🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Review: Nabucco Tiramisu

Review: Nabucco Tiramisu

Als er een plek is waar ik regelmatig terug kom, dan is het cafeetje van Nabucco Tiramisu in Gràcia. Een heerlijk knus café met terras op een van de mooiste pleinen van Barcelona, die van Plaça de la Vila de Gràcia. In deze review laat ik je kennismaken met deze horecazaak en laat ik je zien waarom ook jij daar heen moet!

Over Nabucco Tiramisu

Zoals de naam al een beetje verraadt, is Nabucco Tiramisu een Italiaans café in Barcelona. Een leuke informele plek voor een heerlijke kop koffie met wat lekkers of een snelle pizza of focaccia sandwich. En dat op een van de mooiste pleinen in Gràcia met zeer betaalbare prijzen!

Nabucco Tiramisu ligt in hartje Gràcia, op het Plaça de la Vila de Gràcia, dat bekendstaat om de hoge klokkentoren. Op het plein zit tevens het voormalig gemeentehuis van Gràcia, dat ons herinnert aan de tijd toen Gràcia een onafhankelijk dorp was.

Nabucco Tiramisu is dagelijks open en kenmerkt zich onder meer doordat ze alles zelf maken en dat ze hierbij zoveel mogelijk biologische ingrediënten gebruiken. Op hun menu vind je naast pizza’s en focaccia’s ook nog eens bruschetta’s, salades, quiches en een groot assortiment aan huisgemaakte taarten en koekjes met Italiaanse klassiekers als tiramisu, cannoli, panna cotta, cantucci en crostata.

Pizzas en focaccia's Nabucco Tiramisu Barcelona
Pizzas en focaccia’s bij Nabucco Tiramisu

Hun eten is weliswaar eenvoudig, maar wel puur en met liefde gemaakt, en dat weten natuurlijk veel mensen te waarderen. Geen wonder dat het hier altijd druk is!

Mijn ervaring bij Nabucco Tiramisu

Ik ben dus ondertussen al meerdere keren bij Nabucco Tiramisu geweest en het is mij altijd zeer goed bevallen. De informele maar gezellige sfeer, al het lekkers dat ze achter de toonbank te bieden hebben, het gezellige en zonnige terras en zelfs de kidscorner die ze hebben met boeken en knuffels… dat maakt het allemaal een top plek om te gaan zitten!

Ik heb zowel hun huisgemaakte taartjes, de gevulde focaccia’s die als sandwich verkocht worden en de panna cotta (een typisch Italiaans dessert) al mogen proeven en het waren allemaal even lekker! Naast heerlijke Italiaans koffie kun je hier ook thee en gezonde sapjes bestellen.

Huisgemaakte taarten Nabucco Tiramisu Barcelona
Huisgemaakte taarten bij Nabucco Tiramisu

En dat allemaal tegen zeer aantrekkelijke prijzen: zo kost een espresso €1,60, een stukje taart rond de €3, een pizzapunt is vanaf €3 en een focaccia sandwich vanaf €5.

Tevens bieden ze diverse menu’s aan, zoals een lunchmenu met een salade naar keuze, focaccia sandwich, nagerecht en drank voor €9,50.

Je kunt zowel binnen als buiten op het terras zitten. Dat laatste heeft bij mooi weer toch wel mijn voorkeur, aangezien je vanaf daar heerlijk over het plein kunt kijken en de sfeer proeven die zo kenmerkend is van deze wijk in Barcelona.

Dus, mocht je binnenkort in Gràcia zijn, vergeet dan niet om even langs Nabucco Tiramisu te gaan voor een hapje en om van het dorpse sfeer van Gràcia te genieten.

Beoordeling Nabucco Tiramisu

Eten: ★★★★★
Service: ★★★★★
Decor: ★★★★★
Totaal: ★★★★★

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie