🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Parkeren bij Schiphol

Vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Barcelona en kom je daar met de auto, dan is het handig om deze op een bewaakt parkeerterrein achter te laten. Afhankelijk van je behoeftes kun je uit meerdere parkeermogelijkheden kiezen. Parkeerterrein P1 zit op loopafstand van de terminal en is geschikt voor kort parkeren of een weekendje weg. Kort parkeren kun je ook doen bij P6 Valet Parking, tegenover de aankomsthal. Voor lang parkeren op Schiphol maak je gebruik van P3, dat met gratis shuttlebussen verbonden is aan Schiphol Airport. Toegang tot P3 Lang Parkeren is zonder reservering ook mogelijk, maar als je online reserveert, ben je verzekerd van een plek en het voordeligste tarief. Reserveren kan tot 1 dag voor vertrek en is mogelijk vanaf een parkeerduur van 3 dagen. Op Schiphol Airport zijn er daarnaast meerdere bedrijven die lang parkeren aanbieden voor een voordelig tarief. Aan de hand van je reistijd en budget, kun je voor het ene of het andere kiezen.

[su_divider top=”no” divider_color=”#D1D0CE” link_color=”#000000″ size=”1″ margin=”10″]
[su_row][su_column size=”1/3″]Schiphol Parking
[/su_column] [su_column size=”2/3″]

Tip: reserveer alvast je parkeerplek op Schiphol
Boek alvast je parkeerplek op Schiphol via Schiphol P3 Lang Parkeren en profiteer van de meest voordelige parkeerkeuze bij Schiphol. Met Schiphol P3 Lang Parkeren kun je je auto al vanaf € 49,50 voor 8 dagen veilig parkeren bij P3 Lang Parkeren. Hier geniet je daarnaast van een gratis shuttlebusservice naar de terminal. Met een vooraf gereserveerde parkeerplaats ben je ervan verzekerd dat je goedkoop, snel en comfortabel kunt parkeren vlakbij Schiphol.

[button size=”medium” url=”https://tc.tradetracker.net/?c=5166&m=12&a=74543&r=parkerenschiphol” text=”Boek nu” target=”_blank” rel=”nofollow noreferrer noopener” color=”orange” ][/su_column][/su_row]
[su_divider top=”no” divider_color=”#D1D0CE” link_color=”#000000″ size=”1″ margin=”10″]

Kort parkeren bij Schiphol Airport

Wie de auto op Schiphol Airport wilt parkeren voor een korte periode, kan het beste gebruik maken van de officiële parkeerplaatsen die in de buurt van de terminal te vinden zijn. Dankzij de gunstige ligging van deze parkeerplekken kun je prima naar de vertrek- en aankomsthal lopen.

  • Kiss & Ride: je kunt snel iemand afzetten bij de Kiss & Ride zone vlak voor de vertrekterminal. Hier mag je gratis eventjes staan.
  • P1 Kort Parkeren: voor een korte reis van minder dan 48 uur of het halen en brengen van passagiers. Van tevoren reserveren is niet nodig. Per 10 minuten betaal je hier € 1,- (het maximale dagtarief is € 37,50).
  • P1 Holiday Parking: voor een reis van meer dan 48 uur. Het tarief is afhankelijk van de periode en hoe lang je parkeert. Je moet je parkeerplek van tevoren online reserveren. Deze parking is echter alleen beschikbaar voor het weekend of in de vakantieperiodes.

Lang parkeren bij Schiphol Airport

Wanneer je meerdere dagen of zelfs weken op reis bent en je je auto bij Schiphol wilt parkeren, dan kun je het beste kiezen voor lang parkeren. Hiermee profiteer je van een voordeliger parkeertarief. Je kunt voor een parkeerplaats in de officiële parkeergarage van Schiphol kiezen of juist bij een van de andere parkeerbedrijven die er zich in de buurt bevinden om nog voordeliger uit te zijn.

Lang parkeren op het officiële parkeerterrein van Schiphol

Schiphol Airport heeft een aantal parkeerterreinen voor lang parkeren; Schiphol P3 Lang Parkeren (een grote parkeerplaats en overdekte parkeergarage met allerlei voorzieningen, zoals servicemedewerkers) en Schiphol P4 Basic Parking (hetzelfde als P3 maar dan met minder voorzieningen). Beide parkeerplekken zijn te boeken wanneer je langer dan drie dagen op vakantie gaat. Het tarief dat je betaalt is afhankelijk van de periode en hoe lang je de auto wilt parkeren.

P3 Lang Parkeren

Het parkeerterrein P3 is een grote parkeerplaats vlakbij de startbaan van Schiphol waar vliegtuigen opstijgen. Sinds kort is er ook een grote overdekte parkeergarage met allerlei voorzieningen, zoals elektrische oplaadpunten. Extra fijn: P3 Lang Parkeren heeft cameratoezicht en 24 uur per dag parkeermedewerkers waarbij je terecht kunt met vragen.

Parkeren bij P3 werkt als volgt: je reserveert van tevoren online een parkeerplek op P3 Lang Parkeren. Zo ben je verzekerd van een plek bij aankomst en profiteer je daarnaast van een gunstiger tarief dan wanneer je hier zonder reservering de auto parkeert. Bij een reservering heb je de keuze om in te rijden op kentekenherkenning of creditcard. Als je eenmaal binnen bent en je auto hebt geparkeerd, kun je gebruik maken van de gratis shuttlebusservice naar Schiphol, die je binnen 5 minuten naar de terminal brengt. Deze pendelbussen rijden 24 uur per dag, 7 dagen per week, elke 10 minuten. Ze vertrekken vanuit het busstation naast de ingang en brengen je in no-time naar vertrekhal 1 en 2 van Schiphol. Op de terugweg kun je de shuttlebussen die naar P3 rijden vinden bij Schiphol Plaza (tegenover de aankomsthal van Schiphol, waar ook andere bussen en taxi’s rijden). Om weg te rijden dien je weer dezelfde bankpas door het controlepoortje te halen om de slagboom te openen. Heb je voor kentekenherkenning gekozen, dan gaat de slagboom direct open. Heb je extra kosten gemaakt omdat je langer weg bent geweest dan het geboekte periode, dan wordt het verschil automatisch in rekening gebracht (€ 10,- extra per dag).

P4 Basic Parking

Op parkeerterrein P4 zijn de voorzieningen ten opzichte van P3 wat meer basic. Het parkeerterrein ligt ook iets verder weg van Schiphol, op 10 minuten rijden met de bus. De pendelbus is gratis, maar komt iedere 15 minuten. Er is videotoezicht maar er zijn geen servicemedewerkers aanwezig (wel bereikbaar via de intercom bij de betaalautomaat of slagboom). Dit vertaalt zich in een nog scherper parkeertarief. Voor P4 Basic Parking is online reserveren wel nodig.

Enkele tips:

  • De online te reserveren plaatsen zijn beperkt en kunnen tijdens vakantieperiodes schaars worden, dus tijdig reserveren is zeker aan te raden. Bovendien bespaar je hiermee flink wat euro’s. Reserveren kan tot 1 dag voor vertrek en is mogelijk vanaf een parkeerduur van 3 dagen. Het is mogelijk om een reservering gratis te wijzigen of voordelig te annuleren tot 24 uur van te voren.
  • Omdat de parkeerterreinen vrij groot zijn, is het aan te raden om een foto te nemen van het rijnummer waar je hebt geparkeerd om je auto bij terugkomst snel te vinden.
  • Wil je zo min mogelijk autobeschadiging door weersomstandigheden oplopen, kies dan voor een parkeerplek in de overdekte garage van P3. Deze ligt ook een stuk dichterbij de bushalte en de snelweg. Voor een plaats in de garage betaal je echter iets meer.
  • Op zowel P3 en P4 zijn er elektrische oplaadpunten.
  • Op zowel P3 en P4 zijn er verschillende parkeerplekken voor mindervaliden. Helaas kun je deze niet vooraf reserveren. Zorg ervoor dat je je invalidekaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit hebt geplaatst voordat je je auto verlaat.
  • Op zowel P3 en P4 zijn er toiletten.
  • Als je veel bagage met je meeneemt, dan kun je het beste eerst de bagage en passagiers afzetten bij de bushalte op P3 of P4 en daarna parkeren (of ze zelfs eerst naar de vertrekhal van Schiphol brengen om vervolgens de auto bij P3 of P4 achter te laten en de bus te nemen).

Goedkoop lang parkeren bij Schiphol

Rondom Schiphol Airport zijn er meerdere bedrijven die lang parkeren aanbieden voor een voordelig tarief. Afhankelijk van je reistijd en budget, kun je voor het ene of het andere kiezen. Hoe verder de parkeerplekken van Schiphol af liggen, hoe goedkoper ze zullen zijn. Een gratis shuttlebus service van de parkeerplaats naar Schiphol wordt dan meestal aangeboden. Het beste is om de prijzen en het aanbod van de verschillende parkeerlocaties rondom Schiphol van tevoren te vergelijken voordat je een parkeerplek gaat boeken.

Andere bedrijven die parkeerplaatsen aanbieden op Schiphol Airport voor lang parkeren tegen een goedkoop tarief zijn:

Valet parking bij Schiphol Airport

Wie voor de meeste comfort gaat, kan ervoor kiezen om de services van valet parking op Schiphol in te schakelen. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van valet parkeren. Hierbij kun je doorrijden tot aan de vertrekterminal bij luchthaven Schiphol en je auto door een professionele en ervaren chauffeur op een beveiligd parkeerterrein laten parkeren. Als je terugkomt van je reis, staat de chauffeur met je auto weer te wachten voor de vertrekhal en kun je gelijk verder naar je huis of werk rijden. Het voordeel van het valet parkeren is dat je snel de vertrekhal in kan zonder tijdverlies of het zoeken naar een parkeerplaats. Je auto staat veilig geparkeerd en wordt bewaakt. En bij terugkomst kun je weer snel huiswaarts keren. Deze service wordt uiteraard ook op Schiphol Airport aangeboden, onder andere bij P6 Valet Parking en is te boeken via Schiphol Parking.

Kaart Schiphol Airport

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.