De beste tips van een local!

Rondvaarten en boottochten in Barcelona

Rondvaarten in Barcelona
Inhoudsopgave

Een rondvaart is een geweldige manier om van het maritieme karakter van Barcelona te genieten. Tijdens zo’n boottocht vaar je langs de haven en de stranden van Barcelona en ontdek je het maritieme front en de skyline van Barcelona vanuit de zee. Je hebt zowel toeristenbootjes die dagelijks varen, als huurboten en zeilboten die boottochten en bootexcursies aanbieden.

Barcelona vanaf het water

Barcelona is onder andere groot geworden vanwege zijn haven en bevoorrechte ligging aan de Middellandse Zee. Een stedentrip Barcelona is dus niet compleet zonder een rondje door de haven en het strand van Barcelona te hebben gemaakt. De leukste manier om de maritieme kant van Barcelona te ervaren is door te gaan varen langs Barcelona's kustlijn.

Rondvaart in Barcelona

Een van de populairste attracties in Barcelona zijn de boottochten die aangeboden worden vanuit Moll de les Drassanes, aan de voet van de Columbuszuil. Een unieke manier om de kust van Barcelona en Barcelona’s skyline vanaf de Middellandse Zee te zien. Er zijn in de haven meerdere bedrijven die boottochten en bootexcursies aanbieden.

De Golondrinas is echter toch wel het meest iconische rondvaartbedrijf, bij welk je al voor een vrij laag tarief mee kunt doen aan een boottocht door de haven en langs de kust van Barcelona. Andere bedrijven bieden ook boottochten aan met boten waarvan de bodem van de boot van glas is, waardoor je de kans krijgt om de onderwaterwereld van de Middellandse Zee te bekijken.

Ook leuk (vooral voor de kinderen) zijn de piratenboten waarmee je de zee op kan. Zeer populair onder stelletjes zijn de boottochten bij zonsondergang, die vaak vergezeld worden door een glaasje cava en wat lekkers, en voor jongeren zijn de feestboten helemaal leuk.

Las Golondrinas

De bootjes van Las Golondrinas zijn een bekend gezicht in de haven van Barcelona. Deze rondvaartboten bestaan sinds 1888 en bieden verschillende tochten aan door de oude haven en het strand van Barcelona vanaf €7,70. Tickets voor Las Golondrinas kun je eenvoudig online bestellen om zo de wachtrijen bij de kassa te ontlopen. De instapplaats van Las Golondrinas ligt aan de voeten van het standbeeld van Columbus, bij de Moll de Drassanes.

Las Golondrinas boottocht in Barcelona
Las Golondrinas

Pailebot Santa Eulàlia

De honderdjarige zeilboot van Santa Eulàlia is waarschijnlijk de oudste zeilboot die nog steeds over de Middellandse Zee vaart. Gemaakt in 1918 op een strand in Torrevieja (Alicante) om te handelen tussen Spanje en Amerika, is dit indrukwekkende schip nu aan de kade bij de Moll de Bosch i Alsina te bewonderen, tenzij hij aan het varen is, wat af en toe gebeurt. Een bezoek aan de Santa Eulàlia pailebot is ook heel leuk en leerzaam voor kinderen.

Pailebot Santa Eulàlia in Barcelona
Pailebot Santa Eulàlia
Wist je dat?

De Santa Eulàlia pailebot is erg bekend tussen de lokale kinderen omdat de Drie Koningen aan boord van deze zeilboot ieder jaar hun grote aankomst in Barcelona vieren.

Piratenschip

Een onvergetelijke ervaring voor de kids is het piratenschip van BarcelonaNavalTours. Een 100% kidsproof schip waarmee je langs Barcelona's kustlijn vaart als een ware piraat.

Feestboot

Superleuk voor jongeren en de echte feestgangers zijn de feestboten die je van de nodige muziek en drank voorzien tijdens een gezellige rondvaart door de zee in Barcelona.

Zeilen in Barcelona

Het is ook mogelijk om in Barcelona te zeilen. Er worden cursussen voor beginners aangeboden, maar ook zeilexcursies of een trip in een catamaran behoren tot de opties. Voor een onvergetelijke ervaring boek je een ticket voor een tocht aan bord van een zeilboot of catamaran bij zonsondergang, inclusief cava en wat lekkers om te proosten.

Zeilen in Barcelona
Zeilen in Barcelona

Boot huren in Barcelona

Lekker op je gemak langs de kust van Barcelona varen? Huur dan een boot en geniet van deze unieke ervaring! Het leuke is dat zelfs als je geen vaarbewijs hebt, je een bootje kunt huren in de haven van Barcelona.

Bootexcursies in Barcelona

Vanaf Barcelona vertrekken ook boten die excursies maken naar de stranden van de Costa del Maresme en de Costa Brava. De ultieme manier om van de Middellandse zee te genieten.

Andere boottochten in Barcelona

Rondvaart in Barcelona: tips & tricks

  • Hou rekening met de weersvoorspellingen. Bij slecht weer kunnen boottochten namelijk geannuleerd worden.
  • Draag comfortabele schoenen en kleding om aan boord te gaan.
  • Als je van schepen en boten houdt, breng dan een bezoek aan het Maritiem Museum van Barcelona, waar tal van oude schepen en schaalmodellen van boten te zien zijn en je meer kunt leren over het maritieme verleden van Barcelona.

Bekijk de aanbiedingen van onze partners

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je