🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Belg in Barcelona: Imke

Belg in Barcelona: Imke

Vandaag maken we kennis met Imke, een communicatie student uit Hasselt die als Erasmus student voor een jaar in Barcelona woont en stage loopt met als einddoel het Spaans perfect te beheersen. En tot nu toe met succes! Als een echte Barcelona liefhebber houdt Imke een Barcelona Diary bij op haar blog www.colourfulmornings.com, waar ze schrijft over haar ervaringen in Barcelona en alles wat ze leuk vindt. Als het aan haar zou liggen, zou zij nog langer in Barcelona blijven. Wil je weten wat ze zo leuk vindt aan Barcelona en wat haar favoriete plekjes zijn, lees dan verder!

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Super, ik ben hier heel graag. Er valt iets te beleven op elke straathoek. Het eten is super lekker en het weer enorm aangenaam. Wat wil je nog meer? Ik hou van de sfeer die hier hangt, het ritme waar de mensen in leven.”

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

1. Gràcia: “ik vind het een super leuke buurt om te wonen. Je hebt hier veel restaurantjes en hippe bars en super gezellige winkeltjes. Door metro station Gràcia en Fontana ben je ook super snel op andere plekken. Ondanks dat het zo dicht bij Passeig de Gràcia ligt is het aantal toeristen hier echt niet groot.”

2. Makamaka (Passeig de Joan de Borbó, 76): “een zeer toeristische favoriet. Makamaka is een hele leuke hamburgertent in Barceloneta. Hun hamburgers zijn super lekker. Maar het is ook vooral de sfeer die het doet. Je moet er gewoon een keertje geweest zijn!”

3. Tibidabo: “is een van de oudste attractieparken ter wereld. Ik ben eigenlijk helemaal geen fan van attractieparken. Maar Tibidabo heeft iets magisch. Je hoeft ook helemaal niet op de top van de berg te staan om dat magische te ervaren. Als je op een avond door Gràcia wandelt en je opeens omhoog kijkt ziet je de kerk Sagrat Cor schitteren. Mijn universiteit ligt niet zo ver van Tibidabo dus ik passeer er bijna dagelijks.”

4. El Born: “als je net als mij houd van kleine straatjes en een gezellige drukte is El Born een echte aanrader. Overdag is het een shopping paradijs voor de gene die naar iets uniekere stukt opzoek is. ’s Avonds is het de plek om rond te dwalen en je te laten verleiden door alle restaurantjes en bars die je tegen komt.”

5. El Nacional (Passeig de Gràcia, 24 Bis): “dit is een super leuk concept van allemaal kleine restaurantjes en barretjes samen in één locatie. Maar wat het zo speciaal maakt dat het volledig in de stijl van de roaring twenties, Great Gatsby, terecht komt. Ik ben helemaal verliefd op het interieur!”

En als je België mist?

Imke geeft tips over Barcelona

“Omdat ik hier maar een klein jaartje ben mis ik niet al te veel gelukkig. Al zijn er toch een paar kleine dingetjes. Zoals Côte d’or chocolade. Maar mijn mama is zo lief om me af en toe een voorraadje op te sturen. Ik kan wellicht niet meer Belgisch over komen dan dit maar ik mis echt een frituur hier. Lekkere frietjes met stoofvlees. Ja daar kan de Spaanse keuken nog iets van leren.”

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Imke Eerdekens (@imkeeerd op Twitter)
    Geboorteplaats en datum: Hasselt (België), 15 juni 1994
    Beroep: student
    Waar je woont in Barcelona: Gràcia

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie