De beste tips van een local!

OV reizen tot de helft goedkoop in Barcelona

Toegevoegd op in Wonen
OV reizen tot de helft goedkoop in Barcelona
Inhoudsopgave

Mensen die dit najaar besluiten om Barcelona te bezoeken, krijgen een leuke verrassing voor de portemonnee, want reizen met het OV tussen september tot en met december 2022 is flink goedkoper geworden! Hoe de nieuwe prijzen eruit komen te zien en voor welk ov dat geldt, dat leg ik in deze post uit.

Tegen de inflatie

Een paar maanden terug kondigde de Spaanse overheid een pakket aan maatregelen aan om de Spaanse inwoners in de huidige economische crisis vanwege de inflatie een beetje te helpen. Zo werd de prijs van benzine verlaagd door een speciale korting en nu is het de beurt aan het OV, dat ook fors afgeprijsd wordt. En daar kunnen alle inwoners en toeristen van profiteren!

Nieuwe prijzen in het OV

In het geval van Barcelona betekent dat dat je vanaf 1 september een stuk goedkoper kunt reizen met de metro, tram, bus en treinen in en rondom de stad.

De korting geldt echter alleen voor een aantal ov-kaarten, met name: de T-Usual (het maandticket voor het grootstedelijk openbaar vervoer), de T-Jove (het ov-kaart voor studenten) en de T-Casual (het 10-rittenkaart). Die krijgen de komende maanden tussen de 50% en 30% korting.

De nieuwe prijzen van deze ov-kaarten zien dan als volgt uit:

Prijs voorheenPrijs vanaf sept. 2022*
T-Usual40€20€
T-Jove80€40€
T-Casual11,35€7,95€

*Prijzen voor een ov-kaart voor zone 1. Lees hier meer over de zones in Barcelona.

De kaartjes met het gereduceerde tarief zijn vanaf 1 september 2022 te koop via de gebruikelijke kanalen en verkooppunten. Korting is geldig vanaf 1 september tot en met 31 december 2022.


Gratis met de trein

Naast een flinke korting in de ov-kaartjes voor het grootstedelijk openbaar vervoer in Barcelona, is het vanaf 1 september ook nog eens mogelijk om gratis met de trein te reizen.

De korting geldt echter alleen voor diegene met een ov-abonnement of meerrittenkaart en alleen voor de treinen van cercanías, rodalies en media distancia van Renfe (dus niet voor lange afstanden of hoge snelheidstreinen en ook niet voor losse kaartjes).

Om hier gebruik van kunnen maken, dien je een abonnement aan te schaffen via de app van Renfe Cercanías, de web renfe.com of ter plekke bij de lokketen en kaartautomaten.

Deze korting is ook van 1 september tot en met 31 december 2022 geldig.

Gratis treinreizen in Spanje in 2022
Gratis treinreizen in Spanje in 2022

Kende jij deze maatregelen al? Ga je hier gebruik van maken? Laat je reactie achter in de comments!


Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je