🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Spaanse recepten Reageer
Home » Blog » Recept: Calamares a la romana

Recept: Calamares a la romana

Gefrituurde inktvisringen

Spaans: Calamares a la romana
Catalaans: Calamars a la romana

De gefrituurde inktvisringen of calamaris worden in Spanje zowel als tapa of als een volledige maaltijd gegeten. Als het deel maakt van een volledige maaltijd, eten wij het thuis meestal met wat patatas bravas en een salade erbij.

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 1 – 1/4 kg schoongemaakte pijlinktvis, in ringen van 1 cm
  • Bloem
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • Partjes citroen
  • Zout

Inktvis schoonmaken

Trek de kop van het lichaam: de melkwitte ingewanden komen dan tegelijk mee. De inktzak kun je vervolgens uit de ingewanden los snijden als je die nodig hebt. Als je de tentakels wilt gebruiken, snij ze van de kop af. Gooi de kop weg. Verwijder het transparante vel en de vliezen van het lijf. Verwijder ook het inwendige schild. Spoel het lijf goed af onder de koude kraan.

Recept: Calamares a la romana

  1. Doe een snufje zout door de bloem, haal de inktvisringen door het beslag en schud de overtollige bloem eraf.
  2. Doe een scheut (twee vingers dik) olie in een pan en verhit op hoge vuur.
  3. Frituur de ringen in gedeelten goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Hou ze warm terwijl je de rest van de ringen bakt.
  4. Dien de inktvisringen op als ze nog warm zijn met partjes citroen erbij.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie