaan uit eten. Maar als je niet bij een tourist trap wilt belanden, dan is het handig om een paar adresjes te kennen. Platja Ca La Nuri is bijvoorbeeld zo’n adres. Ben je benieuwd naar dit restaurant en wat ze daar zoal serveren, lees dan verder.

Over Platja Ca La Nuri

Ca La Nuri is een restaurant bij het strand van La Barceloneta in Barcelona. Het behoort tot de horecafamilie van de Nuri’s, die een handvol restaurants in Barcelona bezitten en sinds 1962 achter het fornuis staan.

Platja Ca La Nuri is hun restaurant aan zee, waar ze rijstgerechten zoals paellas en fideuàs bereiden, naast allerlei tapas gerechten. Het ligt aan het strand, net onder de strandboulevard Passeig Marítim de la Barceloneta, waardoor het soms moeilijk te vinden is.

De Middellandse zee beïnvloed niet alleen de kaart, maar ook de inrichting van de zaak. Je kunt er heerlijk op het terras vlakbij de zee, zitten, of binnen, al kijkende over de strandboulevard en het strand. Zelfs in het toilet kun je van dit mooie uitzicht genieten!

Platja Ca La Nuri opent elke dag van 13:00 tot 23:30 uur en is een geliefde plek onder de locals om er te gaan lunchen.

Restaurant Platja Ca La Nuri Barcelona
Restaurant Platja Ca La Nuri

Mijn ervaring bij Platja Ca La Nuri

Tijdens een van onze wandelingen over de strandboulevard besloten we om bij Platja Ca La Nuri te gaan lunchen. We waren met z’n drieën en hadden niet gereserveerd, dus het was maar de vraag of er een plek voor ons was.

Het was lunchtijd en het restaurant zat toen al bomvol met een gezellige mix van locals en toeristen. Gelukkig konden wij ook bij een van hun tafels op het terras aanschuiven en zo van het uitzicht en de gezellige ambiance genieten.

Wij bestelden wat tapas en een fideuà met zeevruchten (de fideuà amb llagostí, escamarlà, musclos i cloïsses om precies te zijn).

Als tapa hadden we bunyols (visbeignets van gambas) en croquetes de rostit (Spaanse kroketten met gebraden vlees) en ze waren beide even verrukkelijk.

De grote pan met fideuà was natuurlijk de reden waarom we hierheen wilden. Fideuà is een soort paella, maar dan met pasta. Je krijgt vaak een grote pan mee, waardoor het handig is als je deze met meerdere mensen deelt. Wij vonden de fideuà bij Platja Ca La Nuri erg lekker.

Fideua bij Ca la Nuri Platja Barcelona
Fideuá bij Ca la Nuri Platja

De bediening was vlot en vriendelijk al vergaten ze soms wat dingen (iets wat ik aan de drukte in het restaurant wijt). De locatie bij de zee kon niet beter: zelfs de toiletten hadden uitzicht op de Middellandse Zee!

Voor deze lunch, inclusief brood, water, bier en koffie, waren we met z’n drieën € 75,80, wat niet erg goedkoop is voor Spaanse maatstaven, maar het wel waard was.

Kortom, Plata Ca La Nuri is een aanrader als je op zoek bent naar een goed adres om paella of fideuà te eten bij de zee. Vergeet vooral niet om in het weekend een tafel te reserveren, aangezien het druk kan zijn.

Uitzicht Restaurant Platja Ca La Nuri Barcelona
Uitzicht Restaurant Platja Ca La Nuri

Beoordeling Platja Ca La Nuri

Eten: ★★★★★
Service: ★★★★★
Decor: ★★★★★
Totaal: ★★★★★

Praktische informatie

  • Wat: paella eten bij Platja Ca la Nuri
    Waar: Pg. Marítim de la Barceloneta
    Metro: Barceloneta (L4)
    Wanneer: van maandag t/m zondag van 12:00 tot 23:00 uur.
    Prijs: €€

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie