🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Kabelbaan Barcelona haven

De Telefèric Aeri del Port verbindt sinds 1931 het strand en de haven van Barcelona met de Montjuïc. Ze zijn te onderscheiden van de andere kabelbaan op Montjuïc door de rode kleur van hun gondels. Een rit op de Telefèric Aeri del Port is een leuke ervaring om eens mee te maken: het uitzicht over de haven, de stad en de Montjuïc is betoverend mooi en het reizen in de gondels zorgt voor de nodige adrenaline-kick!

Wat te zien en te doen bij de kabelbaan bij de haven in Barcelona

Een rit met de Telefèric Aeri del Port is een onvergetelijke ervaring. Vanuit de retro rode gondels geniet je van een geweldig uitzicht over de stad, de haven, de zee en Montjuïc. Je kunt de kabelbaan in de haven nemen om naar de Montjuïc te reizen of andersom. Aan het einde van de rit op de Montjuïcberg vind je een terras waar je een verfrissend drankje of een snack kunt bestellen terwijl je van het uitzicht geniet. Aan de Barceloneta-kant, bij de Torre de Sant Sebastià, vind je een luxe restaurant met één van de mooiste uitzichten in de stad.

Telefèric Aeri del Port Barcelona
Telefèric Aeri del Port

Openingstijden Telefèric Aeri del Port

De Telefèric Aeri del Port is dagelijks open. De gondels van de kabelbaan vertrekken om het kwartier vanaf beide kanten van 11:00 tot 17:30 uur (of 19:00 uur in de zomer). Bij slecht weer, bijvoorbeeld als het erg hard waait, is er geen dienst.

Tickets voor kabelbaan bij de haven

Tickets voor de kabelbaan Aeri del Port kun je online of ter plekke bij de ingang kopen. Vaak zijn er lange wachtrijen, zeker in het hoogseizoen, waardoor het verstandig is om alvast je tickets online te kopen.

Let op: voor kinderen (of volwassenen) met hoogtevrees is dit niet geschikt.

Hoe ga je naar Telefèric Aeri del Port

Vanuit de Torre Sant Sebastià (Passeig de Joan de Borbó, 88) in de wijk Barceloneta, vertrekken de rode gondels van de Telefèric Aeri del Port naar de Montjuïcberg. Deze gaan over de haven heen richting het uitkijkpunt Miramar op de Montjuïcberg en andersom.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.