De beste tips van een local!

Telefèric Aeri del Port

Telefèric Aeri del Port Barcelona
Inhoudsopgave

De Telefèric Aeri del Port verbindt sinds 1931 de haven van Barcelona met de Montjuïcberg. Ze zijn te onderscheiden van de andere kabelbanen op Montjuïc door de rode kleur van hun gondels. Een rit op de Telefèric Aeri del Port is een leuke ervaring om eens mee te maken: het uitzicht over de haven, de stad en de Montjuïcberg is betoverend mooi en het reizen in de gondels zorgt voor de nodige adrenalinekick!

Hoe ga je naar Telefèric Aeri del Port

Vanuit de Torre Sant Sebastià (Passeig de Joan de Borbó, 88) in de wijk Barceloneta, vertrekken de rode gondels van de Telefèric Aeri del Port naar de Montjuïcberg. Deze gaan over de haven heen richting het uitkijkpunt Miramar op de Montjuïcberg en andersom.


Tickets Telefèric Aeri del Port

Tickets voor de kabelbaan Aeri del Port kosten €11,- p.p. voor een enkele rit en €16,50 p.p. voor een retourtje. Je kunt ze ter plekke bij de ingang kopen. Let op: voor kinderen (of volwassenen) met hoogtevrees is dit niet geschikt.

Telefèric Aeri del Port Barcelona
Telefèric Aeri del Port

Openingstijden Telefèric Aeri del Port

De Telefèric Aeri del Port is dagelijks open. De gondels van de kabelbaan vertrekken om het kwartier vanaf beide kanten van 11:00 tot 17:30 uur (of 19:00 uur in de zomer). Bij slecht weer, bijvoorbeeld als het erg hard waait, is er geen dienst.

Wat te zien en te doen bij Telefèric Aeri del Port

Een rit op de Telefèric Aeri del Port is een onvergetelijke ervaring. Vanuit de retro rode gondels geniet je van een geweldig uitzicht over de stad, de haven, de zee en Montjuïc. Je kunt de kabelbaan in de haven nemen om naar de Montjuïcberg te reizen of andersom. Aan het einde van de rit op de Montjuïcberg vind je een terras waar je een verfrissend drankje of een snack kunt bestellen terwijl je van het uitzicht geniet. Aan de Barceloneta-kant, bij de Torre de Sant Sebastià, vind je een luxe restaurant met één van de mooiste uitzichten in de stad.

Video Telefèric Aeri del Port

In de video hieronder zie je hoe een rit in de rode gondels van de Telefèric Aeri del Port eruitziet.

Inhoudsopgave