🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Events Reageer
Home » Blog » Het terracottaleger van Xi’an in Barcelona

Het terracottaleger van Xi’an in Barcelona

In 2004 organiseerde het Fòrum de les Cultures in Barcelona een zeer spectaculaire tentoonstelling over het wereldberoemde Terracottaleger uit de Chinese plaats Xi’an. De tentoonstelling omvatte 14 van de originele levensgrote terracottafiguren. Dat was ook de laatste keer die de figuren het land verlaten, want sindsdien heeft de Chinese regering dit verboden om de integriteit van terracottafiguren te bewaren. In plaats daarvan hebben ze reproducties gemaakt van de originele terracottafiguren met hetzelfde materiaal en door dezelfde ambachtslieden uit Xi’an, waardoor de gelijkenis van de figuren voor zich spreekt.

Nu zijn deze krijgers teruggekeerd naar Barcelona. De tentoonstelling die van 26 maart t/m 2 juni te zien is bij het Teatre Coliseum in Barcelona vertelt het verhaal van keizer Qin Shi Huangdi (259-210 v.Chr.), de eerste keizer van China, wie besloot dat hij na zijn dood begraven moest worden bij het grootste ooit gebouwde ​​mausoleum en beschermd moest worden door 8.000 mannen van klei. Deze terracottafiguren waren tot kort bedekt met aarde, totdat in 1974 een groep Chinese boeren het terracottaleger ontdekte tijdens het graven van een put. Deze vondst werd in 1987 uitgeroepen tot Werelderfgoed door de UNESCO.

Een selectie van meer dan 150 reproducties van krijgers, paarden, wagens, wapens en sieraden naast een reproductie van put nummer 1 met inbegrip van 80 soldaten omringd door een diorama en interactieve elementen worden in de zaal van het Teatre Coliseum in Barcelona tentoongesteld. De bezoeker kan daarnaast een interessante documentaire van 35 minuten over deze intrigerende archeologische vondst bekijken, en voor kinderen worden er ook gratis workshops in het weekend georganiseerd. Een unieke kans om een van de meest bijzondere archeologische vondsten van de afgelopen eeuw van dichtbij mee te maken!

 • Praktische informatie:
  Wat: tentoonstelling Terracotta Army – Guerreros de Xi’an
  Waar: Teatre Coliseum (Gran Via de les Corts Catalanes, 595)
  Metro: Passeig de Gràcia (L2, L3, L4)
  Wanneer: van 26 maart t/m 2 juni 2016. Open van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 21:00 uur en op zondag en feestdagen van 10:00 tot 19:00. Maandag gesloten. Uitzonderingen: 27 maart en 15 mei van 10:00 tot 21:00 uur en 28 maart en 16 mei van 10:00 tot 19:30 uur.
  Prijs: €10 op dinsdag, woensdag en donderdag en €12 op vrijdag, zaterdag en zondag. Kinderen van 4-12 jaar oud €8 (kinderen kleiner dan 4 jaar oud gratis). Studenten, werklozen, mindervalide en gepensioneerde €9 op dinsdag, woensdag en donderdag en €11 op vrijdag, zaterdag en zondag.
  Tip: de tentoonstelling duurt ongeveer 1 uur 30 minuten en voor €5 extra kun je een audiogids (in het Engels, Spaans, Catalaans, Bask, Chinees en Duits) ter plekke huren.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie