🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Restaurant review: Sopa

Restaurant review: Sopa

Wanneer je op zoek bent naar een lekkere maaltijd in Barcelona die ook nog eens vegan is, dan is Sopa zeker een goede optie. Met meerdere vestigingen in de stad, Sopa is een geweldig concept waar gezond eten centraal staat. Bovendien zijn de restaurants van Sopa zeer kindvriendelijk! In deze review vertel ik jullie meer over mijn ervaring bij Sopa.

Over Sopa

Sopa is een vegetarisch en macrobiotisch restaurant in Barcelona. In Barcelona beschikken ze over twee locaties: eentje in Poblenou en de andere in l’Eixample. Het zijn allebei grote restaurants met veel licht en ruimte en mooie interieurs die je uitnodigen om er te gaan zitten.

Op het menu staan er allerlei vegan gerechten, zoals soepen, salades en buddha bowls. Denk hierbij aan pompoensoep, gevulde paprika’s, vegan pasta, tofu balletjes, linzenstoof, groente paella, enzovoort. Je kunt er sapjes, thee en shakes er bij bestellen, of lekkere koekjes, crêpes en gebakjes als tussendoortje te nemen.

Sopa Barcelona review
Sopa Boronat

Vooral in de middag is dit een drukbezochte plek. Het lunchmenu (doordeweeks tussen 12:00 en 16:00 uur) kost slechts €10,50 en dat houdt in twee gerechten om uit te kiezen tussen 2 salades, 4 soepjes en 3 warme gerechten plus een glaasje water die je oneindig weer mag vullen. Zaterdag en zondag is er een ontbijt en brunchmenu tussen 10:00 en 12:00 uur.

Er is ook aandacht in het menu besteed aan mensen met allergieën, zo worden er glutenvrije, zonder soja en zonder noten opties gegeven.


Mijn ervaring bij Sopa Boronat

Voor mijn review beperk ik me tot het restaurant van Sopa in Poblenou, de zogenoemde Sopa Boronat, waar ik met mijn gezin uit eten ben geweest. Dit is een groot en licht restaurant op de hoek van Carrer de Roc Boronat met Carrer de Sancho de Ávila. Buiten het restaurant is er een groot en zonnig terras met picknick tafels waar je heerlijk kunt zitten en tegenover een kleine speelplaats waar kinderen eventueel kunnen spelen.

We bezochten Sopa tijdens de lunch doordeweeks, en dat was wel een drukke bedoeling, aangezien er veel werknemers uit de omliggende high-tech bedrijven hier komen lunchen. Je moet er in de rij aanschuiven en je bestelling aan de bar plaatsen, welke je daarna op een dienblad mee kunt nemen.

We gebruikten hun lunchmenu van twee gerechten voor €10,50 en bestelden een paella van groenten en een courgette salade. Beide gerechten waren heerlijk en we genoten enorm van het buiten eten op het terras. Onze baby was ook mee en kon gezellig mee eten vanuit de kinderstoel. Ook vond ik het feit dat je onbeperkt water mocht drinken erg tof.

Vegan food in Barcelona bij Sopa Boronat Barcelona
Vegan food in Barcelona bij Sopa

Dat de plek ook nog eens zeer kindvriendelijk is zag je ook aan de verschoningsruimte in de wc, de kleine speelhoek die ze hadden en de speciale kindermenu. Ook zag je genoeg andere moeders aanwezig met hun kleine kroost.

Wij vonden het een zeer geslaagde etentje en een top plek als je in de buurt bent. Helemaal met de kinderen ben je verzekerd van een gezonde maaltijd én de nodige voorzieningen.

Sopa Barcelona kindvriendelijke restaurant in Barcelona
Sopa Barcelona

Beoordeling Sopa Boronat

Eten: ★★★★★
Service: ★★★★★
Decor: ★★★★★
Totaal: ★★★★★

Lees meer:


Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie