🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Events Reageer
Home » Blog » Pinxu-Panxo tapastour in Nou Barris

Pinxu-Panxo tapastour in Nou Barris

Pinxu-Panxo tapastour Nou Barris 2016De Pinxu-Panxo tapastour is een evenement die voor het derde jaar in Nou Barris georganiseerd wordt, waarbij je de kans krijg om voor een zeer schappelijke prijs de tapas van verschillende plaatselijke bars te proeven! Bars die overigens niet in de reisgidsen komen en dus helemaal niet toeristisch zijn.

Laatste update: 24/03/2017

Nou Barris is een vaak overgeslagen wijk door toeristen, maar juist tijdens evenementen zoals de Pinxu-Panxo tapastour is het zeer aan te raden om de metro te nemen en richting deze kant op te gaan!

De tour werkt als volgt: iedere donderdag van 19:00 tot 22:00 uur kun je bij een van de deelnemende bars de tapa of pincho bestellen die zich voor de Pinxu-Panxo tour aanbieden, samen met een glaasje bier (una caña), wijn (vino) of water (agua), voor slechts €2,25. Als je je tapa hebt genuttigd kun je naar de volgende bar lopen, en zo doorgaan totdat je ze allemaal hebt gehad of totdat je vol zit. Er zitten in totaal 4verschillende routes met maar liefst 37 deelnemende restaurants.

Op deze eenvoudige en ludieke manier ontdek je niet alleen het veelzijdige aanbod van deze tapasbars maar ook de arbeiderswijk van Nou Barris, die in de jaren ’60 en ’70 groeide door de vele migranten uit andere Spaanse regio’s.

Voor een plattegrond met alle routes en bars waar je naartoe kunt gaan klik hier. En voor een overzicht van alle tapas die je kunt bestellen (inclusief Engelse vertaling) klik hier.

 • Praktische informatie:
  Wat: Pinxu-Panxo tapastour 2017
  Waar: in verschillende bars in Nou Barris (voor de plattegrond klik hier)
  Metro: Virrei Amat (L5), Llucmajor (L4), Via Júlia (L4)
  Wanneer: iedere donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur van 16 maart t/m 31 december 2017
  Prijs: €2,25 per tapa + drankje
  Tip: lees hier meer over de wijk Nou Barris.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie