🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen Reageer
Home » Blog » Wijziging van treindiensten in Barcelona deze zomer

Wijziging van treindiensten in Barcelona deze zomer

Belangrijk! Tussen 4 en 27 augustus zal het treinverkeer tussen L’Hospitalet de Llobregat – Barcelona Sants Estació en Bellvitge – Barcelona Sants Estació onderbroken worden. Dit komt door werkzaamheden op de ondergrondse paden tussen Sants en L’Hospitalet de Llobregat.

Om de mobiliteit van de reizigers te vergemakkelijken, heeft Renfe (de Spaanse NS) nieuwe uren en diensten voor de treinen van Rodalies opgericht. Deze zijn bedoeld om de aansluiting van Barcelona met de rest van het grootstedelijk gebied te vergemakkelijken. Ook andere trein diensten zoals de regionale treinen en de lange afstandstreinen zullen hiervan last ondervinden.

Welke Rodalies Renfe worden aangepast?

Lijn R1 (Maçanet – Molins de Rei via Mataró): de treinlijn R1 zal geen diensten tussen de Arc de Triomf en Molins de Rei aanbieden. De trein zal beginnen en eindigen op Estació de França in Barcelona. Om de reis voort te zetten kunnen de reizigers:

– De Lijn R2 Nord nemen naar Clot-Aragó om door te gaan tot Passeig de Gràcia en Sants.
– De metro nemen bij Clot Aragó (L1) of bij Estació de França (L4).

Lijn R2 Nord (Maçanet – Aeroport de Barcelona via Granollers Centre): vanaf Maçanet kunnen reizigers Sants bereiken met de trein, waar bussen iedere 15 minuten naar de luchthaven zullen rijden. Treinen zullen ook vanuit Barcelona luchthaven (El Prat de Llobregat) naar Barcelona Sants heen en weer rijden. De dienst in deze lijn wordt dus als volgt verleend:

– Treinen tussen Maçanet en Barcelona Sants.
– Pendel bussen elke 15 minuten tussen Sants en Aeroport de Barcelona (El Prat de Llobregat; Barcelona luchthaven).
– Treinen tussen El Prat en Aeroport de Barcelona (El Prat de Llobregat; Barcelona luchthaven).

Lijn R2 Sud (Sant Vicenç de Calders – Estació de França via Vilanova i la Geltrú): de treinen beginnen en eindigen hun diensten in Bellvitge waar de reizigers de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) kunnen meenemen vanaf het station Gornal tot Plaça Espanya in Barcelona.

Lijn R3 (Puigcerdà – L’Hospitalet via Vic): de spoorlijn tussen L’Hospitalet en Barcelona Sants zal niet werken en dus zal de lijn R3 beginnen en eindigen in Barcelona Sants.

Lijn R4 (Sant Vicenç de Calders – Manresa via Vilafranca del Penedès): de trein zal niet actief zijn tussen L’Hospitalet de Llobregat en Sants. Deze dienst wordt dan in twee verschillende secties aangeboden:

– Sant Vicenç de Calders – L’Hospitalet
– Sants Barcelona – Manresa

Reizigers kunnen de metrolijn L1 nemen naar L’Hospitalet de Llobregat of de metrolijn L5 tot Cornellà Centre om de trein naar Sant Vicenç de Calders te nemen. Vanuit Sants Estació kunnen ze de trein nemen naar Manresa.

Lijn R7 (Cerdanyola Universitat – Sant Andreu Arenal): reizigers zullen een trein per uur en richting hebben.

Welke regionale treinen worden aangepast?

Lijnen R13 (Barcelona – Lleida Valls), R14 (Barcelona – Lleida via Tarragona en Reus ), R15 (Barcelona – Riba-roja d’Ebre), R16 (Barcelona – Tortosa / Ulldecona via Tarragona): treinen van deze lijnen zullen circuleren afgebogen door Vilafranca, rechtstreeks van Sant Vicenç de Calders of L’Hospitalet de Llobregat waar de reiziger moet zijn reis beginnen of eindigen. Vanaf L’Hospitalet zal de reiziger met de metrolijn L1 zijn reis naar Barcelona doorzetten.

Lijn R12 (Lleida – L’Hospitalet via Manresa): de diensten van deze lijn zullen eindigen in Barcelona Sants. Hier moeten reizigers van trein in Calaf veranderen om redenen van het spoor logistiek.

Tickets van de trein tijdelijk ook geldig voor metro

Door een overeenkomst is het mogelijk om met de niet-geïntegreerde ticket van de Renfe (zowel Rodalies als Regionale treinen) toegang tot de metrostations van Barcelona te krijgen. Dit geldt voor de metrostations Rambla Just Oliveras, Cornellà Centre, Bellvitge, Sants Estació, Plaça de Sants Passeig de Gràcia, Catalunya, Arc de Triomf, Clot, Sant Andreu, Barceloneta, Fabra i Puig en Sagrera.

Op dezelfde manier kunnen reizigers van de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) op de stations Gornal en Plaça Catalunya toegang krijgen tot de metro met hun treinkaartje.

Lange afstandstreinen

Lange afstandstreinen die circuleren door de conventionele routes van en naar Barcelona zullen hun stop in Barcelona Sants Estació behouden. Toch komen er 45 minuten extra reistijd bij aangezien de treinen een boog via Vilafranca – Cerdanyola Universitat ten noorden van Barcelona zullen nemen.

Voor alle vakantiegangers die van plan waren om met de trein te reizen in Barcelona is dit dus belangrijke informatie.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie