🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Sport Reageer
Home » Blog » America’s Cup in Barcelona

America’s Cup in Barcelona

De America’s Cup 2024 vindt tussen augustus en oktober plaats in Barcelona. Deze historische zeilcompetitie brengt ’s werelds beste zeilers en teams samen in een evenement dat een adembenemende mix van sport, cultuur en technologie belooft te zijn. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten en wat er te doen is rondom dit prestigieuze evenement in Barcelona.

Wat is de America’s Cup?

De America’s Cup is de oudste internationale sporttrofee, voor het eerst uitgereikt in 1851. Het evenement heeft een rijke geschiedenis en een prestigieuze reputatie binnen de zeilsport. De competitie staat bekend om de spannende en meeslepende races. De deelnemende teams gebruiken de nieuwste technologieën en materialen om de snelste en meest efficiënte jachten te bouwen en racen daarmee.

Aanvankelijk vond deze zeilwedstrijd plaats in de Verenigde Staten, vandaar de naam, maar sinds 2003 wordt er een wedstrijd gehouden om te bepalen welke stad de America’s Cup mag organiseren. In 2024 valt deze eer aan Barcelona. De stad is gekozen vanwege zijn uitstekende havenfaciliteiten en ideale zeilomstandigheden.

Wanneer is de America’s Cup in Barcelona?

De officiële openingsceremonie van de Louis Vuitton 37e America’s Cup vindt plaats in Barcelona op 22 augustus 2024. Hierna volgen de laatste Preliminaire Regatta en de Louis Vuitton Cup (de Selectieserie voor de Uitdager), die leiden tot de Louis Vuitton 37e America’s Cup Match die begint op 12 oktober 2024.

In 2023 werden twee Preliminaire Regatta’s gehouden in Vilanova i la Geltrú en Jeddah, en in augustus 2024 zal een derde plaatsvinden in Barcelona. Sinds juni 2023 hebben de teams hun bases in Barcelona gevestigd en trainen ze in de stad.

De stad heeft zich in de tussentijd voorbereid en getransformeerd om de America’s Cup in de zomer van 2024 te ontvangen. Vooral Port Vell, de oude haven, en de Olympische Haven zijn gemoderniseerd om de America’s Cup 2024 te huisvesten.

America's Cup 2024 Barcelona
America’s Cup 2024 Barcelona

Wat is er te doen tijdens de America’s Cup in Barcelona?

Naast de zeilwedstrijden die van augustus tot oktober plaatsvinden, is er in Barcelona van alles te beleven rondom dit evenement. Hieronder geef ik je alvast een inkijk in de belangrijkste evenementen en activiteiten waar je aan kunt deelnemen.

1. Golondrinas Boottochten

Er is een nieuwe vaarroute gelanceerd bij de Golondrinas boottochten. Passagiers krijgen hierbij informatie over de geschiedenis van de America’s Cup en de zes deelnemende teams. Dit biedt een unieke kans om de stad en het evenement vanaf het water te beleven.

👉 Lees hier meer over de Golondrinas en koop alvast je tickets.

2. America’s Cup Experience

Ter gelegenheid van de America’s Cup is er een tijdelijke tentoonstelling geopend in de oude IMAX Port Vell. Dit centrum biedt bezoekers een meeslepende reis door de geschiedenis van het evenement, met interactieve en educatieve displays.

👉 Koop hier je tickets voor de America’s Cup Experience.

3. Race Village

Het hart van de America’s Cup 2024 bevindt zich in Port Vell, midden in het centrum van Barcelona. Het Race Village, gelegen langs de Moll de la Fusta, biedt een gratis en toegankelijke ervaring voor iedereen. Bezoekers kunnen hier de boten, team bases en het evenement van dichtbij meemaken.

4. Fan Zones

Tijdens de zeilwedstrijd worden er vijf fan zones geïnstalleerd, waarvan vier op de stranden van Barcelona. De vijfde fan zone bevindt zich in het America’s Cup Village. In de fan zones worden grote schermen geplaatst zodat bezoekers de races en andere evenementen kunnen volgen.

🎟️ Koop nu je tickets voor de America’s Cup

Kortom, de America’s Cup 2024 in Barcelona belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waar sport, cultuur en innovatie samenkomen. Het evenement zal zorgen voor veel publiek en een bruisende sfeer in de stad, met tal van activiteiten voor zowel zeilfans als toeristen. Ben jij al wezen kijken bij de America’s Cup en wil je je ervaring delen? Laat dan je reactie achter in de comments!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie