🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Home » Reizen naar Barcelona » Overnachten in Barcelona » Campings in Barcelona

Campings in Barcelona

Hou je van kamperen en wil je met je camper naar Barcelona gaan? Wil je tijdens je vakantie het juist rustig aan doen en af en toe de stad bezoeken? Of ben je op zoek naar een goedkoper alternatief dan hotels en appartementen? Kies dan voor een verblijf op een camping in de buurt van Barcelona! Reis met je camper of caravan naar Barcelona, zet je tentje op of huur een bungalow en geniet van de voordelen van overnachten op een camping in de buurt van Barcelona.

Kamperen in Barcelona

Hoewel kamperen in Barcelona-stad niet mogelijk is, zijn er wel tal van opties om in de buurt van Barcelona te kamperen. Zo beschikt de provincie van Barcelona over verschillende campings waar je een stacaravan of bungalow kunt huren of waar je je caravan of tent kunt neerzetten (zie mijn aanraders hieronder). Dankzij het openbaar vervoer (of je eigen auto) ben je zo in Barcelona! Bovendien is kamperen over het algemeen een stuk goedkoper dan overnachten in een hotel of appartement in Barcelona.

Het mooiste van kamperen is het vrije gevoel dat je krijgt: je zit niet middenin de drukte van de stad, maar je kunt dit wel gaan opzoeken indien gewenst. Je hebt de natuur om je heen en in het geval van de campings in de buurt van Barcelona, geniet je van prachtige stranden en de rust die er heerst. Ook zijn alle campings voorzien van goede faciliteiten, zoals supermarkten, toiletten en douches, zwembaden en speeltuinen voor de kinderen.

Bezoek Barcelona vanaf de camping

Het leuke aan overnachten op een camping in de buurt van Barcelona is dat je prima de camping kunt combineren met een bezoek aan Barcelona. Als je op een camping verblijft dan is het wel aan te raden om van eigen vervoer voorzien te zijn om je zo makkelijk te kunnen verplaatsen. Heb je geen auto dan ben je aangewezen op het plaatselijke OV.

Een andere optie is om een auto te huren tijdens je vakantie. Houd bij het boeken van een camping dus rekening met de afstand ten opzichte van Barcelona en de vervoersmogelijkheden indien je van plan bent om vaak naar Barcelona te gaan vanaf de camping.

Kampeerplaatsen in Barcelona

Kom je met je camper naar Barcelona, of ben je onderweg naar het zuiden en wil je een stop maken in Barcelona, dan kun je het beste je camper parkeren op een kampeerplaats. Dit zijn speciale beveiligde parkeerplaatsen voor campers. Je kunt er 24 uur per dag terecht om gebruik te maken van de faciliteiten van de camping (zoals gratis lozen van afvalwater en cassettetoilet, wifi en elektriciteit, douches, tv- en zitruimte).

Verwacht echter geen luxe of mooie locaties. Maar om je camper te parkeren voor een dagje Barcelona is het een prima oplossing!

Op deze manier staat je camper gewoon veilig geparkeerd in Barcelona, kun je zo met het openbaar vervoer (of je fiets!) de stad verder verkennen en dan ’s avonds terug naar je camper om te slapen.

Je kunt per uur of per dag betalen (ongeveer €30 per dag).

Enkele goede kampeerplaatsen in Barcelona zijn:

  • BSM Bus Garcia Fària (Carrer de Josep Pla, 14)
  • Citystop Barcelona (Rambla de Guipúscoa, 163)
  • Parking Iglesias (Av. Montanyans, 1)

Wil je voor een langere periode met je camper in Barcelona zijn? Dan zijn de campings in de buurt van Barcelona wellicht een mooiere optie.

Leuke campings in de buurt van Barcelona

Op vakantie gaan naar een camping in de buurt van Barcelona, waarbij je het strand combineert met de bruisende sfeer van Barcelona, is zeker mogelijk. Onderstaande campings liggen vlakbij Barcelona en zijn een perfecte vakantiebestemming voor jou en je gezin.

Camping 3 Estrellas

Camping 3 Estrellas

Locatie: Gavà (24 km vanaf Barcelona)

Check deze camping

Camping Globo Rojo

Camping Globo Rojo

Locatie: Canet de Mar (47 km vanaf Barcelona)

Check deze camping

Camping Vilanova Park

Camping Vilanova Park

Locatie: Vilanova i la Geltrú (49 km vanaf Barcelona)

Check deze camping

Camping Roca Grossa

Camping Roca Grossa

Locatie: Calella (52 km vanaf Barcelona)

Check deze camping

Camping Enmar

Camping Enmar

Locatie: Pineda de Mar (57 km vanaf Barcelona)

Check deze camping

Camping Bon Repós

Camping Bon Repós

Locatie: Santa Susanna (60 km vanaf Barcelona)

Check deze camping

Campings ten noorden van Barcelona (Costa Brava)

Deze campings liggen ten noorden van Barcelona, in de bekende Costa Brava. Hier vind je tal van verborgen baaitjes, kleine vissersdorpjes en ruige natuur.

Camping Solmar

Camping Solmar

Locatie: Blanes (70 km vanaf Barcelona)

Check deze camping

Camping Treumal

Camping Treumal

Locatie: Antoni de Calonge (110 km vanaf Barcelona)

Check deze camping

Bungalodge Sant Pol

Bungalodge Sant Pol

Locatie: Sant Feliu (106 km vanaf Barcelona)

Check deze camping

👉 Lees hier meer over wat te zien en te doen bij de Costa Brava.

Campings ten zuiden van Barcelona (Costa Dorada)

Ten zuiden van Barcelona ligt de Costa Dorada, met zeer kindvriendelijke lange zandstranden, dromerige dorpjes en wijngaarden. 

Camping Gavina Creixell

Camping Gavina Creixell

Locatie: Creixell (76 km vanaf Barcelona)

Check deze camping

Camping Vendrell Platja

Camping Vendrell Platja

Locatie: Comarruga (68 km vanaf Barcelona)

Check deze camping

Camping Las Palmeras

Las Palmeras Camping & Bungalow

Locatie: Tarragona (90 km vanaf Barcelona)

Check deze camping

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.