De beste tips van een local!

Scooter huren in Barcelona

Scooter huren in Barcelona
Inhoudsopgave

Een van de leukste manieren om Barcelona te ontdekken en je helemaal tussen de locals te mengen, is door een scooter te huren en lekker rond de stad te toeren. Barcelona is namelijk een echte motorstad en veel van zijn inwoners verplaatsen zich dagelijks op de motor of brommer. Wie liever op pad wil met een gids, kan er ook voor kiezen om een begeleide tour op een scooter te boeken, waarmee je in een mum van tijd het beste van Barcelona kunt zien.

Het huren van een scooter kan tegenwoordig heel eenvoudig online van tevoren geregeld worden. Alles wat je nodig hebt is een geldig rijbewijs, je ID-bewijs (je moet minstens 21 jaar oud zijn) en een borgsom in contant geld of per creditcard. Alles wat je verder nog moet weten over de verkeers- en parkeerregels wanneer je met de scooter door Barcelona rijdt, vind je op deze pagina terug.

Scooter huren in centrum Barcelona

Een scooter huren in het centrum van Barcelona is ideaal wanneer je de stad op je gemak wilt ontdekken. Welke kant je op gaat is geheel aan jou: of je nou lekker langs de Ramblas en het strand wilt toeren, Gaudí’s gebouwen wilt bezichtigen of het uitzicht vanaf de top van de Tibidaboberg gaat bewonderen. Sommige verhuurders bieden ook een GPS aan met een aantal leuke motorroutes; zeer handig wanneer je Barcelona voor het eerst bezoekt en de straten nog niet helemaal kent!

Er zijn meerdere bedrijven die scooters verhuren aan toeristen in Barcelona. Hieronder geef ik je een aantal opties om makkelijk online je scooter te huren in Barcelona:

Boek hier je scooter in Barcelona

De goedkoopste scooters in Barcelona!

Let op: je hebt een rijbewijs nodig dat geldig is in Spanje om een scooter te mogen huren in Barcelona. Enige ervaring met het rijden van een scooter of motor is aan te bevelen.

Het is ook mogelijk om een scooter meerdere dagen te huren en zelfs een hele maand. Je ontvangt er een helm en fietsslot bij, plus een aansprakelijkheidsverzekering.

Scootertours in Barcelona

Een originele manier om Barcelona te ontdekken is door deel te nemen aan een scootertour. Je rijdt in kleine groepen door de stad onder begeleiding van een gids, die je de mooiste bezienswaardigheden van Barcelona laat zien. Op deze ludieke manier kun je Barcelona in razend tempo leren kennen en ervaren als een echte local. Er worden dagelijks allerlei tours aangeboden. Je dient hiervoor enkel een geldig rijbewijs te hebben en een borgsom te betalen.

Wil je Barcelona en zijn mooiste bezienswaardigheden op een scooter ontdekken, boek dan een van de onderstaande tours:

E-scootertour Barcelona

De e-scootertours zijn superleuk wanneer je met tieners bent of indien je een bewuste reiziger bent die zo veel mogelijk ‘groen’ wilt rijden. Deze elektrische scooters zijn geschikt vanaf 16 jaar oud en iedereen mag ze gebruiken na het volgen van de uitleg en de nodige instructies. En omdat ze op 100% elektriciteit rijden, zijn ze geheel milieuvriendelijk. Wil je een e-scootertour boeken in Barcelona, kijk bij de onderstaande aanbieders:

Gedeelde elektrische scooters

Steeds meer inwoners van Barcelona maken gebruik van platforms zoals YEGO en eCooltra waarmee je scooters via een app kunt lenen en op ritbasis betalen. Dit staat ook bekend als motosharing. Handig wanneer je een tijdje in Barcelona gaat wonen.

Scooter huren in centrum Barcelona
Scooter huren in Barcelona

Nieuws over scooters in Barcelona

- 28/10/2018: Scooter huren bij Via Vespa

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je