🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Makamaka Beach Burger Cafe review

Makamaka Beach Burger Cafe review

Langs de Passeig de Joan de Borbó, in de wijk la Barceloneta, staat de recent geopende burger bar met de naam Makamaka. Deze burger bar in een typische stand stijl is de ‘place to be’ tijdens deze zomer in Barcelona. Makamaka kwam ik toevallig tegen na een strandwandeling. Het geweldige tropische terras viel me gelijk op. Het leek wel een strandtent van Hawaii! Eindelijk wat nieuws dat niks te maken heeft met de gemiddelde strandbar.

Over Makamaka Beach Burger Cafe

Het allereerste dat je zal opvallen bij het naderen van Makamaka is het vrolijke terras, met kleurrijke industriële stoelen, tafels, parasols en planten. Ze hebben daarnaast een overdekt terras waar je kunt loungen en er staat een grote tafel voor grote groepen.

De sfeer is ontspannen, gezellig en vrolijk, je krijgt gelijk vakantie kriebels. Ik noem dit de ‘place to be‘ omdat ik de indruk kreeg dat hier alleen de meest coole, knappe en hippe mensen werken of als klanten kwamen. Daarnaast merk je aan veel details dat ze bij Makamaka een soort Amerikaanse strand en surf tent willen zijn, zo staat bijvoorbeeld de kaart vol met Amerikaanse afbeeldingen.


Mijn tips voor Makamaka Beach Burger Cafe

Ik heb echter bij Makamaka enkel wat bestelt om te drinken dus ik kan moeilijk over het eten oordelen. Wel is het zo dat de bediening bij ons extreem langzaam en ongeïnteresseerd leek te zijn. Zo werden we in het Engels aangesproken terwijl we in het Spaans beantwoorden… Ik merkte dat de obers het drukker hadden met elkaar en met hun vrienden dan met de klanten zelf. Maar ach ja, wellicht was dat puur toeval. Overigens heb ik verder alleen maar positieve reacties gehoord over deze plek!

De kaart bij Makamaka is divers en biedt voornamelijk burgers en salades met een eigen twist. Zo vindt je onder andere de Maradona of de Jamaican Holiday burgers en salades van Moroccan Couscous en Caribbean Chicken. Ook onmisbaar zijn de cocktails, allemaal met een twist en geserveerd in aparte glazen. Prijzen vond ik aan de dure kant (cocktails kosten €8, burgers tussen de €6 en €8), maar de locatie en het geweldige terras maken veel goed.

Donderdagavond zijn de drukste avonden bij Makamaka want dan zijn er weddenschappen en spelletjes waarmee klanten gratis eten en drinken kunnen winnen. Dan gaan alle expats en jongelui helemaal uit hun dak om te winnen.

Tip: aan de entree van Makamaka vind je een houten bord met een vrouwelijk figuur dat als Makamaka logo fungeert. Laat jezelf daar fotograferen om de herinnering van deze plek mee naar huis te nemen!

Bekijk de menu’s van Makamaka hieronder.

[button size=”medium” url=”https://www.barcelonametmarta.nl/app/uploads/2013/07/Makamaka-Barcelona-menu-1.jpg” text=”Check menu 1″ target=”_blank” color=”orange” ]  [button size=”medium” url=”https://www.barcelonametmarta.nl/app/uploads/2013/07/Makamaka-Barcelona-menu-2.jpg” text=”Check menu 2″ target=”_blank” color=”orange” ]  [button size=”medium” url=”https://www.barcelonametmarta.nl/app/uploads/2013/07/Makamaka-Barcelona-menu-3.jpg” text=”Check cocktails menu” target=”_blank” color=”orange” ]

Makamaka Beach Burger Cafe

Eten: –
Service: ★★★☆☆
Decor: ★★★★★
Totaal: ★★★★☆

 • Praktische informatie:
  Wat: Makamaka Beach Burger Cafe in Barcelona
  Waar: Passeig de Joan de Borbó, 76
  Metro: Barceloneta (L4)
  Wanneer: van maandag t/m donderdag van 12:00 tot 00:00 uur. Vrijdag en Zaterdag van 12:00 tot 2:30. Zondag van 11:00 tot 00:00 uur.
  Prijs: €€

Tip: mis mijn andere reviews niet en bekijk de restaurant-gids pagina voor meer leuke adressen in Barcelona. Bon profit!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie