De beste tips van een local!

Weekend Barcelona

Weekend Barcelona
Inhoudsopgave

Ben je van plan om een weekend Barcelona te boeken, maar weet je niet hoe je deze het beste moet indelen om alle belangrijkste attracties van Barcelona te zien? Lees dan mijn planning en tips voor een weekendje Barcelona (van vrijdag t/m zondag) om de stad makkelijk te voet te ontdekken en deze als een local te ervaren!

Tip: koop nu de Barcelona Weekendgids

Voorbereid op reis? Koop nu de Barcelona Weekendgids van Barcelona met Marta voor slechts €9,99 en ga op pad met de tips van een local. Meer dan 100 pagina’s boordevol inspiratie, uitgestippelde routes, local hotspots en verborgen juweeltjes die je niet mag missen.

Bestel nu

Reisschema weekend Barcelona

Dag 1 - Vrijdag

1. Aankomst op El Prat

Hoewel je ook naar Reus of Girona kunt vliegen, is het aan te raden om rechtstreeks naar El Prat, het vliegveld van Barcelona, te vliegen. Eenmaal daar kun je zeer snel en eenvoudig met de metro, bus, taxi of de trein naar je hotel gaan.

2. Passeig de Gràcia

Idealiter heb je een centraal gelegen hotel gekozen in l'Eixample of Ciutat Vella. Mijn route voor je weekend begint dan bij het Passeig de Gràcia. Vanaf metrostation Diagonal (L3 en L5), kun je over de Passeig de Gràcia lopen richting Plaça Catalunya. Onderweg zie je een aantal pareltjes van het Modernisme door Gaudí en andere beroemde architecten.

La Dreta de l'Eixample - Eixample Barcelona
Passeig de Gràcia

3. Plaça Catalunya, Las Ramblas en de Kathedraal

Eenmaal op Plaça Catalunya ga je naar Las Ramblas om een stukje van deze beroemde boulevard te zien: onder andere de kiosken, de bloemisten en de straatartiesten. Sla links af bij Carrer de Portaferrissa en loop door tot aan de Kathedraal van Barcelona. Nu ben je in de Gotische wijk, het oude stadscentrum. Onderweg kom je een aantal bars en koffiehuizen tegen, maar mijn aanrader voor een lekker hapje tussendoor is de Gelateria Giovanni, hier vind je warme wafels en crêpes in de winter en heerlijke ijsjes in de zomer.

4. El Born

Nadat je de Kathedraal hebt bezocht, ga je naar El Born via de Carrer de l'Argenteria. In dit gebied vind je vele restaurants en eetgelegenheden. Voor tapas en wijn raad ik je aan om naar La Vinya del Senyor te gaan, dat op een gezellig plein naast de kerk van Santa Maria del Mar ligt. Eindig je eerste avond bij een van de vele gezellige cafés bij de Passeig del Born of met het spectaculaire uitzicht vanaf de Sky Bar (bovenop het Grand Hotel Central).

Basiliek van Santa Maria del Mar in Barcelona vanbinnen
Santa Maria del Mar vanbinnen

Dag 2 - Zaterdag

1. Sagrada Família

Zaterdag ga je vroeg uit de veren om naar de Sagrada Família te gaan. Als je de tickets vooraf online geboekt hebt, kun je het snelst doorlopen. Zo bespaar je wachttijd op de rij en kun je sneller dit unieke gebouw en symbool van de stad van binnen bewonderen. Geniet ook van het geweldige uitzicht vanaf de torens.

La Sagrada Família - Eixample Barcelona
La Sagrada Família

2. Park Güell

Daarna neem je de metro en gaat naar het beroemde Park Güell. Hiervoor dien je naar Lesseps (L3) te gaan, om vervolgens een stukje omhoog te lopen. Ook voor het Park Güell geldt dat je met een vooraf aangeschafte ticket sneller naar binnen kunt gaan. Maar ook zonder kaartjes kun je een groot gedeelte van het park gratis bezoeken!


3. Plaça Espanya, Las Arenas en Montjuïc

Vanaf het Park Güell nemen we de metro naar Plaça Espanya (L1 en L3). Daar wacht Montjuïc op je. Ook niet te vergeten is de prachtige stierenvechtarena Las Arenas, gelegen aan dit plein. Tegenwoordig is dit tot een winkelcentrum omgebouwd. Dit is het moment voor de shopaholics om te gaan winkelen. Daarnaast vind je bij Las Arenas vele eetgelegenheden waar je kunt lunchen.

Bij Montjuïc loop je langs de beroemde Font Màgica tot aan het Palau Nacional om van het uitzicht over de stad te genieten. Daarna neem je de kabelbaan Telefèric Aeri del Port bij het uitkijkpunt Miramar om naar het strand te gaan. Onderweg geniet je van een top uitzicht en een onvergetelijke ervaring.

Uitzicht vanuit het MNAC
Het uitzicht vanuit het MNAC

4. Strand en La Barceloneta

De Telefèric Aeri del Port neemt je rechtstreeks naar de Torre Sant Sebastià, bij het Passeig de Joan de Borbó. Vanaf daar kun je makkelijk het strand bereiken en een wandeling richting La Barceloneta maken. Met een paella bij het restaurant La Barraca (bij Passeig Marítim de la Barceloneta nummer 1) eindigt deze gezellige dag. Voor diegene die nog graag een drankje willen doen, ligt het Port Olímpic (Olympische haven) met al zijn hippe clubs zeer dichtbij. En mocht je willen genieten van een lekkere cocktail op een rustig en gezellig terras, dan ga je naar Makamaka (bij Passeig de Joan de Borbó nummer 76) of FOC (Passeig de Joan de Borbó nummer 66).

Dag 3 - Zondag en vertrek

1. Camp Nou, Maremagnum of Parc de la Ciutadella

Op je laatste dag kun je verschillende dingen doen, op basis van je interesses en voorkeur. Zo kunnen voetballiefhebbers op zondagochtend een bezoek brengen aan het Camp Nou en het Museum van FC Barcelona. Voor shopaholics is het winkelcentrum Maremagnum, naast het Monument aan Columbus, iedere zondag open. En voor diegene die zondag rustig aan willen doen raad ik aan om naar de Arc de Triomf te gaan en vanaf daar naar het Parc de la Ciutadella te lopen, waar je heerlijk kunt ontspannen.

Het meer - Parc de la Ciutadella
Het meer in het Parc de la Ciutadella

2. Bunkers del Carmel

Breng tot slot een bezoek aan de Bunkers del Carmel, het mooiste uitzichtpunt van Barcelona. Vanaf dit prachtige uitkijkpunt bovenop de Turó de la Rovira zie je heel Barcelona aan je voeten liggen en kun je na een weekendje Barcelona al de plekken herkennen waar je bent geweest. Een geweldige afsluiter voor een fantastisch weekend in Barcelona!

Bunkers del Carmel in Barcelona bezoeken
Bunkers del Carmel

Wat je van tevoren moet regelen of weten

  • Openbaar vervoer: boek van tevoren online een 3-daagse Hola BCN! travelcard om gemakkelijk in Barcelona met het openbaar vervoer te gaan. Je kunt ook een 10 ritten kaart bij de automaat kopen maar meestal ben je duurder uit als je de metro vaak gaat nemen. Lees je dan ook van tevoren in over hoe de metro en het vervoer van en vanuit het vliegveld werkt.
  • Online tickets: koop je kaarten van te voren online voor de Sagrada Família en het Park Güell om rijen te vermijden.
  • Hotel boeken: boek een hotel met een centrale ligging, het liefst bij l'Eixample of Ciutat Vella, om dichtbij de metro en alle bezienswaardigheden te zitten.
  • Gratis WiFi: maak gebruik van gratis WiFi bij de Apple Store op Plaça Catalunya om je familie en vrienden op de hoogte te stellen van je weekend je Barcelona. Andere gratis WiFi spots vind je bij cafés en restaurants en bij de blauwe WiFi spots van de gemeente hier en daar.
Tip!

Kom je voor het eerst naar Barcelona, mis dan ook niet mijn tips voor een eerste bezoek aan Barcelona en lees hier alles over de voorbereiding voor je reis.

Zie ook mijn andere reisschema's:

Inhoudsopgave